Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Tuesday, December 29, 2015

Lečenje pluća


Dosta često imam situacije da u protokolu za ishranu osobama pišem i kako se regenerišu pluća i koje su to supstance (aminokiseline i ostalo) koje su zakon za brz oporavak, ali uvek pokazujem i na onaj herbalistički - tradicionalni lek.
Biljka koja je najbolja od najboljih za lečenje pluća je divizma. Jedna božanstveno lepa dvogodišnja biljka

Pre par godina neočekivano sam je srela iznad Slavije kako raste iz ničega.

Photobucket

Ako je nešto prirodno i savršeno za pluća - e to je ova lepotica.

Photobucket

I ostavila sam je da uživa u gradskom danu.

Photobucket

A kako se koristi?
Uzme se 30 grama suve divizme (list i cvet) i prelije sa 1 litar prehodno proključale vode. Poklopi i ostavi minimum 4 sata. Može i 8. Zatim se procedi i pije.
I radi kao grom. Za nedelju do dve dana imaćete nova pluća.

No, za one koji vole fensi varijante pije se i kao mleko od divizme. Ova infuzija se sipa u vruće mleko i može da se doda med i poneki začin kao cimet ili nešto slično. I imaćete starinski lekoviti hedonizam.


























Pošto nisam neki ljubitelj mleka, pa divizmu pijem samu, jednom sam pokušala sa kozijim mlekom i anisom i ispalo je odlično.
Pokušajte, eksperimentišite, pa šta vam prija to i primenite.
A ako niste sigurni uzimajte samu divizmu bez ičega, tako je ipak najbolje.


Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED



Thursday, December 24, 2015

Kako se pravi hladna biljna infuzija


Znate već kako to ide. Proključa voda, ubacite kesicu, sačekate par minuta i eto čaja.
I otprilike isto samo sa minimum 4 sata čekanja za biljne infuzije.

Međutim, isto tako znamo, ili bi trebalo da znamo da mnoge biljke gube neke svoje lekovite komponente kada se izlože višim temperaturama. Kantarion, kopriva ili matičnjak mogu da budu dobri primeri za to.
A hladna infuzija bi mogla da bude odlično rešenje za taj problem. I to pogotovo za osobe koje nisu ljubitelji gorčine.
A i zima je odličan period kada možete da se igrate sa ovakvim recepturama.




Stavite biljku u teglu,naspete vodu i zatvorite. I iznesete napolje na hladnoću jednu ili dve noći. I to je bukvalno sve.
Možete se igrati i sa zaleđivanjem, pa odleđivanjem biljke, ali to je već ektremno bavljenje herbalizmom i treba znati koje biljke to mogu da podnesu.

Ako idete tzv. laganim metodom bez zaleđivanja proverite posle prve noći koliko je jak rastvor i da li treba sačekati još malo. A inače, ovo se u herbalističkom svetu naziva i "Mesečevim čajem" jer bi idealno trebalo da je izložen mesečevoj svetlosti dok je napolju.

Sasvim slobodno možete da zagrejete ovaj čaj ili da ga uzimate hladnog, uz komadiće voća ili šipku cimeta može da bude savršen i letnji i zimski užitak.



 Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED



Wednesday, December 16, 2015

Brza hrana


Obično se misli da je za zdravu ishranu potrebno potrošiti puno vremena za spremanje i kuvanje.
A to uopšte nije istina.
Skuva se veliki lonac supe sa kostima i mesom (i povrćem) i ako je potrebno odvoji po porcijama i zaledi. Izvučete uveče prethodnog dana ili ujutru istog dana, odledi se, podgrejete i gotovo. Supa je uvek na raspolaganju.
I isto tako može da se uradi sa hranom za nedelju dana unapred. Jedan dan kuvate i odvajate za zaleđivanje.
A ako želite sveže spremljeno - sve ide vrlo brzo.
Papaline (ove sitne ribe) kupujem na velike količine i zaleđujem. I tog dana ujutru izvučem iz zamrzivača i dok se vratim već je odmrznuto. Stavim ih u šerpicu u hladnu vodu i na ringlu koju uključim na najjače. Voda proključa i ključa još minut, tada sklonim i prospem vodu. Posolim i to je to.


Ovo je letnja verzija sa algama i malo povrća.

Ista priča važi i za goveđu džigericu. Luk je propržen na puteru i dodati su mu začini (mirođija, majčina dušica, origano, ruzmarin, čega god se setim), a odozgo je malo paste od belog luka.

Za mene uopšte ne kuvam plodove mora. Odlede se ujutru i oko podne ih pomešam sa algama i proprženim lukom (na puteru) i gotovo čas posla.

 Ista priča sa džigericom samo u varijanti sa tikvicama (na puteru dabome i sa začinima).

 A kada je stigla jesen na meniju je bio praziluk i ovog puta neka meksička mešavina povrća.

I ne nije krompir, već celer koji je isečen na komade, skuvan na kratko da ne bi bio tvrd, pa propržen na puteru. Ovog puta praziluk je sirov (kao salata) a preko njega je išlo malo majoneza.


























A za kraj jeseni pečurke i praziluk sa masnim pilećim dimljenim karabatacima.
I kako stiže zima sve manje povrća, a sve više masnoće. Zimi ništa ne rađa i tada se lovi.

I planiram da uvedem jedan dan sedmično kada ništa ne jedem, a zarad resetovanja sistema.
Uz puno masnoće to neće biti ama baš nikakav problem.




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED




Thursday, December 10, 2015

Laži o vašoj koži lica


Većina žena ima masnu kožu lica u mladosti i silno vreme provode nervirajući se zbog toga. U nešto kasnijim godinama počinju da uče onu čuvenu lekciju "voli samu sebe", ali koža i pogotovo lice nekako se uvek ne nađu na tom spisku za voljenje.
Pa hajde da razjasnimo neke činjenice i to za sva vremena.

Osobe koje imaju masniju kožu lica imaju takozvano "pojačano lučenje sebuma" kako ga definiše kozmetička industrija koja na ovoj pojavi zarađuje bukvalno milijarde dolara godišnje. Sebum je masni zaštitni sloj kože. Obratite pažnju na ovaj detalj "zaštitni". Sve što je prirodno u vašem telu i sve što je prirodni proces ne može i ne sme da se definiše kao nešto nepoželjno, sramotno, neuredno ili prljavo.
I upravo zbog toga sve one silne proizvode na koje ste bacile silne pare, a služe za uklanjanje suvišne masnoće sa lica, tela ili kose, možete komotno da bacite u kantu za đubre.
Masnoća znači zaštita.
I ne samo to, masnoća znači kako i koliko hormona vaše nadbubrežne žlezde i štitna žlezda proizvode.
Ako nema dovoljno masnoće - situacija nije dobra.

Situacija je tek komplikovana što se tiče devojaka i mladih žena. Bombardovane ste sa svih strana da treba da perete, čistite, radite skrabinge i pilinge i dermoabrazije. Od malih nogu uče vas i bukvalno indoktriniraju da je vaša koža nešto neprijateljsko i nešto protiv čega se treba boriti i boriti i boriti.
A priroda ipak zna najbolje.

Time što redovno maltretirate sopstveno lice isušujući ga vi same terate svoje žlezde zadužene za produkciju (ponovo da kažem - zaštitnog) sebuma da rade što više i što jače, iscrpljujući ih do maksimuma.
A uništavate nešto što je u stvari dobro.

Žene koje su u mladosti imale masniju kožu daleko sporije stare u licu i daleko sporije dobijaju bore. I možda vam to apsolutno ne znači ništa kada imate 15 ili 20 godina, ali godine će protrčati za čas i jednog lepog popodneva sedećete na roditeljskom sastanku (kao ja pre neki dan) i zevati u ženska lica oko sebe. Pa će tako neke mame izgledati kao devojčice u svojim pedesetim, a neke druge, ajd da ne kažem babe, ali kao da se traktor redovno preparkiravao preko njihovih lica.


I znam, ako jeste mlade tada imate problem sa aknama, prepunjenim mitiserima ili porama veličine kratera na Mesecu. Sve znam i nikako vam ne savetujem kozmetiku namenjenu tinejdžerskoj koži koja večito sadrži acetilsalicilnu kiselinu. Nemam ništa protiv ove kiseline (aspirin), ali imam kada ide redovno na lice, pošto tada pravi džumbus.

Nećete da imate akne?
Jako je prosto, nemojte da jedete đubre i nećete ih imati.

Moje rođene dete je shvatilo ovu filozofiju čas posla na sopstvenoj koži u onim danima kada se davila u čipsu. Nedelju dana bez čipsa - nema akni. Samo jedna kesica - eto novih akni.
Ako ti telo traži so - uzmi so uz realnu hranu - nema akni.
Ako je u pitanju histerična želja za čipsom - eto akni ponovo.

U njenom slučaju čips je bio ta "magična" hrana. Nekom drugom su mlečni proizvodi, nekom trećem proizvodi od brašna. Nađite šta je đubre hrana za vaše telo, zaobiđite je i imaćete čisto lice i plus višak para koje niste bacile prvo na đubre hranu, a drugo na lažnu kozmetiku.

Da naučimo bazičnu stvar:
Koži je potrebna masnoća.
Masnoća se prvenstveno unosi unutra. Pa u vezi sa tim da vas pitam koliko grama putera unesete dnevno u sebe?
Kada kažem puter tada mislim na puter. Tada ne mislim na margarin (sa ovim ili onim), niti mislim na margarin sa ukusom maslaca (maslac je druga, domaća reč za puter). Mislim samo i jedino na puter.
Mlade smo, žene smo, ali nismo glupe. I da se ne vređamo.

(pst... perut kože glave se eliminiše tako što se dnevno jede više od 50 grama putera.)

I masnoća se nanosi spolja.
Što se duže budete hranile kako treba i nanosile masnoću na lice ili telo, žlezde se neće satirati zarad turboprodukcije sebuma i sve će biti idealno, a bez da ste pare bacile na sapune, tonere, losione, kreme, pudere i korektore.

Naučite se da uveče skidate šminku tako što ćete kraj platnene maramice samo malo navlažiti vodom, a zatim ukapati u to par kapi ulja i nežno poskidati sve ostatke boja za lice i eventualnih gradskih prljavština.
Možete se zatim umiti običnom vodom (idealno izvorskom) i ponovo par kapi ulja nežno umasirati u lice.
I gotovo.

Ja, inače, imam neko francusko ulje. Nije mi plaćeno i neću da reklamiram. Ali ga volim i koristim zato što u njega idu volatilna biljna ulja, a ne esencijalna (o kojima sam skoro pisala kako su otrovna). I imam svoju redovnu kremu - masni melem od tamjana sa bazom od kakao putera. A imam i kokosovo ulje. A vala imam i guščiju mast i sve redom.

Možete da koristite hohoba ulje za suvlju kožu (ovde ga čitaju kao jojoba) ili arganovo za masniju kožu, ako ste baš pri parama. U nekih 20 ml ulja rastvori se po par kapi nekog drugog mirisnog ulja (ali ne esencijalnog i nemojte ricinus) i to je to.
Po meni bi idealna kombinacija bila sa tamjanovim uljem ili mirtom, a kako se lako i jeftino pravi tamjanovo ulje imate na kraju mog teksta OVDE.

Probajte, eksperimentišite. I nemojte da zaboravite prvu zapovest nege - ono što ne sme da se pojede ne sme da ide na kožu.

I kao što govorim i sopstvenoj ćerki - želim da vas vidim zdrave, negovane, slobodne, srećne i bogate.
A kada negde vidite reklamu koja vas udara na komplekse samo joj se podsmehnite i produžite dalje.
I onako postoje pametniji načini da provedete svoje vreme od gledanja marketinških budalaština.



 Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED



Thursday, December 3, 2015

Biljke oko nas - oregonsko grožđe


Na stazi pored Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu raste mala zajednica biljke koja se zove oregonsko grožđe (Mahonia aquifolium). I kao što uvek i govorim - uopšte nije potrebno da dobavljate lekovite biljke iz egzotičnih krajeva, niti da mislite da je ono što vam je potrebno tamo negde daleko.


Uvek se ono što nam treba nalazi tačno ispred nas.


Oregonsko grožđe je medicinska biljka koja služi za stimulisanje i obnavljanje jetre, kao i poboljšanje cirkulacije.


Koren se kuva u vodi kao čaj i pije, ili se stavlja u alkohol na minimum 6 nedelja, proceđuje i koristi kao tinktura po par kapi par puta na dan.


Kozmetička industrija koristi i lišće, i kako se tvrdi poslednjih godina ono je izuzetno za oporavak oštećene kože.
Ako nameravate da koristite koren molim vas kao i svaki put da vodite računa i da uzimate malo kako bi biljka nastavila da živi i kako bi mogla da leči i vas i još ponekog u sledećim godinama.


Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED