Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, March 24, 2014

Magija žene 6 – Prva inicijacija





Sećate li se bajke o uspavanoj lepotici? Na krštenje male princeze bile su pozvane sve vile, sve osim one jedne stare i po priči zle. I baš zbog uvređenosti najstarije od svih vila princeza je bila osuđena da se na svoj petnaesti rođendan ubode na vreteno i prokrvari.


„Uspavana lepotica“ jeste priča o prvoj ženskoj inicijaciji – menstruaciji. Mala princeza je kao poklone dobila mnoge blagoslove „estrogenskih“ vila, ali čekao ju je još jedan, i najvažniji, onaj vezan za shvatanje života i smrti. I ne, nije umrla kako god odliv krvi mogao strašno da izgleda, već se samo spremila za sledeću inicijaciju – susret sa čovekom sa kojim treba da ima svoju decu.
Za menstruaciju se na zapadu tradicionalno smatra da je u vezi sa Mesečevim menama i da je idealno ako ženska osoba ima svoj „period“ na svakih 28 do 29 dana. Međutim, ovo verovanje se pojavilo u skorije vreme. U nekim domorodačkim plemenima još uvek je sasvim normalno imati samo dva ciklusa u toku godine kao što se to dešava i mnogim ženkama životinja iz porodice sisara. U nekim plemenima, pa čak često i dan danas u mnogim porodicama žene se usaglašavaju te period imaju sve u isto vreme. A početkom dvadesetog veka ispešno su izvođeni hipnotički eksperimenti gde se ženama „zadavalo“ da im period počne uvek na određeni datum u mesecu. Prvi dan meseca je bio idealan za to i ženama je bilo daleko lakše da se pripreme za ove dane.
Što se „idealnog“ tiče, po pravilima jednog meseca jedan jajnik treba da ispusti neoplođenu jajnu ćeliju, a sledećeg onaj drugi. No, sasvim su uobičajene situacije da ženi funkcioniše samo jedan jajnik, ili da jedan jajnik otpušta ćeliju par meseci, a da se tek onda uključi drugi.

Što se naše princeze tiče, važno je postepeno je uvoditi u ovaj svet jedne odrasle žene. Nekada se menstruacija smatrala prljavom i sramotnom da bi u današnjim vremenima postala sjajan izvor marketinga za proizvođače uložaka i farmaceutsku industriju. I kao i uvek ne treba preterivati, i potrebno je pronaći pravi balans između ovakvih krajnosti.  


Snaga i slabost krvi

Menstruacija je sasvim prirodan proces koji se odvija u telu žene i pored toga što fiziološki označava kraj jedne neoplođene jajne ćelije, isto tako rešava i srčane probleme kojima su izloženi muškarci zbog nemogućnosti otpuštanja viška gvožđa u krvi. Kao još jednu dobrobit ženske veze sa Mesecom imamo i to da naša tela mogu da prime i otpuste količine vode koje su nezamislive za muškarce i koje obično njima donose ozbiljne zdravstvene probleme.
Mušičavost, takozvani predmenstrualni sindrom ili PMS, koji donosi i preosetljivost, pa i redovna mesečna plakanja nekima, mogu da se shvate i prihvate kao deo ženske prirode. I da se u njima, zašto da ne, i uživa na neki način.
Ono što je problematično u vezi menstruacije jeste bol pred i u toku odliva, veliki odliv zbog malokrvnosti, neprijatan miris i umor. I sve ovo redom samo je znak stresa i loše ishrane koju je žena imala mesec dana ranije. Oticanje i umor se rešavaju ishranom bogatom cinkom ili unošenjem do 25mg cink glukonata desetak dana u toku meseca, a veliki odlivi i anemičnost nestaju uz hranu bogatu proteinima, gvožđem i B vitaminima. Sve ovo možete pronaći u zelenom lisnatom povrću, mesu (pogotovo u goveđoj i jagnjećoj džigerici) i jajima. Uzgred, nemojte zaboraviti i dovoljne količine životinjskih masnoća, a zarad stvaranja adekvatnih količina hormona.
Svakodnevni stres - danak modernog doba ne možemo zaobići, ali ako se ženska osoba hranila kako treba u proteklom mesecu i sve stresne energije neutralisala bavljenjem sportom ili čak samo dugim šetnjama, dani pred i dani u toku menstruacije će proći sasvim bezbolno. I vrlo je važno naučiti devojke i mlade žene ovoj filozofiji da ne bi posegnule za apotekarskim „brzim“ rešenjima, a koja zbog hormonalnog poigravanja u sebi sadrže opasne zdravstvene zamke.



Iskorak iz dečijeg sveta

Naša princeza, koliko god se trudili da je zaštitimo i sačuvamo od životnih izazova, upravo korača spiralnim stepenicama zapuštene kule dvorca. I mesecima i mesecima je ili depresivna ili ljuta, često uplakana i istovremeno besna. I teško joj je. A teško je i roditeljima, koji misle kako to više ono njihovo dete. I potpuno su u pravu, to više nije dete, to Merkur izrasta u Veneru.
I siroti unezvereni Merkur upravo gleda kako izrastaju grudi, kako se zaobljuju struk i butine. I često zbog muških pogleda u okruženju počinje da se štiti prekomernom težinom. I baš zbog toga brljavi po svom metabolizmu raznim i rizičnim, a neproverenim dijetama pročitanim po časopisima. I stane i razmisli, i kako god okrene teško joj je.
Treba da bude teško, jer to je prva inicijacija, prva ženska transformacija. I jeste duboko i jeste tamno i jeste zastrašujuće, upravo kao i ženska priroda. I zato joj kao roditelj pomozite da se popne hormonalnim stepenicama i objasnite da nisu svi vilinski darovi svetlucavi, ali da su oni najtamniji i najznačajniji. I da nema razloga da se stidi ni svog tela, niti nove ličnosti koja se upravo budi u njoj.
Menstruacija je moć i slabost, upravo onakva kakva je i svaka žena. Zato pomozite svojoj devojčici da ne uđe sama u prostoriju sa začaranim vretenom života i da se oseti sigurnom i voljenom u trenutku kada postaje devojka.






Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED

Wednesday, March 12, 2014

Magija žene 5 – Pripreme za uzlet prave Venere





Merkurov period odrastanja, a smatra se da je to otprilike od druge godine starosti do puberteta, karakteriše istraživački duh i potreba za igranjem i imitiranjem. Iskoristite ovo vreme da na najbolji način postavite ispravne temelje mentalnog, duhovnog i fizičkog zdravlja svoje princeze. 


Dok je malo, detence bilo dečko ili devojčica treba da ima uvid u sve čarolije života koje ga interesuju. Vaša uloga kao roditelja u dečijem odrastanju i jeste da mu pokažete što bogatiji spektar postojanja. A to svakako nisu najranije godine provedene ispred televizora, računara i pogotovo ne u kafićima i opčinjenom praćenju kafanskih emisija, špansko-turskih serija ili reality prodaje sopstvene intime za šaku srebrnjaka. Život se sastoji i u pevanju i u igranju, ali i u sklapanju, pronalaženju rešenja, posmatranju. Ako vašu princezu zanimaju autići, lego kocke ili makete nemojte joj zabranjivati da se igra takvim igračkama. Ako mališu zanima da ima svoje lutke, zašto bi to bio problem?  Dozvolite deci bez obzira na pol da shvate da u svemu postoji magija i da svaka stvarčica, pa i najobičnija krpa, zvonce, kutlača ili bilo šta mogu postati izvor pravih avantura. Igračke nikako ne moraju biti skupe i brendirane da bi bile prava stvar. Jedna najobičnija kartonska kutija može postati kućica, indijanski šator, automobil, jedrenjak, svemirski brod, mogućnosti su nebrojene.
U tom periodu je esencijalno važno da dete boravi što više na otvorenom, da ojača organizam. I naravno, da se više druži sa drugom decom, a manje sa bebi siterkama ili bakama i dekama. I da se druži sa životinjama i biljkama kako bi razvilo prirodni imunitet. Ovo ne znači da treba da spava u krevetu sa mačkom ili psom, ali svakako treba da je preko dana u kontaktu sa svim onim što čini i njegovu pravu prirodu. A zbog ovog razloga nemojte detetu ulivati strah od bezazlenih insekata, već mu pomozite da obrati pažnju i na ovaj skriveni kosmos.
I znam da sada prelazim sve granice dobrog ukusa i da postajem dosadna, ali detetova prava priroda nije televizor, računar i obližnji kafić ili kladionica, koliko god roditelji bili duševno vezani za ta mesta. Imate vrlo dragoceno dete, uložite  njega sve svoje vreme i snagu i to upravo sada dok je malo i to sada dok je pravo vreme. Godine i decenije prolete dok vi dlanom o dlan i jednog vrlo bliskog dana suočićete se sa rezultatima svog rada.  


A zašto oni mogu da dobiju sladoled?

Ovo je sada i pravi trenutak izazova. Dete više nije toliko malo da možete da ga potpuno kontrolišete, ali je istovremeno izuzetno mlado i prijemčivo uticajima okoline. Naravno da sada nećete moći da mu pričate  bajke o zdravoj ishrani, kada svaki dan kada izađete u grad može da vidi ostalu decu kako se hrane čipsom, sladoledima, raznim procesiranim hranama u kutijama i kesicama. Ako uvede potpunu zabranu postići ćete kontra-efekat. Zato kombinujte. Možete kupiti jednu kesicu nečega, jednu čokoladicu ili jedan sladoled i to samo par puta nedeljno, ali je ne donositi u kući. I nikako ne treba da postane obavezna stavka na spisku za dnevnu kupovinu. Godinu ili dve kasnije dete će probati redom sve što je izloženo po rafovima prodavnica, a neće se pretrovati i uništiti crevnu floru.
Isto tako izbegavajte da pripremate testenine ili proizvode kojima je brašno glavni sastojak. Decenije „unapređenih“ sorti pšenice dovele su do svetske epidemije glutenske alergije koja se sada pokazuje kao preovlađujući uzrok autističnog spektra poremećaja i autoimunih oboljenja. Da, svakako je najjeftinije umesiti kiflice, picu, skuvati špagete, poslužiti lisnato testo od spremanja svežeg povrća i mesa, ali kolika je zapravo cena na kraju? Razmislite malo i o tome.
Isto tako jako vodite računa o mlečnim proizvodima. Pasterizovano mleko je veoma čest uzrok alergijskih buktanja i upala ušiju kod dece, i vrlo je izražena i opasnost od povećane produkcije insulina, pa time i hipoglikemije i dolaska pred kapiju dijabetesa tip 2. Nije samo netolerancija na laktozu (vrsta mlečnog šećera) ta koja može da napravi haos, već i kazein, koji je mlečni protein i koji može da bude vrlo opasan zbog reakcija u crevnom traktu. Daleko je bolje davati detetu fermentisane mlečne proizvode kao što su jogurt i kefir, ali samo na sobnoj temperaturi i one najmasnije koji mogu da se nađu na tržištu. Nemojte zaboraviti puter koji dete treba da uzima redovno i u bogatim količinama, zbog ishrane mozga i celokupnog neurološkog sistema, a koji minimalno sadrži kazein. A potpuno i apsolutno zaboravite margarin, koji je, kao što stalno i papagajski ističem, po sastavu samo dva molekula daleko od plastike i nije za ljudsku ishranu. U slučaju da želite da se uverite i sami ohrabrujem vas da zajedno sa svojim detetom u smislu razvijanja naučnog duha izvedete sledeći eksperiment. Kupite najkvalitetniji, najskuplji ili onaj margarin koji vam se lično učini najboljim na tržištu i izručite ga negde na travnjak u dvorištu. Sledećih dana (i meseci) posmatrajte šta se dešava. Ni jedan jedini insekt neće doći da ga proba, ni jedna jedina životinja neće prići ni da ga omiriše. U slučaju da ovaj uzorak izručite direktno u centar mravinjaka svi mravi redom će vrlo pažljivo da ga zaobilaze da se ne bi otrovali. U kasnijim nedeljama ni jedna jedina bakterija, niti gljivica neće naseliti ovu neprirodnu „supstancu“ jer je ne prepoznaju, i neće početi proces razlaganja i vraćanja prirodi.
A kao kontrolni uzorak iskoristite kockicu putera i posmatrajte kako nestaje u sekundama u livadskog gozbi. Vidite kako se u svakom trenutku možemo igrati i naučnika, a ne samo pevačica i ostalih javnih zvezdica.


Polazak u školu

Škola ne počinje polaskom u prvi razred i prepadanjem deteta da je sada gotovo sa igrom, jer igra jeste škola i ta prava životna igra i počinje trenutkom rođenja. Osnovna škola treba da bude samo prirodni nastavak vašeg zabavnog vaspitanja. I ako jeste vaspitali dete kako da se ponaša u kolektivu, i ako jeste provodili zajedničko slobodno vreme istražujući u prirodi - škola će se pokazati kao zadovoljstvo.
Isto tako, ako je dete provodilo predškolske dane uz drugu decu umeće vrlo lepo da se izbori za svoje „plemensko“ mesto unutar razreda, neće dozvoliti da ga manje socijalizovana deca stave u ulogu žrtve i umeće da pronađe prave prijatelje istih interesovanja. Deca koja ne idu u vrtić, već ih čuva baka ili bebi siterka najčešće i imaju takve probleme, pošto u prvi razred ili predškolsko uđu kao da su stigli sa neke druge planete. Ne znaju pravila ponašanja, ne umeju da se igraju u zajednici, a vrlo često umeju da budu i razmažena. Da ne govorimo o tome da im imuno sistem nije izgrađen i da su preosetljivi tu prvu godinu na sve one dečije bolesti koje je društvo iz razreda odavno prebolelo još u danima jaslica. To je glavni razlog zbog kog dete treba stalno držati u društvu druge dece.
Međutim, ovde postoji još jedan, a jako važan detalj. Nisu sva deca ista. I uvek će postojati neko ko ne prija za druženje. U tom slučaju, koliko god vi voleli da se viđate sa nekom prijateljicom ili komšinicom, a koja ima dete istog uzrasta kao što je vaše, suzdržite se ili smanjite druženje ako njeno dete nije adekvatan prijatelj. U ovoj priči niste vi ili prijateljica glavne zvezde, već deca. Pustite ih i naučite kako se bira društvo. Od sposobnosti da biramo prijatelje i da biramo informacije zavisi naš život i naša budućnost.
I u prvim danima škole pokušajte da nastavite onu staru dobru tradiciju zdrave ishrane koliko god je to moguće u blizini trafika i pekara. Pogotovo obratite pažnju da se vaša princeza ne davi u gaziranim napicima ili vodom u plastičnim flašicama. Plastika u tečnost otpušta ftalate koji se u telu ponašaju kao kseno- tojest veštački estrogeni. Poslednjih decenija upravo zbog hemikalija u hrani i piću devojčice u pubertet ulaze sve ranije i sada je ta granica kada počinje prva menstruacija čak i u Srbiji pomerena na niže razrede osnovne škole. U Americi su počeli da se prijavljuju slučajevi devojčica koje mesečne periode počinju u vrtiću, što su zaista zastrašujuće informacije.
Ovo je sada i period završetka detinjstva i ulaska u svet odraslih preko prve ženske magične incijacije – menstruacije. Potrudite se da ovi dani prođu u smehu, harmoniji i istraživanju, pošto je seme koje ste tako pažljivo zasadili, zalivali i pazili upravo spremno da donese prve plodove.
Vreme vaše pune pažnje i vaspitanja se upravo završava, a vreme korekcija počinje. Dete izrasta u devojčicu, i neće proći toliko koliko da se okrenete oko sebe, a pred vama će stajati mlada Venera, prava devojka. Ali o tome u sledećem tekstu...   



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, March 3, 2014

Generalni astrološki pregled za 2014. godinu



Pogled iznad horizonta



Da bi imali dobar pregled događaja koji slede prvo je potrebno da se osvrnemo na skorašnju prošlost i shvatimo kako su planetarni aspekti uticali na naše živote. Saturn kao dežurni krivac, kako često volimo da ga zovemo, boravio je u Vagi, znaku svoje egzaltacije od 2009. do 2012. godine. Za to vreme naučili smo različite standarde ponašanja i proporcija u odnosima sa najbližima. Menjali smo se, hteli to ili ne, i ili bili satrveni „teškim“ Saturnovim lekcijama ili se konačno osvestili i shvatili šta mi to stvarno želimo od ljubavi, bračnih i poslovnih vezivanja i suživota sa drugim ljudima uopšte. Boravak ove planete u Škorpiji doneo je nove lekcije vezane za preživljavanje, za brzo i ekonomično mišljenje, za shvatanje promena životnih ciklusa i naravno smrti. Ulazak Severnog Mesečevog čvora u Škorpiju samo je pojačao naše i želje i potrebe za strpljenjem, racionalnim razmišljanjem i onim što je uzrok, a ne posledica svega. Lekcija je bila i ostaće na snazi za celu 2014. koliko brzo ustajemo kada nas život nokautira i koliko smo savitljivi i snalažljivi. Na nekom višem nivou upravo se testira naša vera i odnos sa smrću, strah, jer ako imate strah tada imate nedostatak ljubavi ili nedostatak vere. Pravo pitanje je koliko je vaše poverenje u vrhovni princip u koji verujete ako se plašite suštinskog ciklusa koji se zove smena života i smrti. Na nekom nižem, realnom nivou Saturn na ovoj poziciji uči strateškom planiranju. Hoćete li umreti od gladi, hoćete li pokrenuti neki biznis pa umreti od gladi za godinu, dve, ili ćete smisliti ispravan put, uračunavajući u njega sve moguće krivine i prepreke - i pokrenuti biznis na pravi način i za neko projektovano vreme trijumfovati. „Umiranje od gladi“ i „trijumfovanje“ jesu škorpionski termini i Saturn nam njima kao realnim i bliskim pretnjama svakog dana maše ispred nosa. Dakle, kao i uvek kada je ovaj savršen učitelj u igri odlučite ili-ili, jer prelazno rešenje ne postoji.  




Jupiter i Saturn u trigonu – ovo su porodice koje se konačno udružuju, ovo su žene u tri generacije gde baka konačno gasi televizor na kom upravo ide špansko-turska serija, majka spušta slušalicu prekidajući trosatni svakodnevni razgovor sa prijateljicom, a ćerka gasi svoj profil na Fejsbuku i sve tri odlaze u podrum gde čerupaju piliće, rade srpski vez za suncobrane koje će izvesti u Italiju ili štrikaju tange od svilenog konca, pošto je isporuka preko Interneta dogovorena za Brazil. Ruke su im u ranama, lica su im u osmesima i upravo podižu svoje carstvo. Za mesec dva pridružiće im se komšinice i prijateljice i počeće da pevaju. Za par godina svaka će imati svoj sopstveni pogon, ogroman stan i skup automobil. A brige o računu za struju, nedeljnoj hrani ili nedostaku stambenog prostora, odeće ili odmora biće rezervisani za one koji su ovaj period proveli kukajući i brinući brige kako ih je Saturn baš pritegao, a Jupiter im ništa dao nije. Akcija ženskog udruživanja je rešenje, jer ako neko zna znanje baka je ta, ako je neko osoba od poverenja majka je ta, a kome će sve ostaviti ako ne ćerki.



Sledeći bitan aspekt koji će biti izuzetno važan u toku 2014. godine je kvadrat Urana u Ovnu sa Plutonom u Jarcu upravo zbog toga što će biti egzaktan skoro sve vreme u periodu od oktobra 2013. do juna 2014. i doneće ekstremno velike tenzije. Ako u međuvremenu niste zaboravili šta su to vaše potrebe, sigurnost, prava hrana za telo i dušu proći ćete skoro bezbolno. Borba ova dva nebeska tela proizvešće za neke teško, ali zaista teško frikciono vreme, period kada će se lomiti sve ono za šta ste dugo vremena verovali da je postojano. Ili ako malo bolje vladate ovim aspektom moći ćete da iskoristite uranske energije u Ovnu da uspostavite neku vrstu ne-centralizovane vlasti (nove poreske politike, nova upravljačka rešenja), da uvedete nova pravila uz koja se lakše diše. I sa druge, da plutonskom snagom u Jarcu zaustavite sva Uranova „ludila“ (globalna borba protiv genetski modifikovane hrane ili ratnih profitiranja su prava slika ove strane aspekta kvadrature).
Ova kvadratura je aktivirana po prvi put u leto 2010. godine kada je Uran zajedno sa Jupiterom pored kvadrata sa Plutonom napravio i opoziciju sa Saturnom. Šta god da je tada počelo, završilo se, preokrenulo ili izazvalo osvešćenje bilo je aktivirano tim titanskim energijama i transformacija će trajati i kroz 2015. godinu. Od kraja juna 2014.ovaj aspekt slabi, da bi ponovo ojačao od oktobra pa sve do aprila 2015. Zatim aspekt ponovo slabi da bi krajem 2015. napravio svoj poslednji tenzioni kvadrat. Iako u odvajanju Pluton i Uran će biti ipak toliko blizu da će bilo koja tranzitna planeta koja priđe ovim telima izazvati upečatljive efekte.
Osvrnimo se još jednom na proteklu godinu. Kada je u leto u znak Raka ušao Jupiter praćen bržim planetama aktiviran je T kvadrat (Jupiter u Raku 180 Pluton u Jarcu 90 Uran u Ovnu). Ova energetska konfiguracija na nebu je usmerila fokus na nedostajući ugao – sazvežđe Vage. To je bio period kada smo ponovo razmišljali o tome šta i koga volimo, koje ljude treba precrtati, a koji su dragoceni; kako želimo da se drugi ophode prema nama i šta je to što u stvari želimo. Granica između razmišljanja i osećanja u tom periodu je bila premošćena i pokazaće svoj dalji razvoj čak u periodu od 2020. do 2025. godine. Vodeni trigon između Jupitera, Saturna i Neptuna je svakako pomogao u tome vodeći nas u osvešćenje, u sklanjanju pogleda od kompjuterskog monitora i sati koje smo gubili prateći trivijalne sadržaje, u izlasku na svež vazduh, potrebi za vodom i potrebi za realnim ljudima i realnim situacijama sa kojima ćemo moći da imamo realna osećanja, bazirana na srcu i pogledu, a ne broju lajkova i šerova po raznim društvenim mrežama.
S početkom jeseni i tranzitom Venere kroz Vagu, pa za njom jatom ostalih bržih planeta fokus kardinalnog T-kvadrata bačen je na znak Raka, pa smo odjednom postali zainteresovani za pravu hranu, novosti o prirodnim lekovima i namirinicama počele su da se šire i proveravaju na sve strane. Postali smo svesni toga ko je naša prava porodica i ko je naša prava podrška, a odakle da očekujemo probleme. I najvažnije, učili smo o tome gde je naš strah i kako da ga probijemo, kako da prođemo na onu stranu gde su sloboda i ispunjenje. Pamtite to vreme, ponoviće se. Isto kao i period jesenjeg retrogradnog Merkura kada su se u naznakama pojavili neki događaji koji će se razviti aktivacijom kardinalnog krsta. Ovo je bio period kada smo nešto pustili iz naših života, a nešto zaštitili.
Ali ono najvažnije, 27. decembra Mars će napraviti opoziciju sa Uranom i tih par poslednjih dana 2013. i par prvih dana 2014. pokazaće nam se kao generalna proba za veliki „rascep“ koji ćemo doživeti sredinom i krajem aprila kada kardinalni krst bude egzaktan. Tih dana Jupiter će u Raku, Mars u Vagi, Pluton u Jarcu i Uran u Ovnu biti na 14. stepeni svakog znaka. Za razliku od T-kvadrata koji nas upućuju da se fokusiramo na nedostajući ugao i tu izrazimo, krst formacija donosi ogromne promene i često parališuće energije za one nesposobne da se brzo prilagode. Udar je jak, i biće jak, pošto su u pitanju sazvežđa koja nose bazične, zato i nazvane kardinalne, karakteristeke – svest o sebi, svest o drugima, porodicu i karijeru. Ovaj period podsećaće najviše na period 1999.- 2002., koji se i mundano pamti kao jako teško vreme. U Srbiji smo se tada suočili sa promenom vlasti, sa otkrivanjem finansijskih pronevera, sa nadom u novu vlast i gubitkom vere, pošto se sve ponovilo. Država je bila uništena skorim bombardovanjem, a stanovništvo dezorjentisano i pred bankrotom. Sve u svemu, biće to nemilosrdan period. I zato se pripremite na vreme.
Oni sa planetama ili uglovima kuća u rasponu od 12-16 stepeni Ovna, Raka, Vage i Jarca, i oni sa planetama ili uglovima na krajevima Bika, Lava, Škorpije i Vodolije imaće u ovom periodu ključna životna dešavanja.
Obratite veliku pažnju na ove dane oko Nove godine pošto sadrže naznake događaja koji će se dešavati od aprila do juna, pa i dalje, a posledice ćete osećati godinama.


Muškarci bi trebalo da iskoriste svu silu Interneta da pronađu poslovne partnere u inostranstvu, da uđu na poljoprivredne ili proizvodne forume i udruže se sa sličnim ljudima kako bi zajedno mogli da izvezu svoje proizvode, i tako smanje troškove administracije i logistike. Zapamtite, preživljavaju i trijumfuju oni koji se udruže.



Što se pomračenja tiče, znamo da označavaju kraj i početak događaja i odnosa sa osobama u znacima i kućama u kojima su smešteni tranzitni Severni i Južni Mesečev čvor. Južni čvor nas oslobađa svega onoga što smo dobro proučili kroz sve prethodne živote, a Severni u nama rađa želju za ekspanzijom i za istraživanjem nepoznatih terena, tamo gde tek treba da učimo. Tu gde su egzaktno - tu su tačke najvećeg pritiska. Zato ne gubite vreme boreći se sa stvarima na koje ne vredi trošiti dijamantsko vreme, već pustite od sebe i pustite Boga da radi šta On misli da je najbolje za vaš rast i razvoj. Ne možete izgubiti nešto što vam zaista pripada i zato nema potrebe plašiti se bilo koje eklipse. A na snazi su još uvek efekti pomračenja iz decembra 2011. i naravno svih kasnijih. Ovo poslednje totalno solarno pomračenje u Škorpiji početkom novembra protegnuće svoje efekte u sledećih čak preko 5 godina, i zato što se odigralo na 12. stepeni, egzaktno na mestu gde je Saturn bio stacioniran u februaru naučiće nas ozbiljnosti, dostojanstvenosti, oslobođenja mentalnih lanaca, onom šta možemo i šta ne možemo da naučimo; kao i šta ne moramo niti možemo da trpimo. Jedno elegantno, ali odlučno „NE“. Naučićemo da shvatimo šta su moguće posledice svakog našeg čina i kakvi su efekti onog što smo uradili ili nismo uradili, od čega smo pobegli ili sa čime smo se suočili u proteklih par godina. Po Dejnu Radjaru 12. stepen Škorpije ima simboliku „ambasadorskog bala“ koja za obične ljude nosi značenje da se uozbilje, da se ne intimiziraju prerano ili previše i da vode računa o svom nastupu i rečima. Isto tako, u sledećim godinama posmatraćemo smene političara i uticajnih ljudi, i provere njihovog dosadašnjeg rada, kao i posledice sa kojima će morati konačno da se suoče.

Imajući u vidu da godinu počinjemo retrogradnom Venerom (potreba da se preispitamo i ispravimo tu gde su naše težnje za ljubavlju i za ispravnim odnosima), uz dva peroda retrogradnog Merkura do početka jula (prepravke, popravke, revizije tehnike, tehnologije, komunikacije i zakonske regulative) i iscrpljujuće dugog perioda retrogradnog Marsa od marta pa sve do juna (pad energije, potreba da se vratimo unazad i počnemo ponovo uz ispravljanje poslovnih poteza) – neće biti lako u prvom delu godine. No, na muci se poznaju junaci, i nema odustajanja, postoje samo greške na kojima se uči buduća bolja procena posledica i prepreka.
Biće uzbudljivo, biće iscrpljujuće, ali to je život i zakoračite u njega sa verom u srcu, sa inteligencijom i hrabrošću - i nećete se pokajati.
 









Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED