Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Thursday, May 19, 2016

Hitna medicinska pomoć


Šta možete da uradite sami dok čekate dolazak hitne pomoći


Skoro sam bila u situaciji da jednoj prijateljici napišem par brzih akcionih koraka koji mogu da znače razliku između života i smrti u kritičnim trenucima kada je nekom loše.
I ako je nekom potrebno neka slobodno nauči ovo napamet. Primenila sam te savete u nekim ličnim situacijama i radile su odlično.

Da, svakako pozovite hitnu pomoć, ali dok čekate da se pojave možete i ovako umesto samo da se bezumite.

Dakle, disklejmer, nisam doktor, neću da se mešam, ali u takvim situacijama radim sledeće:

1. Ako sumnjaš na srce, daj mu kašičicu ljute papričice (čili najbolje) razmućene u vodi. To diletira krvne sudove.
2. Ako sumnjaš na srčani udar, mora da ga boli glava iza uveta pa malo na gore. Daš mu to ljuto, pa otrčiš do zamrzivača i ako nemaš led, vadi šta god zaleđeno od hrane i stavi mu na glavu na tu tačku gde ga razvaljuje bol.
Biće mu loše još nekih 15 minuta, a onda će da vaskrsne.
3. Ako se situacija dešava noću vadi veću papirnu kesu i daj mu da diše u nju. Noću se ne daje kiseonik nego ugljen dioksid (ne klot nego u većoj meri). Neka diše u tu kesu dok se ne smiri.
4. Ako sumnjaš na moždani udar što pre kašicica ili pola sode bikarbone u čaši vode (to radi na NaK pumpu pa redom izaziva reakcije do mozga). Sutradan još jedna doza.
Ovo važi i ako je već doživeo tog dana.



I izuzetno važno obaveštenje - možete sve ovo da uradite, ali PRE toga pozovite hitnu pomoć.
Nemojte izugravati stručnjaka ako nemate svoju operacionu salu i ne umete da izvadite slepo crevo ili ugradite stent u krvni sud.
Postoje urgentne medicinske službe, opremljene i sa obučenim ljudstvom. I možda ne umeju da filozofiraju, meditiraju ili transcedentiraju kao vi lično, ali otpušavaju krvne sudove, razvezuju creva, vade metke i još štošta savršeno dobro.
I zato im dozvolite da rade svoj deo posla, dok se vi molite, vezujete sa Izvorom, šaljete frekvencije ovoga i onoga ili samo spavate u čekaonici.



Nemojte se ni slučajno igrati sa bilo čijim zdravljem. 







Saturday, May 14, 2016

Ajurvedska medicina


S obzirom da pored energetskog lečenja stalno učim i druge vrste skoro sam sa oduševljenjem odslušala intervju sa doktorom Vašantom Ladom. Nekoliko puta sam premotavala deo gde se govori o lečenju Parkinsonove bolesti i kako se za to tradicionalno koristi biljka atma-gupta (Mucuna pruriens) koja brzo podiže nivoe dopamina.

Još pažljivije sam odslušala deo vezan za biljku zvanu amla (Phyllanthus Emblica), a koja je opet vezana za Bharani nakšatru, meni bitnu za one koji se razumeju u vedsku astrologiju.

Intervju je na engleskom i za one koji žele da uđu malo dublje u herbalizam je izuzetno važan, a za one koji žele da proučavaju medicinsku astrologiju i neophodan.

Za stvarne buduće poznavaoce herbalne astrologije ostavljam ovaj link gde se nalazi Enciklopedija ajurvedskih biljaka.



I specijalni deo o abdominalnim poremecajima





Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED




Wednesday, May 4, 2016

Kako se prave jeftine kreme za osipe ili ožiljke



Kako se već godinama igram sa biljkama i ostalim supstancama, sve mi je lakše i lakše da smislim recepturu koja valjano radi, a naravno uvek je jeftina.

I tako... Pošto mi se desilo da moram jednoj osobi maltene momentalno da smislim rešenje za stravičan osip koji se pojavio na spoljnoj strani šaka, a za koji može da zahvali pogrešnoj hrani par dana ranije (telo se tako preko kože rešavalo trovanja) smislila sam da pred spavanje u tankom sloju namaže onaj obični hladeći tečni puder ili talk koji se prodaje po apotekama za boginjavu decu, a protiv svraba.
I to da bi noću spavanje bilo neprekinuto.

Danju je išla ova krema dva puta na dan. A smislila sam je čas posla. U malo svinjske masti usipala sam malo po malo sumpora dok nije dostiglo ovakvu konzistenciju kao na slici levo.
Za one koji ne znaju, a žive u Beogradu, sumpor može da se kupi u poljoprivrednoj apoteci preko puta Bajlonijeve pijace, pa još malo ukoso, pravac ka Bulevaru.
Cena je oko 300 dinara za kilogram i za one koji ne znaju piše da je otrovan. I jeste otrovan kada se udiše.
I nadam se da ovaj tekst čitaju razložne osobe.

Zato vas i molim da ako i napravite ovakvu kremu nikako ne pokušavate da je mažete na podočnjake ili u zoni blizu očiju.

Druga krema, ova bela desno je nastala slučajno, eksperimenta radi. Pomešala sam kokosov puter sa vitaminom C u prahu, igrajući se farmaceuta sa svojim detetom.
Vitamin C u prahu 100 grama je oko 360 dinara (makar je tako bilo) u DM parfimerijama.  Te tako možete da pravite i serume sa ovom komponentom ili bilo šta.

Elem, desila se jedna za mene neverovatna stvar i mogu slobodno da napišem koja, jer na ovome neću zaraditi ni paru.
Ovakva domaća krema ili brzinski melem, jer se pravi u sekundama radi bolje od Beloderm kreme ili rastvora (a to je steriodna mešavina) ili od Elidel kreme, koja košta strahotno, a ima svrhu da zameni steroidne preparate za kožu.
Dakle, ožiljci, mladi i matori nestaju u danima dok je mažete (par puta dnevno) i tkivo ponovo izrasta tu gde fali.
Doduše, moram da priznam, da niko od nas domaćih ovo za sada nije mazao na lice, ali na ostatku tela radi bez greške.
I nema tu čak ni neke misterije. masnoća plus kiselina, i eto rezultata.



























Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED