Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, September 30, 2011

Prirodne transfuzije života


Mi se biohemijski zapravo sastojimo od 73% morske vode, kombinacije rastvorenih jonskih minerala, one vode iz koje je potekao i u kojoj se odvija život.

Po naturopatskom pristupu lečenju telo je samoobnavljajući mehanizam. Dovoljno je u slučaju bolesti samo ukinuti supstance, okolnosti ili elektro-magnetne uticaje koji štete, uvesti hraniljive supstance i pravilno ponašanje, i telo će samo od sebe ozdraviti. Ovi postulati naravno moraju da se prilagode svakom telu ponaosob uzimajući u obzir krvnu grupu, pol, godine starosti i sa tim u vezi individualnu „fazu“ metabolizma, jer metabolizam je nešto što je u stalnoj promeni.
Međutim, početak i osnova svakog lečenja je dobra hidriranost organizma. Osoba može uzimati dnevno ogromne količine prirodnih ili hemijskih suplemenata, ali će oni imati mali, nikakav ili čak suprotan efekat na zdravlje u slučaju da u telu nema dovoljno tečnosti.

Naša tela su okean života u malom, a suštinski elementi u tom okeanu su minerali u jonskom stanju. Da bi bilo koji organ u telu mogao da funkcioniše pravilno on mora da ima u dovoljnoj količini i u ispravnom jonskom obliku jedan ili više minerala. Samo od te činjenice zavisi apsorbcija vitamina, antioksidanata i ostalih nutrijenata.
Neki minerali su neophodni u velikim količinama, dok su drugi tu u tragovima, ali ponovo, vrlo potrebni da bi nam tela funkcionisala na najbolji način. Ima ih 84 i svaki od njih ima svoju ulogu pokretača osnovnih mehanizama rada organa, što će reći da 6 ili 12 osnovnih minerala kako se uobičajeno prodaju ne mogu potpuno da revitalizuju organizam. Potrebni su svi i potrebni su u ispravnom jonskom obliku.

Srednja koncentracija soli (koja je kombinacija svih jonskih minerala, a ne samo natrijuma) u morskoj vodi je 3,5%, najčešće 2%, a uobičajena koncentracija natrijum-hlorida u infuzionom rastvoru je 0,9%. Prilikom spravljanja prirodne infuzije potrebno je držati se ovih okvira. Osobe sa visokim pritiskom ili poremećajem bubrega trebalo bi da uzimaju najniže koncentracije, dok osobe koje su zdrave i redovno uzimaju velike količine tečnosti mogu da idu i do 1,5 grama morske soli u jednom litru vode, po rečima dr. Garlanda koji godinama razvija i koristi ovaj sistem lečenja.
Dodavanjem u čašu slane vode 2 ili 3 spiruline (tabletirane alge) dobićemo idealnu zamenu za krvnu plazmu sa bioidentičnim krvnim zrncima. I baš kao i u pravoj transfuziji ceo organizam će momentalno biti nahranjen i osnažen.

Međutim, najboljom biljnom infuzijom u celom svetu smatra se eliksir od koprive. Potrebno je 30g suve koprive u listu preliti sa tačno jednim litrom proključale vode. Zatim se posuda momentalno poklopi i ostavi minimum 4 sata da bi kopriva sve sastojke ispustila u vodu. Posle toga se procedi i popije u toku istog dana. Ovaj eliksir ima tamno zelenu boju, skoro crnu i najčešće nije potrebno soliti ga jer je već prirodno slan.
Osobe koje su mesecima svakodnevno koristile ovu vrstu biljne infuzije bile su izlečene od različitih tipova bolesti (osteoporoze, poremećaja krvi, poremećaja hormona, oštećenja organa, opadanja kose, loše kože, velikih dioptrija, nedostatka mleka u toku dojenja...), povratile su svoju osnovnu snagu, podmladile se i stekle novu kondiciju. Ovaj eliksir mogu da koriste i deca, samo naravno u manjim količinama, kao i životinje. Pored svega toga kopriva je u stanju da izleči biljke i zemljište, i da zaštiti od korova i insekata.
Korišćenjem u obliku biljne infuzije kopriva će vam nadoknaditi sve izgubljene jonske minerale i posle nekog vremena shvatićete da nema potrebe za uzimanjem veštačkih suplemenata ili ćete njihovo korišćenje višestruko smanjiti, što je i ekonomski apsolutno isplatljivo.
Kopriva je jedna od 10 svetskih top biljaka i smatra se čak i najboljom. Zato iskoristite ovaj dar i na najprirodniji način regenerišite svoje telo i svoj duh, nazdravljajući sebi svakodnevno uz tamni eliksir biljke života.



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, September 12, 2011

Morska voda – energija života


Doktor Vejn Garland je uspeo da pre 25 godina izleči svoj kancer i to u terminalnom obliku, iako su mu predviđali maksimalno 6 meseci života. Od tog vremena njegova vizija je “zarazno zdravlje”, a njegova misija je izlečenje svih ljudi na ovom svetu, jednog po jednog.  

Danas doktora Garlanda možete kontaktirati preko njegovog sajta https://www.askdrgarland.com/ gde besplatno možete da dobijete savet u vezi ishrane, jer je ishrana zapravo baza zdravlja. Po rečima dr. Garlanda lek za svoju bolest pronašao je u maloj bolnici u Koreji gde ga je tretirala tada već stara doktorka. Ishrana bolesnika se zasnivala na prirodnom svežem povrću uz dodatke lekovitih biljaka. I možda važnije od toga bio je sam dnevni tretman. Koreanska doktorka je svakog dana u 5 ujutru budila sve pacijente i vodila ih 45 minuta kroz džunglu. Neki su skoro puzali, drugi se poštapali, treći su ipak hodali. Telo mora da se pokreće i mora da se koristi, to je takođe jedan od tri temelja zdravlja, pored disanja i ishrane. Pošto bi ih tako dobro izmorila, doktorka Kim Sukh bi ih izvela na plažu gde su se sunčali ukupno 20 minuta (u intervalima po 5 minuta ležeći na stomaku i leđima). Što nam naravno govori da je izuzetnu pažnju poklanjala vitaminu D3 koji je esencijalno važan ne samo vitamin, već hormon u našim telima. Sunčanje je izvođeno oko 6 sati ujutru, a nije bilo preporučivano posle 9, maksimalno do 10 sati, jer telo tada reaguje drugačije na zračenje. Što je sjajan savet i u današnje vreme.

Od tog vremena doktor Garland se zainteresovao za TCM postulate (tradicionalna kineska medicina) i počeo da se bavi predavanjima u cilju širenja ispravnih informacija u zapadnom svetu. Prvo što ističe jeste da je voda preovlađujuća supstanca na ovoj planeti. Ne obična, već morska voda. Tim pre je ova informacija značajna za ljudski rod, jer u svakoj osobi postoji 73% morske vode. Ono što je razlikuje od obične vode je smeša minerala u njoj, i to ne onih običnih već minerala u jonskom stanju.
Da bi telo funkcionisalo, da bi bilo živo, potrebno je da kroz njega protiče električna energija. Mi smo zapravo pokretne baterije i funkcionišemo u spektru elektro-magnetnih sila. Kada nema elektro-magnetnih talasa živo biće više nije „živo“, što otprilike znamo preko merenja moždanih talasa i srčane aktivnosti. A da bi naša telesna „baterija“ funkcionisala ispravno potrebna joj je redovna doza punjenja morskom vodom, to jest vodom u kojoj se nalaze dovoljne i raznovrsne količine minerala u jonskom obliku, dakle tu gde su atomi ili molekuli minerala sa dodatim ili oduzetim elektronom, te su „živi“, pokretni, spremni da interreaguju u organima.
Morska voda upravo iz tog razloga sprovodi struju, što nikako nije istina za stenski materijal, koji se tretira kao izolator. Minerali dobijeni iz stena su stabilni i u telu ne proizvode reakcije. Savet je da ne ulažete novac u tako dobijene minerale i vitamine, jer zapravo ulažete novac samo u skup urin.

Našim telima je potrebna redovna doza od 84 minerala, a svaki organ je pod vođstvom jednog ili više od njih. Tako znamo da urgentna medicina u slučaju srčanog udara osobi ubrizgava kombinaciju magnezijuma i natrijuma, jer magnezijum relaksira srčani mišić, a natrijum ga steže. Pankreas je pod upravom hroma, stroncijum i bor su odgovorni za koštanu strukturu, za rak prostate na primer odgovoran je nedostatak cinka, a tipovi kanceroznih oboljenja generalno se javljaju zbog masivnog nedostatka selena. Imunosistem pada zbog nedostatka germanijuma, a on je zajedno sa selenom sposoban da proizvede interferone, našu prirodnu hemoterapiju.
I naravno sve ovo važi samo za jonski oblik minerala u vodi. I samo ako se krećete i opterećujete dovoljno svoje telo, dišete duboko i sunčate se.

A kako da u kućnim uslovima spravite jeftine potpuno prirodne biljne infuzije prepune jonskih minerala, takozvane „transfuzije života“ objaviću u sledećem tekstu.




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED

Tuesday, September 6, 2011

Najbolji tenis bez glutena


Najbolji svetski teniski as Novak Đoković je početkom ove godine prešao na bezglutensku dijetu. Ovo je učinio po savetu svog nutricioniste i pošto je alergološki test pokazao osetljivost na gluten. Po Đokovićevim rečima – izgubio je nešto telesne mase, ali je dobio na brzini i snazi.*

Poslednjih godina vrsni svetski nutricionisti pokušavaju da edukuju obične ljude o tome koliko je gluten zapravo opasna komponeneta ishrane. Osim što izaziva celijakalnu bolest, prvi simptom je umor. Da li ste danima, nedeljama ili mesecima umorni i bezvoljni? I da li ste možda pomislili da to može da ima vezu sa vašom ishranom?
Svi smo već duže vreme izloženi kampanjama velikih prehrambenih kompanija o blagodetima ishrane žitaricama, što se u prevodu svodi na savet da koristimo baš njihove proizvode, baš procesirane žitarice u oblicima kuglica, kockica, štapića, sa dodatim šećerom i ukusom keksa, čokolade, veštačkih aroma. Da bi situacija bila još mračnija ovi proizvodi se reklamiraju kao izvor snage, fitnes ili sportski način ishrane, lek za probleme gojaznosti i idealan energetski izvor za vašu decu. Potrebno je samo pomešati ih sa mlekom ili voćnim sokom (u pitanju su ponovo industrijski procesirani proizvodi) i imaćete kompletan obrok.
Ono što prehrabenoj industriji nikako ne odgovara jeste da se javno govori o rezultatima baš ove vrste ishrane. Procesirane žitarice su izvor ugljenih hidrata koji pomešani sa šećerom i/ili mlekom proizvode insulinske udare u sistemu. Prvo se osećate siti, naduveni, a zatim pospani i umorni. Sat ili dva kasnije ponovo ste gladni. Umesto da metabolizam gori masnoće, on koristi šećer i to vodi u začarani krug koji se vrlo često završava dijabetesom tip 2. Sa druge strane, višedecenijska kampanja uvođenja makrobiotike kao zdravog načina ishrane vodi sličnim rezultatima.
Poremećaji u radu nekih organa, depresija, akne, dijareja/konstipacija, osteoporoza, umor, anemija, neplodnost, čitavi nizovi autoimunih oboljenja (Kronova bolest, lupus, multipleks skleroza, dijabetes...) rezultat su alergije na gluten.

Gluten je komponenta žitarica (pšenica, ječam, raž) koja se rastvorena u vodi, u toku unosa u telo, deli na više od 50 različitih fragmenata gliadina koji dalje u slučaju osetljivosti izazivaju imuno sistem da napada sopstvene ćelije za koje se gliadin vezao i time dalje oštećuje organe ili celo telo.
I ako Novak Đoković više uopšte ne konzumira paste, pice, hleb, pite ili keks, zašto bi ste vi to dalje činili? Šalu na stranu, pored ovih proizvoda gluten se nalazi i u kesicama (supe, pirei, sladoled), sosovima i slatkišima. Takođe, gluten se ne nalazi u pirinču i kukuruzu, mada se konzumiranje ovih hrana savetuje samo par puta nedeljno, a ne svaki dan.

Alergološka analiza kojom se utvrđuje alergija na hranu se naziva IGg analiza. U našim medicinskim ustanovama je do sada bilo uobičajeno da se rade IGe analize gde se utvrđivalo da li je osoba alergična na egzotične trave, prašine ili buđ. Međutim, pre no što vas vaš lekar pošalje na IGe analizu gde će se eventualno pronaći da ste alergični na neku daleku amazonsku biljku, zatražite i konkretnu proveru na hranu. Vrlo retke državne medicinske ustanove rade ovu analizu i njihove imunološke laboratorije uopšte znaju da postoji. Privatne laboratorije su nešto brojnije, ali treba iskreno i reći da je kompletna analiza poprilično skupa. Međutim, dovoljno je da tražite analizu na gluten (ili pšenične proizvode) i eventualno još na mlečne proizvode, pošto ove dve pokrivaju najveći broj oboljenja.

Čak iako niste u mogućnosti da uradite IGg analizu, a bolujete od neke bolesti pokušajte da na par meseci uvedete proteinsku dijetu i posmatrajte rezultate. Režim ishrane gde provlađuje sirovo, najviše zeleno lišćato povrće, nešto malo voća, malo mesa uz obavezno konzumiranje masnoća (prirodna biljna i riblje ulje, kao i orašasti plodovi) i pažljivo izabrane suplemente (B vitamini, magnezijum...) doneće poboljšanja.

* Yahoo Sports, maj 2011., Mercola.com, juli 2011. 




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED