Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, April 1, 2011

Protokoli za lečenje raka 1 – disanje ćelija

Decenijama smo bukvalno izloženi pandemiji kanceroznih oboljenja. Uvođenjem teških metala, hemikalija i procesirane industrijske hrane u naše živote medicina se suočila sa hitnim rešavanjem ovog problema. „Magična tableta“ do sada nije pronađena, što nije sprečilo farmaceutsku industriju da u međuvremenu ostvari ogromne profite. Zato hajde da pogledamo neka hiljadama godina stara učenja i ona najnovija, i pokušajmo da malo bolje razumemo uzrok kako bi konačno našli pravo rešenje. 

Oto Varburg nemački lekar i istraživač je dobio Nobelovu nagradu za medicinu 1931. zato što je dokazao da smanjen protok kiseonika uzrokuje bujanje kancerogenih ćelija. Ovaj naučnik je pre skoro jednog veka ukazao na uzrok ogromne većine tipova raka.
Svaka ćelija mora da diše, da u sebe unosi kiseonik i hranljive sastojke i da izbacuje toksine. I ovi procesi se dešavaju preko krvi i limfe. Medicinski limfa je praktično produkt krvi i u telu je ima 4 puta više od same krvi. Krv ne može da stigne svuda, to jest krvni sudovi ne mogu da dopru bukvalno do svake ćelije i zato „cure“ ili propuštaju serum zvani limfa kojim smo natopljeni i koji ima sve funkcije krvi, transportuje tečnosti, masne kiseline i plus formira izuzetno važne imuno ćelije. Limfni sistem je zapravo dizajniran kao alternativni cirkulatorni sistem tela koji vrvi od belih krvnih zrnaca i time štiti telo od ćelija raka, bakterija, gljivica i virusa.

Dr. Varburg je otkrio da se ćelije raka ubrzano šire u anaerobnim uslovima, znači tamo gde je dotok krvi i limfe smanjen ili zaustavljen.  I možda ste negde čuli da je uzrok raka povećana kiselost u telu ili kisela PH vrednost, što je potpuno istovetno smanjenom dotoku kiseonika to jest krvi i limfe koje ga prenose. Naučno to se zove kiseonik-hemoglobin kriva disocijacije. U prevodu – kako krv postane kiselija tako kiseonik ne može da se odvoji od svog nosioca, molekula hemoglobina. Saturacija ili procenat kiseonika u krvi može da bude i 100%, ali ćelije gladuju pošto ga zapravo ne dobijaju uopšte.

Zdrava ćelija koristi kiseonik da bi se hranila i preko kiseonika uzima i ostale elemente bitne za rast i razvoj. Kancerozna ćelija koristi fermentaciju, to jest šećer kao „pogonsko gorivo“ da bi napredovala. Najčešće je u pitanju fruktoza, ali to ne znači da treba da prestanete da se zbog ove činjenice hranite voćem. Voće ne treba da bude preovlađujuća namirnica u ishrani, ali svakako mora da bude zastupljeno. Sa druge strane, redovno konzumiranje krofni, uopšteno brašna i belog šećera, je apsolutno siguran recept za dobijanje raka.

Kao jedan od dodatnih protokola za lečenje raka koristi se i hiperbarična komora. Postupak je sledeći, u slučaju da vas zanima, jer se lečenje u komori obogaćenoj kiseonikom koristi i za neka druga oboljenja. U Srbiji postoji više mesta sa hiperbaričnim komorama, kako u privatnim lekarskim praksama, tako i u redovnoj državnoj zdravstvenoj zaštiti. U slučaju da je potrebno, vaš lekar specijalista treba da na vašem specijalističkom izveštaju napiše dodatni savet za lečenje u HB komori. Sa ovim mišljenjem odlazite do ustanove koja poseduje komoru i tako ne plaćate tretmane. Lečenje obično traje dve nedelje i vrlo je moguće da posle uobičajene pauze od ponovo dve nedelje nastavite tretman. U toku samog lečenja savetuje se pojačano uzimanje vitamina C i B12, kao i još nekih dodatnih suplemenata, samo što u tom slučaju treba biti oprezan i konsultovati sa stručnijom osobom, recimo nutricionistom, jer su česte greške. Na primer: savet da treba uzimati velike količine vitamina E uvek primite sa rezervom. Ishrana, pa i suplementi u vezi sa njom, uvek moraju da budu prilagođeni samo vašem telu, vašoj krvnoj grupi, kao i specifičnostima vezanim za vaš pol, godine, fizičku aktivnost i metabolizam.
U toku tretmana od vas će se očekivati da dolazite u tačno zakazano vreme, uđete u komoru, sednete i stavite masku za kiseonik na lice. Nekih sat vremena udisaćete vazduh obogaćen velikim količinama kiseonika i pod tačnim pritiskom i to je zapravo sve.

Međutim, koliko god tretman u hiperbaričnoj komori bio osnažujuć i podmlađujuć, i sasvim sigurno dobrobitan po telo, on teško da samostalno može da donese poboljšanje po pitanju lečenja raka. Kiseonik zaista uništava ćelije raka, ali da li taj kiseonik uopšte može da stigne do same kacerozne izrasline?  Pravi odgovor je – vrlo teško, i to zato što je izraslina ovog tipa zapravo „kalcifikacija“, kako se definiše kao jedna od novijih teza. Kalcijumske otvrdline ne dozvoljavaju kiseoniku uopšte da dopre do malignih ćelija.
Da li je to loše ili možda čak i dobro po telo pokušaćemo da razjasnimo u sledećem nastavku...




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED