Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Tuesday, April 24, 2012

Kako se pravi melem



Po opštem pravilu rastopi se 30 grama pčelinjeg voska na vrlo laganoj vatri. Može da se koristi svinjska ili ovčija mast, mada sam ja upotrebila oko 30 grama kakao putera.


Photobucket


Na mrštenje na spomen svinjske, i uopšte životinjske masti, treba da vas podsetim da su se pomade oduvek pravile tako, s tim da su od "naprednih vremena" umesto ove komponente uvedeni produkti krekovanja nafte. Dakle, odlučite sami.
Zasićena masnoća je neophodna za procese u ćelijama i spolja i iznutra.

Ok, u rastopljenu zasićenu masnoću usuti malo ulja, lagano promešati i eventualno dodati kap dve nekog eteričnog ulja da zamiriše lepo.
I to je to.


Photobucket


Za ovaj melem sam koristila ulje nevena zbog regeneracije ožiljaka na koži i ulje ruzmarina zbog zatezanja i podmlađivanja. I to ulje nevena oko 15ml i ulje ruzmarina oko 10ml.
Nisam dodavala eterično ulje pošto sam htela da se držim homeopatskih principa da je manje više i da organizam, tojest baš koža, ne treba da se zamara dekodirajući šta od kog sastojka treba da preuzme.
Lepota je u jednostavnosti.


Photobucket


Obratiti pažnju:
Možete se zaluđivati kako pravite idealne meleme, no ako se ne pridržavate sledećih pravila bolje da ih niste ni pravili.
Dakle, ulje lekovite biljke koju koristite treba da bude napravljeno u najzasićenijoj mogućoj koncentraciji. Onaj ko vam je prodao ulje, na primer nevena, treba da zna koliko je suve ili sveže biljke stavio u koliko ulja.
Ako to ne zna - nema potrebe za daljim razgovorima.

Još važnije - morate znati šta je noseće ili bazno ulje, svejedno kupovali od travara na pijaci ili u apoteci.
Ako je biljka u sojinom ulju kao baznom ulju nemojte je kupovati.
Ako je biljka u kukuruznom ulju nemojte je kupovati.
I ovo isto važi za ulje kukuruznih klica, ulje semenki grožđa, standardno suncokretovo rafinisano ili nerafinisano ulje itd.

Za vašu upotrebu, za bilo kakvu upotrebu, potrebna vam je biljka u nerafinisanom maslinovom ulju, koja je u tačnoj koncentraciji "odležala" na Suncu u svetloj tegli određen broj nedelja, a zatim je proceđena i stavljena u tamnu staklenu bočicu.
Ako je stavljena u plastičnu - pišite propalo.
Potrebna vam je prava stvar, a ne kvaziestrogensko đubre. 



Photobucket


I isto tako, krema ili klasična pomada nije isto što i melem u hemijskom smislu, ali melem može da se koristi sasvim slobodno i kao pomada. Ovaj moj recept ide sjajno i kao antirid, kao krema za lice, kao krema za telo i kao krema za brzo zarastanje rana i ožiljaka.
U tu svrhu može da se koristi i ulje lista gaveza (u melemu) i to se u svetu prodaje kao krema za lice za starije osobe, pošto su volatilne komponenete gaveza sposobne za dubinsku regeneraciju nekoliko slojeva ćelija kože istovremeno.

A evo kako to izgleda prilikom spravljanja u pčelinjem vosku.
Lako je, zar ne?







Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, April 20, 2012

Eriksonovska hipnoza



Pre otprilike mesec dana prisustvovala sam obuci koju je vodio klinički psiholog dr. Milan Jovanović.

Dani provedeni uz njega bili su ispunjeni sjajnim informacijama i divnim ljudima koji su obuku prolazili uz mene deleći isto posvećenje i želju da što više i kvalitetnije nauče.

Hipnozom se bavim tek par godina i do sada sam je primenjivala samo na sebi i meni bliskim osobama, pa sam vrlo olako pristupila i ovoj metodi. Međutim, sam lik i delo Miltona Eriksona, njegov način da osobu prvo uvede u trans, pa tek zatim relaksira postali su pravo otkriće za mene.

Načini manipulacije glasom, načini preuzimanja kontrole nad osobom disanjem i brza rešavanja problema iskreno su me fascinirali i dali mi zadatak da se potrudim i naučim da primenjujem i ovu vrstu terapije.
I to što bolje.


Na video-snimku možete pogledati predavanje o delu i metodici Miltona Eriksona.






Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 ALL RIGHTS RESERVED


Friday, April 6, 2012

Kako se naručuje preko Interneta



Ako živite u Srbiji robu (a ovde, na ovom blogu, se to odnosi na hranu i suplemente) možete naručiti korišćenjem elektronskog plaćanja.
Trenutno postoji samo jedna banka koja izdaje ovakve kartice i proces izdavanja je apsolutno besplatan, ali pošto nisam plaćena da ih reklamiram moraćete da se potrudite sami i pronađete koja je to banka.

Elem, naručivanje putem PayPal platne kartice je takođe moguće, ali je za sada nelegalno. Srbija je godinama na PayPal spisku bila vrlo nisko tamo negde uz Ugandu, a zatim se Uganda uzdigla i ušla u sistem dok smo mi ostali tamo daleko u blatnjavim strategijama naših političara.

Ali pošto ovo nije prezentacija posvećena politici, već zdravlju, ne želim da razvijam temu u tom pravcu.

Dakle, ako želite da otvorite svoju PayPal karticu i naručite IZ Srbije porudžbinu koja će stići U Srbiju - želje će vam se i ispuniti, samo ćete morati da se malo sami potrudite i raspitate kako je to moguće.


Skoro svi ozbiljni sajtovi prihvataju plaćanje PayPal karticama, ali i poprilično njih prihvata i slične kartice, pa i ovu našu srpsku legalnu. Te sam u tom smislu i ja sa sajta Meta Monarha prošlo leto naručila par stvarčica čisto da vidim kako stvari funkcionišu.


Photobucket


S obzirom da je nuklearna havarija Fukušime bila svima sveža u svesti u svetu je postojala hronična nestašica joda, kalijum-jodida i kelpa.
I naravno da sam to i naručila, uz par drugih stvari.

Pošiljka nije danima kretala iz Amerike zato što su vrlo poslovni radnici Metovog skladišta prevrtali nebo i zemlju da zadovolje sve joda gladne mušterije. I kako je koja isporuka stizala iz fabrika tako su i nas kupce redom pakovali i slali na odredišta.
Ok, narudžbina je kasnila dve nedelje, ali je ipak stigla i to cela. I zato moj aplauz ide firmi Raw Food World koja se lavovski bori za svaku mušteriju.
I isto tako pouka za naše firme koje tek počinju on-line isporuke.


Photobucket


Poštarina je u Srbiji iznosila 70 dinara, ali sam uz osnovnu cenu unapred platila i shipping/delivering koji je bio nešto viši zbog isporuke dva tečna artikla i jednog od njih u staklenoj bočici.

Da vidimo... stigao je kelp, sirovi kakao puter, jod, DMSO i naravno čokolada za dete.


Photobucket


Jod je pažljivo upakovan.


Photobucket


I kada se raspakuje izgleda ovako.
U pitanju je jod koji se pije i koji štiti štitnu žlezdu od upijanja radioaktivnog joda koji je tih dana imao svoj maksimum na celoj planeti.


Photobucket


Kelp je druga odlična stvar kao zaštita od radijacije i sada se stidljivo pojavljuje ina tržištu Srbije. Izbegavajte samo onaj kelp u kapsulama. Platićete puno i to za pakovanje, a količine u kapsulama su zanemarljive. Potreban vam je pravi kelp u pravim količinama da bi imao efekat na štitnu žlezdu, crevni trakt i imuno sistem.


Photobucket


Pravi pravcijati (čisti organski) kakao puter. Moja ćerka ga je obilno koristila prilikom pravljenja svojih čokolada, ubacivali smo ga i u druga jela i funkcioniše savršeno.
Treba li da kažem da je pravi (znači bez ikakvih hemijskih dodataka) kakao puter najbolja antirid krema svih vremena na svetskom tržištu. Ne postoji niti jedan jedini proizvod, ma koliko koštao ili se reklamirao, kao što je ovaj po pitanju 1. tamnih podočnjaka i kesica ispod očiju, 2. protiv bora i 3. kao najsavršenija zaštita od prekomernog sunčanja.


Photobucket


Potrebno ga je samo vrlo lagano otopiti i može da se maže na kožu i naravno konzumira. S tim da za većinu kulinarskih recepata topljenje apsolutno nije potrebno.
Kakao puter je takođe savršeno rešenje za pripremu posnih kolača, jer njime zamenjujete onu otrovnu plastiku pod imenom margarin.

Takođe, vrlo smo ga obilato koristili kao kremu za telo i zaštitu od Sunca. I da ne zaboravimo, kakao puter je  najsavršenije rešenje za sprečavanje trudničkih strija na bokovima, stomaku i grudima.


Photobucket


O DMSO losionu ću pisati u posebnom postu, a za sada...
Ovako izgleda ručno pravljena čokolada sa gođi bobicama, makom, mukunom, zaslađena medom, steviom i likorikom, i normalno ne ubogaljena "hidrogenizovanim biljnim masnoćama", tojest plastikom, već lepo povezana kakao puterom.

Ukus je bogat i očaravajući, pomalo egzotičan, ali samo u tragovima. Uzima se u malim zalogajima, dugo topi u ustima uz jedno lagano mmmm.

I vredi svaki dolar kojim je plaćena.


Photobucket






Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 ALL RIGHTS RESERVED