Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, October 25, 2010

Rak dojke 4 - pravilna dijagnostika i pravilan izbor metoda lečenja

U slučaju da je potrebno da se vaše grudi pregledaju na nekom aparatu možete otići na ultra-zvuk grudi, ali nikako nemojte pristajati na mamograf. Mamograf je vrlo opasna i sada već jako zaostala tehnologija, a medicinske osobe koje rade na ovom aparatu, bez obzira da li su žene ili muškarci, oboljevaju baš od raka dojke. Vrste zračenja koje mamograf emituje da bi utvrdio neku promenu na isti način izazivaju samu bolest koju treba da dijagnostikuju. Uostalom, da bi mamograf uopšte konstatovao kanceroznu promenu potrebno je da je izraslina veličine graška ili veća. Manju ne registruje. Tako da ako imate predkancerozno stanje ili tek početak ovaj aparat to ne može da uoči. Ako već imate izraslinu koju može da registruje zračenje aparata će je samo stimulisati da buja i dalje.

Aparat koji je potpuno bezopasan i daleko precizniji u dijagnostikovanju je termograf. Termograf meri zone u grudima gde je temperatura viša no što je normalno i tako vrlo lako registruje rizična mesta ili ona na kojima je već počeo proces nekontrolisanog bujanja ćelija to jest raka. I što je još bolje, termograf postaje uobičajena naprava i sve brže istiskuje mamograf, pa je red da i kod nas postane medicinski standard.





Za razliku od mamografa koji registruje izraslinu veću od veličine graška, a ne manju, i izuzetno utiče na bujanje kancerogenih ćelija, termograf je bezopasan i može da uoči promene čak DESET godina pre no što izraslina uopšte dobije tu veličinu i postane kancerogena.


U slučaju da lekar nije siguran ili da još uvek u vašem mestu ne postoji termograf, može da se desi da zahteva biopsiju. Biopsija je postupak kojim se uzorkuje delić sumnjivog tkiva, a onda se u laboratoriji ispituje detaljno i utvrđuje da li je bezopasan - benigan ili onaj koji jeste rak – maligan.
Lekar možda i može da želi biopsiju, ali vi to sasvim sigurno ne želite. Kako to postaje uobičajeno na zapadu biopsija je zove „poljubac smrti“.
Da bi se tkivo dojke uzorkovalo potrebno je prvo ubosti dojku iglom (sa špricem), probiti kožu i probijati tkivo i krvne sudove sve do izrasline. Zatim ući u izraslnu, uvući iglom do šprica deo tkiva i izvući iglu iz grudi. Na svom putu van dojke igla, koja sada na svom vrhu nosi zaostatke uzorkovanja ćelija, prolazi kroz isto ono tkivo i iste one krvne sudove koje je povredila. I bukvalno prosipa potencijalno kancerogene ćelije, rasipa ih svuda oko sebe, a najviše u cirkulatorni sistem preko krvi.
Nemojte da vas zato čudi činjenica da osobe koje su išle na biopsiju vrlo brzo nakon nje doživljavaju metastaze na drugim delovima tela.
Ne, biopsija definitivno ne. Ono što u takvom slučaju treba da zahtevate jeste odstranjivanje cele izrasline sa još malo okolnog tkiva za svaki slučaj. Izraslina mora da se izvadi cela i neoštećena. I ako sadrži ćelije raka laboratorijski rezultati će to potvrditi, a vi ćete sačuvati svoje telo od rasejavanja istih tih ćelija.

U slučaju da je utvrđeno da je izraslina bila maligna lekar će vam najverovatnije preporučiti hemo terapiju, to jest uzimanje citostatika. Citostatici generalno imaju ulogu da zbrišu stari imuno sistem, te da telo posle toga izgradi potpuno novi. Statistika je ovakva – 50/50. Osobe koje su uzimale hemoterapiju, njih 50% nikada više ne dobije rak. Osobe koje nisu uzimale hemoterapiju, njih 50% nikada više ne dobije rak. Izbor je vaš, i treba da znate da pored toga što uništava imuno sistem hemoterapija urniše i mnoge druge organe i pravi potpunu hormonsku pometnju.

Govoreći o vašim pravim pravima... imate svako pravo da pitate svog onkologa da li vam preporučuje hemoterapiju zato što njegova klinika uzima dodatni novac od socijalnog ili vam je to zaista neophodno. Dalje, imate apsolutno pravo da ga pitate šta će vam citostatici učiniti od bubrega, jetre i bešike i koji su efekti na kraće i duže staze. I naravno, da li bi citostatike prepisao sopstvenom detetu.
Da, zvuči malo grubo i svakako prosto, ali upravo se odnosi na suštinu. Budite svesni da živimo u državi u kojoj neki  lekari ne dozvoljavaju sopstvenoj deci da uzimaju antibiotike znajući koliko su opasni, a da ne govorimo o jačim hemikalijama, a da te iste lekove vrlo lako prepisuju pacijentima. Naravno ne svi, svakako ne svi lekari, ali vaš je zadatak da pronađete one najbolje i najsavesnije.

I na kraju reći ćete, aha... sve ovo čitam i slušam godinama i stvarno nemam vremena ni za vežbanje, ni za zdravu hranu.... A koliko tek košta hraniti se zdravo? Sveže, sirovo povrće, bobičasto voće, orašasti plodovi, litri vode, alge, polen, med, sveža riba... to košta. I radije ću sebi kupiti novu tašnu i cipele nego da bacim taj novac na hranu. Ma kakvo masiranje grudi u toaletu firme? Pa tamo sam rastrzana poslom i samo o tome mislim. I da, gledam kako svi ostali zure u moje nove cipele... Kada stignem kući jedva čekam da pojedem nešto što sam skuvala juče, brzo podgrejala u mikrotalasnoj i sednem ispred televizora, pošto me tuđe životne priče odmaraju, dok me moja sopstvena jako zamara. A za samopreglede i odlaske kod ginekologa stvarno nemam vremena, dok to isto vreme uvek pronađem za šoping, sedenje po kafićima ili zujanje na fejsbuku.

Zdravlje je tamo gde je hrana sveža i organska i miriše na zemlju, na prirodu. Nemojte sebe dovesti u situaciju da kroz bolnički prozor gledate kako život traje tamo negde u daljini.
Zdravlje je tamo gde je pokret, fluid, gde ima dovoljno tečnosti, gde se pravi lekovi kriju u dubinama reka i okeana. Tamo gde su ribe, račići, alge i fitoplanktoni. I puževi su sjajna hrana za sprečavanje raka dojke. Potrudite se i nađite ih. I setite se, skuvano povrće – skuvana koža i telo, sveže povrće – sveža koža i telo. Eksperimentišite novim ukusima i još više eksperimentišite fizičkim zanimacijama. Niko nije rekao da treba da se bavite kuglanjem ili fudbalom. Ako vas ne privlači fitnes ili plivanje, upišite kurs plesa, džez baleta, igrajte se sa decom, šetajte... ali svaki dan.

Pregledi i samopregledi jesu obaveza, a vaša lična higijena je zdrava ishrana uz vežbanje. Higijena nije redovan odlazak kod kozmetičara i kupovina preskupih kozmetičkih preparata. I stil nije da izgledate kao pokretna reklama za modne brendove i da ste oblepljene etiketama. Lepota kože, kose, noktiju i celog tela može da se postigne samo iznutra, a nikako spolja. A najbednija krpa na lepom telu jedne zdrave amazonke izgleda kao najskuplja kreacija sa puno stila.


Protokoli za lečenje raka biće dati u budućim tekstovima.

Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED

Wednesday, October 20, 2010

Rak dojke 3 - samopregled

Znate vrlo dobro da je potrebno da idete redovno na ginekološke preglede. Ovo spada u navike obrazovanih i osvešćenih ljudi isto onoliko kao što se redovno posećuje i zubar. A prilikom posete ginekologu treba da znate da je apsolutno neophodno da pored standardnog pregleda imate i pregled grudi. U suštini, sam vaš ginekolog bi to trebalo da zna i da te stvari uvek idu u kompletu. Ako vaš lekar to slučajno i zaboravi, vaša je obaveza da ga podsetite. Ako ponovo zaboravi nađite sebi pravog ginekologa. Menjajte ih, testirajte... Uostalom, naučite se da tražite i pronalazite uvek najbolje za sebe. Zahtevajte. Tim pre ako plaćate direktno, onda je to vaša obaveza.
 Vaša obaveza takođe su i redovni samopregledi.

Jednom nedeljno, i najbolje u toku tuširanja ili neposredno posle naučite se da same uradite kontrolu. Pregled se obavlja sa tri prsta (kažiprst, srednji i domali). Ne pritiska se noktima, već jagodicama. A počinje se ovako: prvo stanite ispred ogledala i pogledajte dobro svoje grudi, da li ima promena u obliku, da li bradavice stoje na otprilike istoj visini i da li ima promena na njima. Zatim podignite obe ruke iznad glave, pa ih lagano spustite i to iza donjeg dela leđa. Za to vreme posmatrajte grudi, da li se kreću ujednačeno, kakav im je oblik u kretanju i istu stvar sa bradavicama.





Sledeće što ćete uraditi jeste da podignete jednu ruku iznad glave, a da sa tri prsta druge ruke počnete pregled. Pipaćete od pazuha, a svaki dodir će biti kružno kretanje. Dodirnete i napravite kružić prstima u toj tački. Pošto ste dobro osetile tkivo ispod pazuha krenite kružno naniže uz samu ivicu grudi, pa ispod nje, pa naviše. Zatim idite prstima sve do ključne kosti i vaš prvi krug je uspešno završen. Nastavite dalje praveći sve manje i manje krugove oko dojke dok ne stignete do bradavice. Nju treba da uzmete nežno, ali i čvrsto među prste i prvo je dobro pogledate, a zatim pokušate da je lagano istisnete. Istu stvar ponovite sa drugom dojkom. I to je cela umetnost.
Daleko je zgodnije da prste namažete sa malo bebi ulja ili mlekom za telo, pošto tada lakše klize preko kože.





Elem, šta ako nešto napipate?
Prvo, NE PANIČITE. Naučite se da razlikujete ono što dodirujete. Ako je kvržica koju ste pronašle mekana i bolna na dodir, najverovatnije je obična cista. One nastaju i nestaju, ali to ne znači da treba tek tako da čekate da nestane sama. Ako ne nestane za dan dva posetite ginekologa, a usput radikalno promenite navike u ishrani i pobacajte vatirane grudnjake i one koji stežu.
Ako ste napipale nešto što je tvrdo, ne boli, a veličine je zrna graška ili veće, situacija je daleko ozbiljnija, pošto se sada Saturn pojavljuje u igri. I u ovom slučaju promenićete navike u ishrani i obavezno izbaciti šećer, so i belo brašno. Često ove vrste tvrdih cisti izaziva ona najgora čokolada, tačno ona koje najviše ima po prodavnicama i koja se daje deci, pošto je mlečna pa tako i nazovi „zdrava“. Smanjite čokoladu, a uzimajte samo onu najčistiju gorku, ili je pravite same od sirovog i organskog kakaoa.
Naravno, odmah posetite svog lekara da se sve proveri malo stručnije.

Četvrti deo teksta uskoro...

Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED


Friday, October 15, 2010

Rak dojke 2 - koliko se trujete

Da li ste znali da u svetu postoji praktično epidemija preranog puberteta i haosa sa hormonima kod dece?
To se ogleda u jako smanjenom broju spermatozoida kod dečaka (muškaraca u budućnosti), kao i u vrlo ranom razvijanju grudi i pojave menstruacije kod devojčica. Decu hranimo i okružujemo đubretom. U šarenim kesicama koje su im baza ishrane nalaze se hemikalije, za koje je istina ispisano da nisu opasne u tim količinama, ali su itekako opasne ako se koriste godinama i decenijama. Pod etiketama „zdrav obrok“ u kutijama se nalazi skrob, najobičnije, ali obojeno belo brašno, i šećer koji se meša sa mlekom i izaziva insulinske udare i promene u funkcionisanju štitne žlezde koja upravlja svim ostalim žlezdama u telu. I onda naravno posle takvog doručka sugerišemo našoj praktično otrovanoj deci da se skoncentrišu, što je apsolutno nemoguće. Svuda se, a to je pogotovo poznato posetiocima pekara, stavlja margarin i veštačka slatka pavlaka ili šlag, što mu dođe isto – čista hemikalija, otrovna po svaku našu ćeliju.

Pedijatrima je postalo normalno da se vrlo malim devojčicama razvijaju grudi i niko se preterano ne uzbuđuje zbog svega toga. A sve je izazvano veštačkim hormonima estrogena - ksenoestrogenima. Pored hrane, oni se nalaze plastici, pesticidima, herbicidima, bojama za kosu, kozmetici... A najopasniji među njima su ftalati koji se koriste za omekšavanje plastike.
Okruženi smo ovim hemikalijama sa svih strana, nalaze se i u vodi i u biljkama i to već više od 70 godina. Ali ono što najviše treba da nas brine su hormonske injekcije koje se daju životinjama da bi postigle veću masu ili davale više mleka. Svako igranje hormonima preko hrane ili čak i u pokušajima veštačke oplodnje kod žena (gde se ženi obilato dodaju hormoni) vodi bez greške do pojave raka. Ono na šta treba da obratite pažnju je da ne konzumirate živinsko meso koje nije organski odgajano, a pogotovo da ne jedete kožicu, pošto se tu ksenoestrogeni hormoni koncentrišu. Najgora varijanta jeste da kupite u nekom megamarketu pečeno pile odgajano na hormonima, pa stavljeno na stiroporski poslužavnik, a onda obavijeno plastičnom folijom. Vruće meso dolazi u kontakt sa ambalažom koja tada ispušta ftalate na sve strane, a pogotovo u samo meso. I naravno, servirate ga detetu za ručak... Kakva otrovna greška. Kako dobro smišljena strategija velikih industrija, baš tamo gde je običan svet, onaj koji se „obično“ hrani. Prvo im posluže hranu lošeg kvaliteta i punu hemikalija, samo da napune stomake i osete se sito, a onda im naplate hemikalije u obliku lekova. Dupla zarada, odličan potez. A da im ne bi dozvolili da se obrazuju sve slobodno vreme ukradu im TV programom... mudro.

I ovde važi savet da se iz doma izbaci što je više moguće plastike, a da se stiroporu ni ne približavate. Ako već morate da piće služite u plastičnim čašama pokušajte da pronađete čaše od polietilena sa oznakama #2HDPE ili #4HDPE ili još bolje servirajte na dečijim rođendanima sokove u papirnim čašama.  Manite se i mirisnih sveća, pošto ih prave od parafina, a ne voska. Bolje da koristite raspršivače sa mirisnim esencijalnim uljima, umesto onih veštačkih mirisa.
Zaboravite da je teflonski tiganj zdrava kuhinjska stvar. Odavno se zna da čim se teflonska površina zagrebe tiganj ili šerpa postaju izuzetno opasni i treba da se bace. Ono što je skoro otkriveno jeste da u toku spremanja hrane, dakle zagrevanja, teflon ispušta otrovne molekule koji se odmah vezuju za hranu.

Što se molekula dalje tiče, na istovetan način iz upotrebe treba da otpadnu antiperspirant dezodoransi, a apsolutno oni koji sadrže aluminijum. Ovi dezodoransi su zaista težak udar na celokupan sistem tela, ali pogotovo na grudi zato što se grudne žlezde prostiru od pazuha i prve su na udaru otrova preko kože na tom mestu.

Da li uopšte treba raspravljati o zračenju? Ovaj pozdrav "naprednih tehnologija" nas je koštao nebrojeno mnogo upropašćenih života. Detaljnije o tome pisaće u nekom budućem članku, ali za sada, ako to već ne znate, potrebno je da su svi električni aparati u stanu dobro uzemljeni (što važi i za kompjutere, a ovde se to još uvek ne praktikuje), da ste u krevetu u kom spavate udaljeni najmanje 1m od utičnica, a da televizorima nije mesto u spavaćim sobama.
Pored toga što njihov sadržaj uznemirava psihološki, zračenje uništava i fizičko telo koje je vrlo osetljiv upravo elektro-magnetni instrument. Uostalom, TV aparat se ponaša kao ogledalo po Feng Šui principima. U spavaćoj sobi donosi energiju uvećanja, praktično privlači osobe sa strane. Ne želite valjda da vas ima više od dvoje u vašoj bračnoj spavaćoj sobi, to jest da treća osoba uđe u vaš brak?

Mikro talasne rerne su još jedna velika laž i to ona zaostala iz ratne industrije 2. svetskog rata.  Radari su počeli da se proizvode u toku rata, ali se rat završio. Da bi iskoristili svoju novu tehnologiju i naravno lepo zaradili zapadnjaci su počeli proizvodnju mikrotalasnih rerni (po istom radarskom principu) i počeli kampanju za njeno uvođenje u svako domaćinstvo. Ili... baš ne svako. Zapitajte se malo i zašto su ovi opasni i nazadni aparati zabranjeni u Rusiji. Osobe koje se razumeju u efekte ovih aparata nikada ih neće staviti u sopstvenu kuhinju, niti će dozvoliti trudnoj ženi da uopšte stoji pored njih. Ali vratimo se suštini...

Treći deo teksta uskoro...


Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED


Thursday, October 7, 2010

Rak dojke 1 - uzrok o kome niko ne voli da govori

Organi koji su sačinjeni od mekog tkiva i nalaze se „van“ tela kao što su grudi, penisi i testisi treba da su hladniji od ostalih „unutrašnjih“ organa. Ovaj savet je vrlo dobro poznat muškarcima koji pokušavaju da dobiju potomstvo, te im se savetuje da nose komotniji donji veš i ne zagrevaju svoje testise bez preke potrebe. Elem, ono što se do sada nije spominjalo jeste da isti savet važi i za ženske grudi.


Na zapadu već neko vreme traje kampanja i edukacija žena po ovim pitanjima, a doktor Ben Džonson koji se decenijama bavi onkologijom svako svoje predavanje počinje istom „mantrom“ namenjenom samo ženama – „Želim vam da živite 120 godina, da umrete u zagrljaju svog ljubavnika i sa obe svoje dojke na sebi“.
Ženske grudi jesu muška opsesija, njena lepota, osetljivost, pokazatelj njenog unutrašnjeg sklopa ličnosti. Ali one su i još više od toga. One su izvor hrane, nežnosti i mekoće. Prvi kontakt majke i deteta posle rođenja i u mesecima i godinama koji slede. One su simbol žene, ne večno mlade, uvek atraktivne devojke, već žene koja je pomerila sebe iz centra svog univerzuma da bi u njega stavila dete i samim tim postala kao Bogorodica sama, ženski aspekt Boga.

Balansiranje između slobode i lepote


Ali kada smo već kod devojke da pogledamo šta je to u vezi grudi što ona voli.
Ona želi da joj grudi izgledaju što veće, do neke granice seksipilne pristojnosti i da su sa jedne strane utegnute u romantičan i istovremeno erotičan grudnjak, ali i da nabreklo izviruju iz njega. No, da li je to mudro?

Godinama su grudnjaci sve više nalik oklopnim transporterima, ojačani sa svih strana, sa umetnutim žicama i ekstremno popunjeni sunđerom, a sve u cilju da grudi izgledaju baš onako kako žene danas vole. No, grudima je potrebno da budu hladne ili bar hladnije od ostatka tela. Tamo šezdesetih godina prošlog veka hipi pokret je u smislu oslobođenja žena uveo čuveno spaljivanje grudnjaka, te su se pripadnice lepšeg pola jedno vreme šetale bez ovog komada odeće. Naravno, to je sve izgledalo vrlo prirodno i nimalo erotično, i usput socijalno neprihvatljivo, tako da su se grudnjaci vrlo brzo vratili na scenu. Više decenija kasnije rezultati istraživanja u Americi su poražavajući. Grudnjaci podižu temperaturu grudi, smanjuju priliv kiseonika i limfe koja služi da nahrani tkiva i odnese ćelijske otpatke.  A na velikom uzorku žena ispitivanih između 1992.-1994. statistika je dala poražavajuće podatke.
Žene koje su nosile grudnjak non-stop 24 časa dnevno imale su 75% rizika od raka dojke, one koje su grudnjak nosile više od 12 sati, ali ne i u toku spavanja, rizik su spuštale na 15%. One koje su to radile ispod 12 sati dnevno rizikovale su 0,62%, dok su one koje su nosile grudnjak retko ili nikad rizikovale 0, 58%.
Naravoučenije jeste da skinete grudnjak sa sebe čim se vratite kući. Nije potrebno da ga spalite ili ne nosite uopšte, ali je vrlo potrebno da osetite ovaj deo svog tela i budete svesne kada je moda lepa, a kada je opasna po zdravlje.

Znamo da ćelije raka bujaju na višim temperaturama i takođe, znamo da više temperature tela menjaju hormonalne funkcije. S obzirom da je rak dojke hormonski zavistan tip nekontrolisanog bujanja ćelija, imamo problem zvani grudnjak. Ono što ne treba da čudi jeste da postoji izuzetno mali broj i to nezavisnih istraživanja koji se tiču ove problematike. I još je dr. Džon Daglas pre 30 godina sugerisao da žene dobijaju rak dojke zbog grudnjaka (i to pogotovo od onih izrađenih od krućih i težih materjala), ali se zapravo niko nije detaljnije bavio time. A znate li zašto?
Farmaceutska industrija nema interesa u takvim studijama. Oni i dalje traže lek kojim bi fascinirali čovečanstvo o svojoj brizi i naravno zaradili ogromno bogatstvo na njemu. Finansiranjem kampanja u kojima se favorizuje zdrav život i još zdravije modne navike ne može da se zaradi. Ako nema profita u današnjoj medicini i farmaciji nema priče... Na sreću, nisu svu "zaposleni u zdravstvu" isti.

I setimo se još nekih izuzetno važnih podataka. Oto Varburg nemački lekar i istraživač je dobio Nobelovu nagradu za medicinu 1931. zato što je dokazao da smanjen protok kiseonika uzrokuje bujanje kancerogenih ćelija. Ovaj naučnik je, dakle, pre skoro jednog veka ukazao na uzrok ogromne većine tipova raka.

Svaka ćelija mora da diše, da u sebe unosi kiseonik i hranljive sastojke i da izbacuje toksine. Dr. Varburg je otkrio da se ćelije raka ubrzano šire u anaerobnim uslovima, znači tamo gde je dotok krvi i limfe smanjen ili zaustavljen.  I možda ste negde čuli da je uzrok raka povećana kiselost u telu ili kisela PH vrednost, što je potpuno istovetno smanjenom dotoku kiseonika to jest krvi i limfe koje ga prenose. Naučno to se zove kiseonik-hemoglobin kriva disocijacije. U prevodu – kako krv postane kiselija tako kiseonik ne može da se odvoji od svog nosioca, molekula hemoglobina. Saturacija ili procenat kiseonika u krvi može da bude i 100%, ali ćelije gladuju pošto ga zapravo ne dobijaju uopšte.

A limfa? Čemu u telu služi limfa?
Medicinski limfa je praktično produkt krvi i u telu je ima 4 puta više od same krvi. Krv ne može da stigne svuda, to jest krvni sudovi ne mogu da dopru bukvalno do svake ćelije i zato „cure“ ili propuštaju serum zvani limfa kojim smo natopljeni i koji ima sve funkcije krvi, transportuje tečnosti, masne kiseline i plus formira izuzetno važne imuno ćelije. Limfni sistem je zapravo dizajniran kao alternativni cirkulatorni sistem tela koji vrvi od belih krvnih zrnaca i time štiti telo od ćelija raka, bakterija, gljivica i virusa.

Limfna čvorišta okružuju tkivo dojke, zapravo se šire od bradavice kao mreža i zato je vrlo važan i poželjan svaki pokret vaših grudi. Grudnjaci, a pogotovo oni sa ugrađenim žicama sprečavaju normalan protok limfe, zbog čega su zabrinuti i lekari koji se bave tradicionalnom kineskom medicinom (metal ometa protok energije kroz meridijane). Zato se ženama koje nose grudnjake savetuje da svaki put kada odu do toaleta spuste bretele grudnjaka i desetak puta kružno izmasiraju svoje grudi u oba smera (naravno dok ih niko ne gleda) čime će redovno upražnjavati limfnu drenažu. Rizik se višestruko smanjuje i bavljenjem sportom ili uopšte fizičkim aktivnostima, i apsolutno dojenjem. Dojenje ne samo da imunizuje dete na najprirodniji i najjači mogući način, već to isto radi i sa majkom. Po nekim statistikama mlade žene koje su rodile i dojile decu pre svoje 21. godine starosti su najzaštićenije, mada u toku svoje kampanje dr. Džonson ponavlja da pre no što se odluče na trudnoću mlade žene u tim godinama prvo treba da pronađu muškarca i imaju stabilnu vezu sa njim, pa tek onda razmišljaju o čarima materinstva.

Drugi deo teksta uskoro...


Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED