Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Tuesday, January 26, 2016

Samopregled štitne žlezde


Naravno da ne treba da se plašite unapred, i to pogotovo ako svoje slobodno vreme ne provodite unutra i ispred televizora ili računara. Već ste napolju, sa bosim nogama na zemlji, pevate i slobodno govorite svoju istinu.
Tada znam da imate zdravu štitnu žlezdu.
No, i ovde važi ista priča kao i za dojke, samopregled štitne žlezde treba da bude uobičajena stvar u vašem životu.
A ovde možete pogledati koliko je to jednostavno izvesti.




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED


Saturday, January 16, 2016

Rekonektivno lečenje posle toliko godina i uz osmeh


Evo već 6 godina se bavim rekonektivnim lečenjem kao oblikom energetskog lečenja. I davno je to bilo kada sam shvatila vezu između onog što je radio Nikola Tesla i tipa talasa koji se javljaju baš u rekonektivnom lečenju.
Nije bilo lako na prvi pogled shvatiti ovu vezu, ali sam imala tu sreću da iza mene stoji inženjersko usavršavanje. I to me je i sačuvalo da ne upadnem u onu rupu zvanu prazno filozofiranje i iščekivanje smaka sveta.
Nagledala sam se raznih slučajeva i oboljenja. Prisustvovala sam različitim situacijama, ljudskim dramama i strahovima.
I zahvalna sam što je jedan od ljudi koji su bili moji učitelji i Erik Perl. A svi su me oni naučili da kroz teške situacije prolazim naoružana samo humorom i istinom.
Jer stvarno ne postoji drugačiji način.





Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED




Sunday, January 3, 2016

Vitamin A


Vitamin A je važan za zdrav vid, funkcije imuno sistema i ćelijski rast, i funkcioniše u saradnji sa brojnim drugim vitaminima i mineralima, napr. vitaminom D, K2, cinkom, magnezijumom idt. bez kojih ne bi mogao da odradi "svoj posao".

Termin "vitamin A" se zapravo odnosi na nekoliko različitih, ali povezanih nutrijenata koji se generalno dele u dve grupe:
-karotenoide (previtamin A), koji se nalaze u biljnoj hrani i
-retinoide (retinol), momentalno biološki iskoristljivu formu vitamina A koja se nalazi u životinjskoj hrani.

Retinol koji je odmah iskoristljiv se nalazi pretežno u džigerici i jajima, dok karotenoide iz biljnih izvora telo mora samo da konvertuje u retinol. Ovo se teško ili nikako izvodi ako neko ima neki genetski problem, probleme sa varenjem, koristi alkohol, koristi određene lekove, izložen je određenim hemikalijama ili bilo kojim procesima koji ometaju varenje masnoća (što uključuje Kronovu bolest, cističnu fibrozu, nedostatak pankreatičnih enzima, kao i bolesti jetre i žuči).


Generalno, većina ljudi, a pogotovo dece, dijabetičara i onih kojima je izvađena žuč (ili nije u funkciji) ima vrlo problematičan proces pretvaranja karotena u retinol, a za neke od njih je to i apsolutno nemoguće. Sposobnost tela da izvede ovu operaciju zavisi i od tipa ishrane, jer ako uzimate malo životinjskih masnoća nećete moći da izvedete ovo pretvaranje jednog oblika u drugi.
(Za one koji se malo bolje razumeju - provitamin A karotenidi se pretvaraju u retinole preko beta-karoteno-dioksigenaze. Enzimska aktivnost se specifično pokazuje u intestinalnom epitelijumu i jetri...)


I šta da vam kažem, ako se hranite povrćem i mislite da će šargarepa da vam popravi vid, vreme je da pogledate istini u oči. Ako još uvek umete da gledate.

Retinoidi i karotenoidi su hemijski različite komponente i da vidimo šta recimo rade u telu i kako se razlikuju.

Retinoidi su bioaktivne forme (odmah iskoristljive) vitamina A koje se nalaze u životinjskoj hrani i rastvorljive su u masnoći.
Retinol se konvertuje u retinal, retinoičnu kiselinu i retinil estre:

-Retinal nam služi za zdrav vid i rast
-Retinoična kiselina - zdravlje kože, remineralizacija zuba, rast kostiju
-Retinil estri biološki neaktivna forma za zalihe u telu.

Karotenidi su rastvorljivi u vodi provitamini A koji se nalaze u biljnoj hrani

Karoteni:
-Alfa-karoten je antioksidant sa potencijalom za anti-kancer aktivnošću, stimuliše međućelijsku komunikaciju
-Beta-karoten je forma koja se najbrže pretvara u bioaktivni retinol, međutim ne treba ga uzimati u formi suplemenata pošto je više naučnih studija pokazalo vezu između veštačke forme ovog provitamina i povećanog rizika od raka. Beta-karoten iz hrane je potpuno siguran zato što telo konvertuje samo onoliko retinola koliko će i iskoristiti.
-Gama-karoten
-Delta-karoten
-Epsilon-karoten
-Zeta-karoten
(I molim vas sve redom da me niko ne zove sa pitanjem čemu služi neki od game do zeta karotena. Nije vam potrebno to. A ako ste baš zapeli pretražujete Net, zajmite knjige iz biologije, pa pronađite sami.)

Ksantofili:
-Astaksantin - vrlo potentan antioksidans sa anti-inflamatornim svojstvima, pokazano kao koristan kod reumatoidnog artritisa, atletskih napora, zdravlja mozga i srca, makularne degeneracije vezane za starenje. Takođe štiti i od UV zračenja.
-Beta-kriptoksantin - antioksidans i anti-kancer aktivan. Neke studije su pokazale da može da smanji rizik od dobijanja raka pluća i debelog creva za 30%, a reumatoidnog artiritisa za 40%.
-Kantaksantin, ponekad se koristi kao sredstvo za samopotamnjivanje, ali takođe može da pomogne i u smanjenju fotosenzitivnosti koja je vezana za eritropoietičnu protoporfiriju (genetski poremećaj). 
-Fukoksantin - braon pigment u algama koji (kako se utvrđuje studijama) može da stimuliše sagorevanje masnih naslaga i podstiče zdraviji glukozni metabolizam.
-Lutein - bitan za zdravlje očiju, nalazi se u makularnom pigmentu, štiti centralni vid i apsorbciju svetla iz plavog spektra.
-Zeaksantin - bitan za vid. Nalazi se u vrlo visokim koncentracijama u makula lutea, malom centralnom delu retine oka, odgovornom za detaljni centralni vid.
-Violaksantin
-Neoksantin

Prvi znaci da u svom telu nemate dovoljno vitamina A je noćno slepilo, koje može da se razvije do trajnog gubitka vida. Tako oslabljen imunosistem i uz to i česte infekcije ukazuju na ovaj nedostatak. Pogotovo računajte na ovo ako imate hormonalni disbalans, neplodni ste, imate česte promene raspoloženja, imate poremećaj u radu štitne žlezde i imate kožne probleme od onih sitnih do akni i ekcema.


Vegetarijanci, vegani i alkoholičari su vrlo rizične grupe po pitanju manjka vitamina A. A vid naročito zavisi od luteina i zeaksantina, ali da bi ovo uopšte bilo moguće potrebno je prvo transformisati retinol u retinal, pa u retinoičnu kiselinu. Tako da ona priča kako je jedna šargarepa dnevno dovoljna da bi se popravio ili očuvao vid - ne stoji. Ali porcija džigerice ili jaja već postaje izvodljiva akcija za telo. Ali i to mora da se radi uz pomoć cinka.

I naravno ako vam nedostaje vitamin A ne zalećite se uzimajući suplemente, jer to nije bezopasna rabota u ovom slučaju i najbolje je dobijati ga iz hrane. Hrana bogata karotenoidima jesu šargarepe, kelj, spanać, bundeva, zeleniši svake vrste. A siguran i "brz" vitamin A u obliku retinoida dobićete iz džigerice (ovčije, goveđe, guščije, pa tek deset mesta niže i pileće), jaja od kokošaka koje nisu hranjene kukuruzom ili koncentratom, puterom i sirom krava koje su se hranile travom i senom (a ponovo ne kukuruzom ili koncentratom), mlekom istih tih krava, školjkama i račićima (ljuskarima), masnim i divljim ribama (nema kukuruz) i u nešto manjoj meri sardinama...

U slučaju da želite da eksperimentišete (na svoju štetu) znaci trovanja veštačkim vitaminom A su gubitak kose, konfuzija, gubitak koštane mase, oštećenja jetre, kao i povećan rizik od srčanih bolesti i raka.

I da ponovim još jednom - vitamin A radi ekipno sa cinkom, vitaminima D i K2, magnezijumom i masnoćama. Budete li išta od ovoga uzimali u tabletama, a da istovremeno ne vodite računa o tačnim koncentracijama ostalih komponenti - telo će da trpi na neki način. I zato je najbolje vitamine i minerale uzimati iz realne hrane.


Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED