Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Tuesday, September 17, 2013

Autizam i roditeljstvo



U kontaktu sa decom koja imaju bilo koju vrstu ASD poremećaja (od lakših problema kao što su ADHD i Asperbergov sindrom do pravog autizma) ja zapravo nemam apsolutno nikakav problem u radu sa samom decom, problem su u 95% slučajeva roditelji.

I moglo bi se reći, problematičnim roditeljima rađaju se problematična deca kao pojačan odjek njihovog sopstvenog ponašanja.

To su generalno porodice u kojima otac i majka nemaju onu suštinsku, bitnu komunikaciju. Jedan od roditelja je potpuno "isključen" iz porodice (najčešće otac) i koliko god da "glumi" da je zainteresovan za izlečenje u trenutku kada shvati da će morati da se uključi i angažuje da bi dete ozdravilo - povlači se u strahu.

Znam porodice koje mi se u velikoj većini javljaju i u stanju su satima da razgovaraju i razgovaraju o simptomima svog deteta i teškoćama kroz koje prolaze, ali u trenutku kada shvate da će morati da menjaju svoje navike i da izlečenje jeste apsolutno moguće, uhvati ih strah i samo nestanu.
Potpuno ih razumem.
Daleko je lakše pričati i samo pričati, jurcati po svetu u potrazi za magičnim tretmanom zamene stem ćelija ili najnovijom još magičnijom tabletom, pisati tugaljive tekstove, zamišljeno gledati kroz prozor i razmenjivati budalaste sličice po društvenim mrežama o tome kako autizam niko ne razume - no krenuti u konkretnu akciju i izlečiti svoje dete.

Postoje i porodice koje su tako provele godine i godine, misleći da će isto stanje trajati, ali ih je realnost jako iznenadila.
Ulaskom u pubertet hormonalni status svakog deteta se menja, pa tako deca sa ASD poremećajima mogu da postanu ekstremno agresivna. Toliko ekstremno da je potrebno kontrolisati ih non stop, i danju i noću. Nekoliko roditelja koji su tako čekali da se sve sredi samo od sebe, vrlo panično su mi govorili o svakodnevnim situacijama gde se sa svojim detetom biju na život i smrt čuvajući ostale članove porodice od teškog fizičkog napada sa svim mogućim posledicama, kao i od silovanja.
Treba biti svestan da hormoni svim tinejdžerima prave džumbus u telu i psihi, ali da deca sa ASD poremećajima nemaju nikakvu kontrolu nad sobom.

U kasnijim fazama očekuje se teška depresija, kao i šizofrenija. I kako decenije prolaze simptomi prelaze u Alchajemrovu, pa čak i Parkinsonovu bolest. I to zato što su sve ove naoko odvojene bolesti u suštini jedna jedina - neurološki poremećaj izazvan trovanjem.

Najbolje rezultate imam baš sa roditeljima dece tinejdžerskog uzrasta zato što su shvatili da više ne mogu da podnose "pakao" kroz koji prolaze svaki dan sa teškim fizičkim povredama (ogrebotine, ujedi, udaranja, davljenja) i koji su konačno spremni da nešto menjaju.
Njih upozoravam da će u prve dve nedelje primene protokola ponovo preživljavati pakao, ovog puta balansirajući neurološki sistem svog deteta, sledeća dva meseca će imati lakšu situaciju, ali će kao i u sledeće dve godine morati da izuzetno vode računa o hrani i dnevnom rasporedu, ne samo deteta već i cele porodice.
I oni zaista uspevaju.
I tada se pitaju zašto su uopšte čekali toliko dugo kada su mogli odmah da vode normalan i harmoničan porodični život.

Sve je stvar izbora i discipline.
Pa tako i "lek" za autizam koji se sastoji od specijalnog režima ishrane i ponašanja kreiranih tako obnove neurološki sistem i očiste telo od industrijskih otrova i teških metala.

Sa tim u vezi, imam jako puno roditelja koji poodavno znaju da gluten i kazein izaziva alergijske reakcije i pojačava autistične simptome, ali kao po pravilu niko im nije objasnio šta treba da daju detetu od hrane.
I tada imamo standardne situacije - nekoliko godina dete je držano na bezglutenskoj i bezkazeinskoj hrani, ali je hranjeno pogrešno - i nije bilo rezultata. I roditelji odustaju.

Kada im ispišem ceo protokol vezan za ishranu već u prvim danima javljaju mi se ponovo sa željom da detetu daju nešto od stare hrane, jer počinju prve reakcije i shvataju da se situacija konačno menja. I to ih plaši.
I tada im sasvim odgovorno odgovaram da se protokola moraju pridržavati bez ikakvih "nadogradnji" ili varanja i da moraju da izdrže tih prvih par nedelja pakla. Posle toga situacija se rešava.
Ko nije spreman za to neka i dalje tuguje, kuka i brine se, ja tu zaista ne mogu da pomognem.

A ko želi konačno da izleči svoje dete i nastavi dalje, neka bude spreman na disciplinu i konkretnu akciju.
Jer bolji lek od toga zaista ne postoji.

Moje ranije tekstove o autizmu možete čitati ovde (klik na naslov):

Uzrok autizma je odavno poznat i potvrđen, kao i izlečenje 1. deo 

Uzrok autizma je odavno poznat i potvrđen, kao i izlečenje 2. deo 

 
Lečenje autizma i ADHD/ADD poremećaja kod dece

Lečenje autizma i sličnih ASD (i ADHD/ADD) poremećaja kod dece 





Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 ALL RIGHTS RESERVED



Thursday, September 12, 2013

Vrli novi svet u kom živimo




Često me uhvati jeza dok čitam sastave proizvoda koje ljudi redovno koriste za ishranu.
Mislim da ne postoji veći horor šou od onog koji preživljavamo svaki dan.






Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 ALL RIGHTS RESERVED