Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, January 20, 2014

Magija žene 2 – trudnoća





Život jednog bića, jedne žene, ne počinje fizičkim rođenjem, niti čak začećem. Počinje u genima, osećanjima i programiranjima generacija žena koje joj prethode. Ona je tu negde, lebdi u očekivanjima i snovima i čeka pravi trenutak da vam se nasmeši prvo u snu, a onda u jednom budućem jutru.

Nekada davno i u nekim starim civilizacijama žena se za trudnoću spremala nekoliko meseci, a muškarac samo nekoliko nedelja. U pitanju su bile planirane trudnoće koje su, tako je bar trebalo da se desi, održavane na najbolji mogući način i u tačno određenom periodu ne bi li iznedrile velike vojskovođe ili sveštenike.
I kao što je opšte poznato iz kineskog sistema u telu postoje tri vrste pojavljivanja vitalne energije. Či ili ki ili prana je „protočna“ energija, ono što može da se reguliše i višestruko poboljša ishranom, fizičkim vežbanjem i pravilnim disanjem; šen je naše „isijavanje“, samo odraz trenutne energije unutar nas, ono što odavno može da se fotografiše ili od skora snimi, i ono što mi zapadnjaci nazivamo aurom; i najvažnija đing – snaga predaka, snaga iz koje se generiše či i koji na kraju krajeva, čini osnovu šena ili aure. Ova snaga predaka je po kineskom sistemu deponovana u bubrezima (tačno tako – Saturn u Vagi), međutim ono što nas zanima u ovom tekstu je to što je đing tačno određena „doza energije“ koju dobijamo spajanjem energija naših roditelja.  Ako bi zamislili naše telo i energiju unutar njega kao zapaljenu sveću, đing bi bio vosak sveće, či plamen, a šen ili aura samo prvi sloj plavičaste svetlosti oko nje. Ako je telo napravljeno tokom seksulanog čina sa premalo đinga ne postoji način da se to nadoknadi kasnije u životu. Ako je telo trošilo previše đinga u nekom periodu – ne može ga nadoknaditi. Zbog svega ovoga izuzetno je važno da se u toku spajanja jajeta i spermatozoida uloži što je veća moguća energija u taj budući život, a to se upravo postiže telima roditelja koja su u idealnom zdravstvenom stanju i ne zaboravimo, zadovoljstvom koje sam čin spajanja kreira u njihovim srcima. Čak i u slučaju da roditelji nemaju dovoljno sopstvenog đinga dete se može roditi sa izuzetnim darovima samo ako se ti isti roditelji strastveno vole. Što pogotovo važi za muškarca roditelja, a koji kreira ogroman unos energije u svog naslednika... I to je astrološki takođe jačina Marsa, koji nije samo energija rada i agresije, već i seksulanog užitka tojest nagona u svakom živom biću.
Ali vratimo se od Marsa i Saturna telu žene. Kao što je u prethodnom tekstu već bilo isticano kao ženske planete se tretiraju Mesec, Venera i Jupiter. Praktično ovo znači da telo jedne žene obavezno mora biti odlično hidrirano, što će reći da dnevni unos vode (ne soka i nikako gaziranih napitaka) bude oko 2l i što je još važnije da je ova voda što čistija. Ne treba uzimati vodu iz plastičnih flašica jer se ove flašice pune vodom čim ih naduvaju u fabričkom postrojenju. Plastika nije stabilna i odmah po punjenju njeni molekuli dospevaju u vodu, što se izuzetno pojačava ako su ove flašice na prirodno ili veštački osvetljenom mestu, kao što i jeste slučaj u prodavnicama. Možete imati najčistiju izvorsku vodu koja momentalno postaje otrov ako se spakuje u ovakvu ambalažu. Molekuli koji se rastvaraju u ovakvoj vodi u telima ljudi i životinja imitiraju estrogene, te su i nazvani ksenoestrogenima i čine apsolutni hormonalni haos. To je ona priča o pravoj Veneri, ali i o veštačkoj – Neptunu koji voli da imitira i da zamagljuje sve slike, a najviše one koje se tiču bio-hemijske ravnoteže.
Koristite ove flašice tek pošto su starije od godinu dana i to samo ako baš nemate nijednu drugu opciju i ako je flašica dobro oprana i stoji na mračnom mestu.

