Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Sunday, July 27, 2014

Normalna šminka normalne žene (koja se uobičajeno nenormalno šminka) zimska varijanta

Ovo je tekst o jeftinom šminkanju i skupom razmišljanju jedne "dobro održavane" sredovečne žene, i to tekst koji je objavljen na jednom drugom mestu, ali zato što je tražen, evo postujem ga i ovde mada se ne uklapa idealno u koncept.
I da prevedem za one kojima jedan detalj neće biti baš najjasniji - Mili je moje mladunče.


U ovoj kući je odavno prošla ultra faza Mišel i Krisel (i ostalih YT damica) videa i sati i sati profi šminkanja. Čak smo imale i par pogleda na domaće šminkerice (jeste znam i Zoranahahaha je u jednom momentu zacvrkutala sa ovog monitora, ali je brzo ugašena).
I ako tu i tamo razvigori taj šminkerski plamen obično se par sekundi kasnije začuje moj krik kroz stan u smislu gašenja istog jerbo više ne mogu da podnesem da slušam o tome, no...

Mislim se ja ovih dana kako je krajnje vreme da ljudski properem četke i sredim sve pretince gde držim moje farbe za farbanje lica, kako to Mili kaže, jer to i jeste istina, i tako me neopevano mrzi da odlučim da o tome ne razmišljam još jedno dostatno vreme.
Kad hoćeš - prst sa neba u obliku razbucane cevi za bojler me usmeri na prosvetljeni put.

Stojim u poplavljenom kupatilu koje izigrava fontanu, okrećem se mokra u potrazi za ključem za zavrtanje glavnog ventila i krajem oka shvatam da mi korpa sa šminkom uredno poređanom u plastičnim kutijicama upravo tone kao Titanik.

I super. Bio majstor, zamenio cevi, a ja sve na pranje i sušenje.
Znam nekoliko muškaraca koji bi dan moje uništene šminke slavili kao da su dobili Kup UEFA, ali ih neću spominjati. No...

I onda mi pade na um da prođem kroz svoje šminkanje i da vidim gde se u celoj toj ženskoj gunguli nalazi jedno stvorenje koje boli briga da li je nešto skupo ili jeftino pod uslovom da mi odgovara i jedno stvorenje koje nikada, ali ama baš nikada neće platiti bogatstvo za nešto ako to nešto istog kvaliteta ima jeftinije.
Ja sam od onih čuvenih žena koje imaju dve tašne od Kineza pazarene za po 100 dinara i koje bi volele da im sve njihove tašne koštaju po 100 dinara, a ako je ikako moguće i manje.

Sasvim drugu filozofiju primenjujem za hranu.

Za lice ide neka vrste mešane filozofije, pošto vrlo vodim računa da ono što ide na kožu bude valjano (kreme, mleka za telo, sapuni itd.), ali olovke, senke, idimidođimi - ma ajde, neću da dam ni cvonjka više no što moram.
Mili me ovih dana davi za neku Elf šminku za koji je provalila da se prodaje na istom sajtu sa kog naručujem hranu i aminokiseline, i to kada je uletela da mi ispred nosa popiše neke egzotične čipseve i putere, i kao slučajno (aha "slučajno") videla da ima i kozmetika. I hoću neću počela da me bari da joj kupim milionite karmine u njenoj gigantskoj kolekciji pod izgovorom "jao, vidi ove senke taman za tvoju letnju šminku".
Jeste, lepo je, vidim i ja, ali... Ako već odande uzimam i puter od indijskih oraha, čips od bundeve i prepeličije mleko, pa zar treba i senke za letnju verziju lica plus njenih desetak karmina?

Izgleda da treba.
Sve su to neophodne namirnice ovog razmaženog domaćinstva.

No četke su bile toliko prljave i razbucane da sam bila uverena da im je to kraj i da treba kupiti nove. Ali pažljivo pranje i raščešljavanje istih me je poštedelo troškova.

Ovo je zimska kolekcija, sa nekim ostačićima letnje. Koristim najviše monosenke i najčešće ih smrvim pa pravim svoju idealnu nijansu tako što ih mešam.
Do sada sam najzadovoljnija bila Rimel bojama, ali su od skora počeli da me nerviraju. Ima dosta Avon gluposti, zato što tako radim posao sa mladom preduzetnicom koja se uhvatila izigravanja Avon damice od kako je napunila 9 godina. Sada ima skoro 16 i iz nje izrasta budući Ričard Brenson. I kada me ne interesuje ama baš ništa pustim je da me ubedi i naručim gomilu gluposti iz kataloga.
Ne zato što volim Avon, nego zato što volim Adu.




Ok, ovo je jedna od tri zimske varijante šminkanja žene od 40 (i po) godina koja neizmerno voli da se maže i maskira.



Ok, na lice je prvo u vrlo tankom sloju nanesen Avon tečni puder. Nekih pola sata kasnije (posle doručka) šminkanje je nastavljeno. Prvo je išao Aura korektor (najsvetliji 550) ispod podočnjaka, a onda drugi Aura 551 ili Esence mat sand (valjda) na fleke, ožiljke i šta god. Ovaj Esence korektor koristim kada imam treninge (zbog mogućih muških pipanja ili udaranja po licu) ili neka jača znojenja, pošto je suvlji pa i time postojaniji.
(Zbog mogućeg Alchajmera upotrebljene korektore nisam fotografisala.)

Onda je preko toga išao čuveni pijačni puder u prahu Don Žuan i to pomešani 3 i 4. Pa preko ono rozije rumenilo (na slici u ostacima i zaostalo iz letnje šminke od prošle godine) i to mi je služilo za konturovanje lica. Znači ivice obraza i stanjivanje nosa. Ispod jagodica je išlo tamno roze rumenilo (ova Gabrini izjedena kutijica) firme koja se više nigde ne da videti, ali grebem tu kutijicu do besvesti. Pa onda iznad jagodica a ispod oka srebrna metalik bela Esence senka koja je izigravala gliter.

I onda prelaz na oči.
Obrve su docrtane Kost olovkom, neka drap sivo braon nijansa (118) i to je to. Ispod oka je išla Avon olovka Sugar plum, koja je ispala braon tuga, a trebalo je da bude ljubičasta gliter radost. Iznad je išla kineska ljubičasta radost olovka. Pa onda uz tu gornju olovku ova Rapsodi (super jeftina, a super dobra šminka) duo senka. Na tom mestu tamnija roze, a ispod obrva i od nosa ka sredini kapka svetlija roze. I onda u egipatskom stilu po sred srede ova kineska OG mono senka br.21. Ko hoće da traži više je naći neće, ja sam ta zla žena koja je pokupovala poslednje 21. u bloku 70 (pošto je Mili odmah skapirala da nijansa jako dobro stoji pa je zakukala da donesem i njoj... Što je čudo, s obzirom da se zaklinjala da od Kineza više neće ni tahini da proba, a kamoli nešto važnije kao što je šminka.)

E elem, kada je to kao bilo gotovo, onda sam na kinesku ljubičastu iznad oka olovku stavila kineski ljubičasti tečni gliter ajlajner, koji em što više nema da se kupi, em i da ima ne bih ga preporučila jer izaziva takve alergijske reakcije da te Bog sačuva.
Potrebno je iskustvo i znanje staviti to, a ne zaplakati.
A ako tako ne valja, zašto ga uopšte koristim - postavlja se logično pitanje. Zato što nema da se kupi takvo isto od neke normalne firme. Nema bre, te u tom slučaju važi filozofija "umri skote zbog lepote".

I posle dva reda Esence maskare (nisam nešto zadovoljna, to je ova žutozelena) i preko dva reda Rapsodi maskare (jeftina, ponovo, a super). Išla sam na gustinu, ne dužinu... iz nekog maglovitog razloga.



Eto, Kost, Don Žuan, Rapsodi i koješta nabavljam na pijaci. Esence ima u DMu i valjda sada i u Liliju, Avon ide preko Ade, a neke skupe budalaštine, a samo budalaštine su odavno bačene, poklonjene ili potrošene. Mrzi me da razmišljam o naručivanju online, ako ne mogu da direktno pogledam nijanse, ali se očito ja u takvim obrtima sudbine malo pitam.

Kosu ne farbam već godinu i po dana, i kada natrčim na neku sedu prosto se obradujem kao rodu rođenom.
Ali to je zbog bakra i zbog hrane, kao i uvek.

No, drage moje, šminkati se jeste moguće za male pare. I uživati je moguće za male pare.
Ne dajte da vam debili oblikuju mišljenje.
Trošite pare za inteligentnije svrhe, ne za gluposti.

I ne nasedajte na priče da će vam jeftina šminka upropastiti lice, kada će vam jeftina hrana (to jest skupo prodata jeftina hrana - sirotinjska hrana) upropastiti lice.
Nema nikakvih pekara, kutija, kesica, tuba, prerađevina, margarina, fan i šit kombinacija (mislim na fun&fit đubre za ishranu), a ima puno valjane realne hrane i u svojim matorim godinama izgledaćete kako treba.

Tvrdim ja.
Isprobala ja.
Bora Drljača srpskog šminkanja.




P.S. Naknadno obaveštenje, u naše razmaženo domaćinstvo jeste stigla i sitna porudžbina ELF šminke, koja je polovinu pala na testu (olovke i ajlajneri im ič ne valjaju), a polovinu se jedva provukla (senke su im skoro pa kao kineske, ali im fali još malo da dostignu taj nivo).




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED




Monday, July 21, 2014

Hronobiologija i tretmani lečenja raka


Kada pišem protokol za ishranu (a to inače obavezno uvek i radim kada osobi radim seriju energetskih tretmana) izuzetno važan deo mog ispisa se tiče hronobiotike, to jest hronobiologije.
(I ponovo naglašavam da ova hronobiotika nema veze sa hronobiotikom koju preporučuje jedna u Srbiji skoro objavljena knjiga. Prosto rečeno, ovaj rezon je vezan za tradicionalnu kinesku medicinu. A za knjigu ne znam, pošto je nisam pročitala.)

U telu se određeni organi ili energetske "trase" otvaraju i zatvaraju u određenim vremenskim periodima i eto odgovora zašto neke metode vezane za ishranu imaju ili nemaju uspeha. Priznaćete da ima razlike kada određeni organ koristi maksimalno jedan atom neke supstance, bez obzira da li je u pitanju obična hrana, vitamini, minerali ili čak egzotičniji suplementi, i kada je tom istom organu potrebno milijarde atoma supstance, a rezultati su traljavi.

Video ispod objašnjava vezu sa tretmanima lečenja raka, međutim ovi principi važe uvek i za sva oboljenja.

I ja ih lično stalno primenjujem i savetujem svima.



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED
 

Sunday, July 13, 2014

Promena pozicije Mesečevih čvorova u vedskoj astrologiji za 2014.


U vedskoj ili sideričkoj astrologiji Rahu i Ketu - Severni i Južni Mesečevi čvorovi se smatraju najuticajnijim "planetama" u životu. Kroz njih se vidi sudbina i "slučajnost". One takođe otkrivaju i najveće talente koje osoba poseduje i najstrašnije strahove. Rahu nas navodi da iskusimo karmu koju smo zaslužili ili odabrali pre ovog fizičkog rođenja, dok nas Ketu uči nevezivanju, ali obično kroz bol.
Njihovi tranziti su izuzetno važni kako za osobe tako i za celokupnu političku i klimatsku sliku planete.

Upravo danas 13. jula Rahu ulazi siderički u znak Device, a Ketu u znak Riba (gde je njegovo idealno boravište). Setite se - Rahu daje, a Ketu uzima.
I za one koji se ne razumeju toliko - siderički su znaci 23,5 stepena iza tropskih znakova koji se standardno koriste u zapadnoj astrologiji. Tako da ako je danas Rahu ili Severni Mesečev čvor na 23,5 stepena Vage, to znači da je siderički ili zvezdano gledano on upravo na granici Vage i Device. A s obzirom da se čvorovi kreću retrogradno (unazad) znamo da je ova "zmijska glava" upravo zakoračila u Devicu gde će ostati sledećih približno godinu i po dana.

Severni i Južni Mesečev čvor se tretiraju kao planete "senke", zato što i nisu realne planete već proračunske matematičke tačke orbita Sunca i Meseca vezane za pomračenja. Ketu je daleko najmisteriozniji od svih astroloških "tela", a osoba koja je pod velikim uticajem Ketua poseduje talente za lečenje, psihičke moći, tantričke sposobnosti, majstor je herbalizma, a na negativnoj strani može biti psihički nestabilna i/ili otvorena za tuđe duhovne uticaje. Kada je Ketu odlično postavljen u natalnoj karti tada donosi luksuz, mudrost i duhovnost.
Rahu je "izlazeća" tačka Meseca i najveći uticaj vrši upravo na ovo nebesko telo. Predstavlja opsednutost i ekspanziju preko svake granice, pa i na sopstvenu štetu. A pozitivan uticaj je sposobnost lečenja bolesti novim ili drugačijim metodama. Saradnja sa strancima i iznenadne promene spadaju takođe u Rahuov sektor nadležnosti.
Ketu je "zalazeća" tačka Meseca i najveći uticaj vrši na Sunce. Ketu takođe jasno pokazuje zarađenu karmu iz prošlih života. Takođe je povezan sa prekidom ljubavnih i prijateljskih odnosa i nesrećama.

U indijskoj tradiciji Rahu i Ketu su jedna zmija, zapravo jedna energija koja je podeljena, presečena tako da je Rahu glava te kosmičke zmije, a Ketu rep ili ostatak tela. A zmija je simbol Kundalini energije, vezana je za ženski aspekt Boga i sve forme koje se iz tog aspekta pojavljuju.
Prilikom promene znakova u kojima borave ove dve krajnje tačke "zmije" mogu da se uoče kao zmijski ujed ili promene na koži baš na delovima tela koji su u vezi sa astrološkim znacima u koje ulaze.
Ulaskom u Devicu i Ribe obratite pažnju na kožne promene u zoni stomaka i stopala.
A izlaskom iz Ovna i Vage, čuvajte se i povreda glave ili zone bubrega.

Inače, pozicija Ketua u Ribama je praktično idealna, pošto je tu ova "planeta" sasvim mirna i sasvim na sopstvenoj teritoriji. Nema ničeg, nema potrebe za odvajanjem, odricanjem, nema potresa, samo fino uljuljkivanje u beskrajnom okeanu. Za nekog će taj okean biti "spiritualna glupost" ili praznoglavo lupetanje do besvesti, za nekog drugog more narkotika, alkohola, lekova, a za nekog trećeg more duhovnosti, vrhunskih matematika, fizika, astrofizika.
Pozicija Rahua u Devici je takođe savršena za "traženje igle u plastu sena", "teranja maka na konac" i detaljisanja do u sitna crevca, gde je Rahu bez konkurencije. Odlično, nikad bolje za advokate i istraživačku medicinu.


       


Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED


Thursday, July 10, 2014

Kako se rešiti oštećenja zglobova i sportskih povreda



Dovoljno je desetak minuta svakog dana ujutru ili nekog perioda slobodnog vremena u toku dana.
Ali morate biti disciplinovani i uporni.

Qi Gong ili kako se izgovara Či Gong je tradicionalni kineski sistem vežbanja koji jeste kompleksan sa jako dugom tradicijom i uči se decenijama, ali za probleme oštećenih zglobova, pogotovo u toku borilačkih i ostalih sportskih treninga ova disciplina ima jednostavno rešenje.

Potrebno je raditi ove vežbice (video ispod) vrlo lagano i obavezno sa dubokim udisanjem i izdisanjem. Ako se već odlučite da redovno odrađujete ovih desetak minuta nemojte se ponašati kao da žurite na voz. Neka to vreme bude vaša svetinja.
I videćete nekoliko meseci kasnije povrede za koje ste mislili da su neizlečive (a u to naročito spadaju oštećenja kolena) biće prošlost.

Naravno da uz sve to ide pravilna ishrana kako bi se koštano-muskularni sistem pravilno regenerisao i tu je obavezno dodavanje kolagena i sumpora, ali to su već detalji koje obezbeđujem pisanjem detaljnog protokola za ishranu i suplemente. 




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani




Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED

Tuesday, July 1, 2014

Rešite se bradavica brzo i jeftino



Ako imate bradavice i pokušali ste sve moguće kreme i tretmane, a rezultati su izostali, tada nije na odmet da pokušate i ovaj postupak - uskratite im kiseonik.

Studija koja je štampana u Američkom porodičnom lekaru (American Family Physician) tvrdi da stavljanje izolir trake preko bradavice funkcioniše bolje od krioterapije.
Jedan broj učesnika eksperimenta je dobijao tečni azot u trajanju od 10 sekundi dva do tri puta u nedeljno u toku 6 sedmica, dok je drugi broj učenika imao preko bradavice zalepljenu izolir traku u trajanju od 6 dana. U slučaju da je otpala posle tuširanja ili u bilo kom drugom slučaju nova izolir traka je lepljena što pre.
Posle narečenih 6 dana traka je skinuta, bradavica potpoljena u vodu blago trljana šmirglom ili plovućcem (šupljikavi kamen koji se upotrebljava kao rende za pete), i ostavljena je da se "odmori" preko noći. Zatim je lepljena nova izolir traka u trajanju od sledećih 6 dana.
I ovaj postupak je ponavljan dok bradavica nije kompletno nestala ili u trajanju od istih 6 sedmica eksperimenta.
Rezultati su pokazali da se 60% učesnika koji su koristili krioterapiju rešilo svojih bradavica, međutim isti ekperiment je pokazao da se bradavica takođe oslobodilo čak 85% učesnika koji su koristili izolir traku.



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani



Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED