Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, July 27, 2015

Kako izlečiti žuč i šta da se radi ako je odstranjena


Jetra pravi žuč koja se dalje drži u žučnoj kesi. A žuč ima zadatak da masnoće koje unosimo hranom razloži u takvo stanje da bi se dalje razložile u stomaku. Isto kao što sapun ima ulogu da učini ulje ili druge masne komponente rastvorljivim u vodi. Žuč suštinski sapunifikuje hranu. A jetra proizvodi žuč u određenim dozama.

Ako se žuč predugo zadržava ili je previše gusta ona se kristalizuje u žučnoj kesi i pravi "kamenčiće" tojest kristalčiće.
Ovaj proces može (i treba) da se minimizira unosom dovoljne količine vlakana koja dalje čine žuč ređom i lakšom, tako da brže protiče. I ako su kamenčići manji od 1cm mogu sami da izađu prirodno.

Postoji taj stari i opšte poznati postupak da korišćenjem kombinacije maslinovog ulja sa limunovim sokom - osoba može prirodnim putem da izbaci (iskaki) kamenčiće. Međutim ovim postupkom se u stvari pravi sapun od maslinovog ulja. I ljudi izbacuju komadiće sapuna, a ne realne kamenčiće.

Jetra i žučna kesa su po kineskoj tradicionalnoj medicini jin i jang organ u kojima se sakuplja bes. Neko drugi bi vam možda savetovao da meditirate satima, opraštate ili se molite. I to je ok, ali tek pre ovog postupka...
Ako jeste besni ili agresivni onda za to postoji razlog. Ili ste genetski predisponirani za takvo ponašanje (vaspitani u tom stilu) ili imate vrlo realne razloge za svoju agresiju.
Te ako ste besni na nekog onda lepo izvolite pred tu osobu i istresite svoj pravedni gnev nad njom. Ne istresajte se na ljudima, životinjama, biljkama koji su zgodni za takve akcije, a nisu vam ništa skrivili. Pokažite hrabrost i udarite tačno tamo gde treba - pravo u metu.

Ako niste sposobni za to postoji i druga opcija zvana borilačka sala. Pronađite salu za boks ili bilo koji borilački sport pa se tu ispraznite zamišljajući umesto džaka za udaranje svog šefa, direktora, lokalnu šalterušu ili bilo koga za kog mislite da je kriv.
Kada se ispraznite na zakonski dozvoljen način nadam se da ćete kao sledeći korak pronaći i rešenje da se ovakve frustrirajuće situacije više ne događaju baš vama.

Ako je uklonjena žučna kesa jetra i dalje pravi žuč. Ali u tom slučaju ona mora da pravi manje količine jer skladišni prostor kakav žučna kesa u suštini i jeste više ne postoji. Ovo se postiže manjim obrocima i lakše svarljivom hranom. I to se radi u periodu od mesec dana posle operacije - navikavanje na vlakna i lakšu hranu.
Enzimi koji se prave na bazi goveđe žuči mogu da pomognu ljudima bez žučne kese i čak se u svetu izdaju na recept i suplementi od medveđe žuči. Međutim, kao i uvek, kod nas enzimi koji i postoje u slobodnoj prodaji i kupuju se po apotekama su preskupi i u premalim dozama. Uzimaju se napr. po 2 tablete 3 puta dnevno, a u pakovanju ima 20 tableta, tako da jedna kutija traje malo više od tri dana, a košta otprilike oko 500 dinara. Kažem otprilike pošto se već poslednjih par godina ne raspitujem za stanje enzima na domaćem tržištu. Pa onda računajte da mesec dana na enzimatskoj terapiji košta oko 5000 dinara, što je potpuno neisplatljivo za nekog kome su ove supstance realno neophodne. Kao alternativa se javlja naručivanje preko Interneta i naravno disciplina po pitanju ishrane.

I na kraju, poštujte svoju, i tuđu, jetru. Ona pored srca i mozga čini onu mističnu trijadu koja omogućava da živite.



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2015 ALL RIGHTS RESERVED



Sunday, July 19, 2015

Lečenje najsmrtonosnijeg tumora na mozgu malim boginjama


Vrlo mi se svideo članak klinike Mejo i s obzirom da ispod teksta piše da je kopiranje dozvoljeno samo u nekomercijalne svrhe odlučila sam da ga delimično prevedem, to jest malo "skratim", a da onima koji žele da pogledaju original teksta ostavim link i to ovaj: 
http://www.mayoclinic.org/medical-professionals/clinical-updates/neurosciences/update-measles-virus-novel-therapy-glioblastoma

Ne mogu nikako da zaradim na ovom članku, niti imam vezu sa bilo kakvim alopatskim terapijama niti virusološkim lekovima, te se smatram osobom van cele ove priče. Ono što me je podstaklo da se uopšte uhvatim prevođenja delova ovog članka jeste želja da se u budućnosti i u ovim krajevima malo drugačije gleda na viruse i njihovu ulogu u našim životima. Oni ipak postoje milionima godina i zajedno sa njima, kao i sa bakterijama mi evoluiramo. Pa je vrlo verovatno da imaju i neku višu svrhu od samo inficiranja i nerviranja.
Uz ovo ide i dodatna informacija da po principima Nove nemačke medicine bilo koji oblik raka može da se leči i vrlo brzo izleči zaražavanjem pacijenta tuberkulozom. Lično nikada nisam direktno upoznala takve slučajeve, ali sam pogledala desetine studija slučajeva gde je ovo uspešno izvedeno i vrlo jasno medicinski objašnjen mehanizam lečenja raka ovom bakterijom.
Ali pogledajmo sada šta piše u izveštaju Mejo klinike:

Novija istraživanja o malim boginjama kao terapiji glioblastoma

Sedamdesetih godina prošlog veka prijavljeno je da prirodna infekcija malim boginjama kod afričke dece dovodi do spontane remisije hematoloških tipova raka. Ovaj izveštaj i još nekoliko sličnih proizveli su nova istraživanja onkolitičkih, antikancer, svojstava rubeola i drugih virusa i njihovog potencijala u lečenju raka.
I iako su odobreni u nekim azijskim državama (u članku se ne navodi tačno kojim) viroterapijski lekovi nisu dozvoljeni još uvek u u SAD, a Mejo klinika je prva institucija koja koristi tretman malim boginjama u eksperimentalnim terapijama lečenja raka, uključujući i glioblastoma multiforme (GBM) najsmrtonosniju formu tumora mozga.

Prednosti malih boginja

...
I dalje, istraživački Mejo tim je bio u mogućnosti da dalje modifikuje virus kroz genetski inženjering kako bi nosio terapeutske transgene i zbog toga bio još efektivniji.

Izazovi terapije virusom malih boginja su sledeći (skraćujem originalni tekst, a ko želi neka čita sa linka iznad): miševi nisu osetljivi na male boginje pošto nemaju receptore za njih, pa su ih maltretirali tako što su prvo proizvodili receptore koji imitiraju ljudske. I u ovim slučajevima postignuti su veliki uspesi. A zatim su eksperimenti vršeni na makaki majmunima, zarad dodatnih toksikoloških studija. I ovde se virus malih boginja pokazao kao siguran, a ovaj tip majmuna se obično uzima kao "zlatni standard" vezan za neurotoksikološka istraživanja vezana za primate.


Praćenje širenja virusa

Praćenje širenja rubeola virusa je izuzetno važno za određivanje efikasnosti tretmana lečenja raka. A istraživač ne može da izvede više biopsija na tretiranom pacijentu iz očiglednih sigurnosnih razloga. No, doktorka Galanis i njen tim koriste dve metode za utvrđivanje viralne replikacije. Jedan test je ide preko uzorkovanja periferne krvi, a drugi preko radiografskog skeniranja.
Sve imate detaljno u originalnom tekstu.


Ljudski "anti-male boginje" imunitet

Još jedan izazov korišćenja virusa malih boginja u terapeutske svrhe je činjenica da su mnogi pacijenti vakcinisani upravo protiv rubeola (toje ona čuvena rizična MMR vakcinacija... i revakcinacija, moj komentar). Ali vakcinacija je manji izazov (šta god ovo tačno značilo, moj komentar ponovo) u slučaju da se virus ubrizga direktno u tumor u toku neurohirurške procedure, kao što je GBM, nego u slučaju sistematskog ubacivanja u toku lečenja ostalih formi raka. Ciljana injekcija virusa u sam tumor takođe zaobilazi prepreku zvanu "krvno-moždana barijera".
Ali nezavisno od administriranja virusa blokiranje imunološkog odgovora unutar samog tumora može da potpomogne širenju virusa. A ova modifikacija imunološkog odgovora može biti postignuta korišćenjem imunosupresanta kao što je ciklofosfamid.
...
Još jedna strategija koji dr. Galanis i njene kolege istražuju je korišćenje mesenhimalnih stem ćelija koje ne bi bile samo pomoć u supresiji imuno odgovora, već mogu i da proizvedu sistematičnu "isporuku" virusa. Ovakva strategija lečenja bi mogla da se pokaže kao uspešna za određene tipove kancera, kao što je rak jajnika, a za koji dr. Galanis upravo razvija sigurnosni sistem za početak eksperimantisanja na ljudima.

I u ostatku teksta imate informacije dokle se stiglo sa fazom 1 kliničkih ispitivanja ove terapije, a u vezi sa GMB tipom tumora.





Informacije o doktorima koji su uključeni u istraživanja lečenja raka virusima.

Wednesday, July 8, 2015

Kada NE TREBA da verujete doktoru


Osobe koje me poznaju znaju da nikada ništa loše ne govorim o standardnoj zapadnoj alopatskoj medicini. Ona ima svoje mesto isto kao što ga ima i herbalizam, akupunktura, tradicionalna kineska medicina, energetska lečenja, homeopatija ili čak šamanizam. Sve ima svoje mesto i sve postoji baš zbog potrebe.
Ali isto tako poznato je da sam na više strana i pisala i govorila da su svakoj profesiji otprilike imate 95% šlosera ili diletanata, 4% valjanih stručnjaka i 1% majstora svog zanata.
I medicina nije nikakav izuzetak iz ovog pravila. A na vama je da doprete do boljih doktora ili onih mitskih majstora. Ili da zahtevate da vam drugi omoguće da stignete do njih.

Pa kako da znate da imate posla sa diletantom umesto pravog doktora?

U situacijama kada vam:

-doktor kaže da ništa više ne može da se uradi po pitanju vašeg stanja
-doktor "specijalista" odvoji celih 15 minuta za prvi pregled u slučaju da imate hronično stanje bolesti
-kada doktor po inerciji primenjuje istu terapiju iako ona ne daje rezultate mesecima ili godinama
-kada doktor naručuje specijalne testove ili dodatna ispitivanja bez jasnog terapeutskog cilja ili dijagnostičkog očekivanja
-kada doktor bez specifikovanih testova ili ispitivanja propisuje medikamente ili tretmane
-ako doktor ne objasni jasno ili dovoljno jasno (vama lično jasno) šta su ciljevi i očekivanja lečenja
-ako se doktor oslanja na prepisane lekove kao na jedino rešenje
-kada doktor odbija da vam objasni (jasno) šta su RIZICI i šta su DOBROBITI prepisanog leka
-ako koristite nekoliko različitih lekova istovremeno (bez obzira za koje su bolesti), a vaš doktor ne prati i ne kontroliše redovno vaše zdravstveno stanje
-ako doktor želi da koristite jedan lek do kraja života
-ako doktor propisuje lekove čak i zdravim osobama

Pored toga što govore o nestručnosti (da ne kažem gluposti) doktora, ove situacije mogu da vas dovedu u vrlo veliku zdravstvenu opasnost. I vi kao pacijent imate sva prava da ih pitate sve ono što vas zanima, kao na primer - da li će me ovo izlečiti i za koje vreme otprilike, na osnovu kojih pokazatelja/analiza ste mi prepisali ovaj lek/tretman, da li ste me pre toga pitali kako se hranim/dišem/vežbam/u kojim uslovima živim, da li se iole razumete u ishranu/vežbanje/disanje/biohemiju/neurologiju?
Nemojte se ustručavati. Doktori postoje zbog vas, ne vi zbog njih.
I ako je u pitanju neko oboljenje za koje doktor specijalista tvrdi da ima valjano rešenje neka vam pokaže urađenu studiju gde se baš taj lek ili postupak primenjivao više godina na ispitivanim pacijentima, uključujući i kontrolnu placebo grupu.
Nemojte nikom verovati na reč, tražite dokaze.

Ova filozofija itekako važi za nove lekove na tržištu koje su neki (nazovi) doktori skloni da odmah promovišu. Da li se to radi zbog novca koje bi farmaceutske kuće mogle da im nude (a te situacije se realno i dešavaju) ili zbog ego gluposti da se uvek bude prvi, pa i po cenu rizikovanja - vas ne treba da zanima.

U slučaju da se pojavio "novi" lek na tržištu i da jedan takav nazovi doktor želi da ga uzimate imate svako pravo da tražite da vam pokaže one valjane višegodišnje studije ispitivanja leka ili da, ukoliko nema takve papire, lek prvo godinama uzima lično, pa ga posle par godina daje svom psu, pa zatim svojoj deci.
Dok se ne uradi ovaj "kućni" test proći će jedno 15 godina, ali ćete sigurno znati na čemu ste.

Nemojte se plašiti i neka vas ne plaše pričama o bolestima, ako nemaju konkretne dokaze i rešenja.
Vaše je pravo da budete detaljno obavešteni, pregledani i najbolje tretirani.

I naravno da ne zaboravim - ova načela treba da se primene na svim vrstama lekara i svim vrstama medicine, tradicionalnim i netradicionalnim, ovim ili onim, sasvim je svejedno.
Ne dozvoljavajte nikom od njih (od travara do dr.mr.sci.) da vam priča priče, tražite dokaze.
Tako ćete znati da li pred vama osoba koja je majstor svog zanata.