Pošto nas je astrološki put već prirodno odveo od Meseca ka Veneri možemo da nastavimo dalje. Pored čiste vode u optimalnim količinama telo žene je pod izuzetno jakim uticajem hormona, za razliku od muškaraca kod kojih je uticaj veliki, ali ne toliko izražen kao kod žena. A hormoni – simboli Venere se kao i sve ostalo u našim telim regulišu pravilnom ishranom, disanjem i vežbanjem. Iako upravlja mnogim žlezdama Venera je najpoznatija po vladarstvima nad štitnom i nadbubrežnim žlezdama. A od štitne žlezde počinje aktivacija jajnika, koji dalje aktiviraju grudne žlezde kako se vreme dojenja približava.
Tu u Biku gde je u svom kraljevstvu Venera nas uči da uzimamo sveže i organsko voće i povrće, i meso koje potiče od životinja koje su takođe prirodno hranjene. Ono što je izraslo iz zemlje koja u sebi nosi gvožđe, silicijum, sumpor, razne retke minerale pružiće i našem, ali i telu našeg deteta pravu gradivnu snagu. Na ovaj način Venera iz Bika balansira snage Meseca u Raku, koji je vezan za izvorsku vodu, i Jupitera u Ribama koji je vezan za morsku vodu, pravu nerafinisanu morsku so koja u sebi sadrži stotinak minerala u jonskom stanju, znači sposobnih za interreagovanje u telima i štitnoj žlezdi. I naravno i za alge kao rezervoar proteina, vitamina i antioksidanasa.
Nemojte se upecati na imitatorska umeća Neptuna da su neki suplementi koji se koriste u širokoj potrošnji bolji od prirodnih sastojaka. Na primer kalcijum u tabletama koji se prodaje po apotekama je u obliku karbonata, obične krede. I naša tela ne mogu ili ga izuzetno malo iskorišćavaju. Za razliku od raznih biljnih elksira (o ćemu je pisano ranije), pogotovo od koprive gde se kalcijum nalazi u idealnom stanju i telo može da ga apsorbuje odmah. Prosto pokušajte da uočite tu planetarnu raziku kada Saturn stoji sam i predstavlja smrt ili grob, i kada je Saturn angažovan u dobrim aspektima sa ženskim planetama, pa znači trajnost, izdržljivost i mudrost.
Nemojte se slučajno upecati na Neptunovske udice. Pogotovo po pitanju masnoća, a koje su opet pod Jupiterovim vladarstvom. Trend da se izbacuju masnoće iz ishrane, a pogotovo životinjske masnoće značajne upravo po omega 3 kiselinama doveo je do epidemije autizma i bipolarnih poremećaja kod novih generacija. A na margarin zaboravite, šta god pisalo na pakovanju, jer je u pitanju lako maziva plastika. Puter, životinjske masnoće i omega 3 ulje su mnogim ženama rešile problem plodnosti bez ikakve veštačke hormonalne stimulacije, i što je još važnije bez ikakvih kasnijih neželjenih efekata koje ove hemijske procedure stvaraju.
Voda, proteini, biljna vlakna i masnoće su baza zdravog tela i još važnije zdravog potomstva. A ovako hidrirane, dobro, a kvalitetno nahranjene, i životne sile koja neometano protiče u vama zahvaljujući kretanju i fizičkim vežbama bićete prava amazonka koja će lako začeti, izneti trudnoću i uživati u sopstvenom porođaju.

I da ne ispadne da smo ih izostavili... Sunce, Merkura i Urana ćete najbolje iskoristiti tako što nećete svraćati u domove u kojima postoji mikrotalasna rerna, a vreme uloženo u gledanje tv serija pametnije dajte učeći tajne tantričkog ili taoističkog seksa, koji će vam ne samo telo i psihu držati u odličnoj formi, već će vam pružiti obilje životne energije i užitka, đinga ili snage predaka koju ćete dalje sa zadovoljstvom predati svom malom, a velikom nasledniku.






Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, January 10, 2014

Magija žene 1 – osnovne podele i karakteristike





Žene su kormilari svake države i one su ta snaga koja hrani, vaspitava i pokreće muškarce na akciju. Biti dete ili držati dete u rukama, biti devojka ili podučiti devojku, i pomoći ženi i biti žena – postoji li nešto odgovornije i dragocenije od toga?

Astrološki razlikujemo osnovne faze koje korespondiraju sa psihološkim i fizičkim fazama odrastanja i sazrevanja. Tako je faza Meseca vezana za tek rođeno dete, čak i uterusno doba, kada je mladunče osetljivo, podložno uticajima, nežno. Zatim od četvrte (neki smatraju od sedme) godine starosti do 14. dete je u fazi Merkura, otvoreno za nova znanja, radoznalo i pokretljivo. Do 21. ili 23. godine starosti Venera ima najveći uticaj razvijajući u adolescentu nežnost, emotivnu vezanost, rad hormona i  razvijanje stila i harmonije. Mars stupa na scenu do sredine tridesetih godina starosti kada je osoba fokusirana, usmerena na ostvarivanje zacrtanih ciljeva i zauzimanje najboljih pozicija. Negde do sredine četrdesetih godina starosti osnovni vladar je Sunce koje je ostvarilo svoje snove i ustalilo svoje kraljevstvo. Do nekih srednjih pedesetih godina starosti Jupiter preuzima vođstvo i sada se postavlja u poziciju glavnog dobročinitelja i učitelja, da bi do kraja života vladao Saturn, kao neko ko je sagledao sve cikluse i stigao do dubina i visina mudrosti ili se zbog bolesti izgubio u njima.
Međutim, ovo je osnovna podela i važi generalno za sve. Ono što je interesantno u celoj toj priči je podela na muške i ženske planete. Sa podsećanjem na Ptolomejevu i Placidusovu podelu na muške i ženske planete u zavisnosti od toga da li su suve ili vlažne, hladne ili tople, i sa osvrtom na to da „muška“ planeta u ženskom znaku menja neke karakteristike (i obrnuto), kao i da svaka planeta, tradicionalno posmatrajući, vlada nad po dva znaka suprotnog pola, hajde da ostavimo svu tu „tešku“ nauku po strani i poigramo se nekim suštinskim pitanjima.
Znamo da je Merkur jedini koji astrološki nema ili menja pol. Kao muške planete tradicionalno se smatraju Sunce, Mars i Saturn, a kao ženske Mesec, Venera i Jupiter. I hajde da se fokusiramo samo na ove poslednje, na magiju žene.
Mesec je vladar zodijačkog znaka Raka, on je simbol duše, pokreta, fluidnosti. Upravlja timusom, izvorskom vodom, elementom vodonikom kao osnovnom životnom supstancom. Mesec se egzaltira u Biku gde je duša adekvatno fizički utemeljena u materiju i gde nema straha od nedostatka te materije, od gladi, od siromaštva.
Venera upravlja Bikom i Vagom gde  je njena osnovna funkcija da balansira hormone, kako štitne žlezde (u Biku), tako i nadbubrežnih žlezda (u Vagi). Od najosnovnije zdrave i naravno prirodne hrane do hedonističkih slatkih zalogaja u oba svoja vladarstva ona je ta fizički utemeljena energetska komponenta. Elemenat joj je bakar neophodna komponenta krvi i zato se ona, sa medicinskog aspekta, egzaltira u Ribama.
A Jupiter je vladar Strelca i Riba. Egzaltira se u Raku, tu gde je čista izvorska voda i čista duša. Metal mu je kalaj, međutim medicinski gledano on reguliše metabolizam masnoća u našim telima, što je izuzetno važno za liposulabilne vitamine (rastvorljive u masnoći, ne u vodi) i još važnije za balansirano funkcionisanje mozga koji je organ praktično sastavljen od vode i masnoće (to je veza ili osa Blizanci-Strelac), gde zdrava jetra reguliše neurološki sistem. I postoji još i osa Devica-Ribe gde je cirkulatorni sistem pod upravom metaboličkih procesa u tankom crevu, tojest bazi našeg imuniteta. Ali o tome detaljnije u nekom budućem tekstu.

I ovde sada zapravo možemo da uočimo pravu materjalnu stranu muško/ženskog polariteta. Baš kao u onom indijskom mitu gde je Šiva (muški aspekt Boga)  osovina kosmosa, a Šakti (ženski aspekt) energija koja stvara i koja se iz njega stvara, tako i svako telo čine muški elementi: svest, kosti i mišići, kojima pokret zadaju ženski elementi: duša, cirkulatorni sistemi i hormoni. I ovaj polaritet možemo uočiti u svakoj živoj strukturi, od meduza i raznih ranih organizama preko stidljivog maslačka na ivici betona, pa do životinja i čoveka.

Kako se ti ženski „elementi“ razvijaju tokom života i koje su to tajne koje samo žena može da prenese drugoj ženi detaljnije ćemo saznati u sledećem tekstu.



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED



Thursday, January 2, 2014

Vrste energija



Kada me pitaju kojom vrstom energija radim često gledam da ljude koji se ne razumeju previše ne ugnjavim pričom o hercijanskim i nehercijanskim talasima, o talasnim dužinama i frekvenicijama.
Ali ako nekog zaista zanima dijagram može jasno da se vidi u ovom video snimku.





Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED