Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Sunday, June 24, 2012

Lečenje autizma i sličnih ASD (i ADHD/ADD) poremećaja kod dece


Zbog sve većeg broja osoba koje mi se javljaju i raspituju o načinima lečenja autizma i sličnih poremećaja kod dece imala sam obavezu da napišem ovaj tekst i time makar malo pomognem u razumevanju i bržem rešavanju čitavog spektra poremećaja koji se vode pod imenom autizma ili srodnih oboljenja (ASD - autism spectrum disorder).

Koliko smo svi mogli da shvatimo poslednju deceniju smo izloženi epidemijskim srazmerama oboljevanja dece, naročito dečaka, od klasičnog autizma, poremećaja pažnje ADHD/ADD i čitavog spektra sličnih oboljenja ASD.

Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC - Center for Disease Control) je u martovskim izveštajima objavio poražavajuće podatke da se sada ASD poremećaji javljaju po jedno na svakih 88 dece. Ovo pokazuje povećanje od 23% u poslednje dve godine i 78% (!) u poslednjih pet godina.
U pitanju je stravičan podatak.

I isto tako objavljen je podatak da se ova vrsta oboljenja javlja 5 puta više kod dečaka u odnosu na devojčice.

Istraživanja sada jasno pokazuju da faktori okruženja igraju primarnu ulogu u ovim vrstama oboljenja, ali da li njih zaista možemo da okrivimo?

Za osobe koje nisu toliko upućene u ovu problematiku da ukratko pogledamo šta su to kritični faktori okruženja.

Elektro-magnetna polja - o čemu je u svojoj studiji pisao dr.Ditrih Klinghart i ukazao da postoji povezanost između izloženosti majke elektro-magnetnim poljima i razvoja neuroloških funkcija fetusa u njoj. Ako je majka okružna kablovima, utičnicama, pogotovo bežičnim mrežama Interneta ili mobilne telefonije njeno dete će najverovatnije u toku prve dve godine ispoljiti neurološke poremećaje koji će se kasnije pokazati kao autizam, hiperaktivnost i/ili teškoće u učenju.
Neka kasnija ispitivanja potvrdila su ovu teoriju time da elektromagnetna zračenja slabe i remete ćelijske membrane, pogotovo mozga dozvoljavajući time ulaz teškim metalima i generalno toksičnost celog organizma.

Trovanje živom - Odavno se zna da izloženost živi izaziva imuno, senzorne, neurološke, motorne poremećaje, kao i one u psihološkom ponašanju. A živi smo izloženi samim procesima sagorevanja fosilnih goriva (stanite pored puta i napunićete se živom samo dok posmatrate saobraćaj) i još važnije vakcinama koje sadrže kao usputni sastojak thimerosal.
Pored ovoga, najznačajniji faktor trovanja deteta živom su majčine amalgamske plombe u zubima.
A taj problem se rešava vrlo lako i brzo zamenom amalgamskih plombi onima od kompozitnih materjala mesecima PRE trudnoće.

I ako je Svetska zdravstvena organizacija zvanično objavila da je živa otrovna i da je ne treba koristiti niti približavati telu, zašto zubari godinama izbegavaju da je izbace iz svojih ordinacija?
I kada je ugrađena u zub kao plomba živa je i dalje vrlo aktivna, vrlo otrovna i funkcioniše praktično kao tempirana bomba izazivajući i masu autoimunih oboljenja kod odraslih osoba.

Vakcine - do sada objavljene studije koje su se bavile vakcinacijama od 1943. do 2011. godine potvrdile su brojne dokumentovane slučajeve autizma izazvane encefalitisom koji se pojavio kao posledica vakcinacije.
Ovo se vezuje za dodatke/punioce, za prisustvo ljudskih DNK u vakcinama i za višestruko vakcinisanje u istom trenutku.

Ftalati koji su produkti plastike udvostručavaju rizik oboljevanja od ASD bolesti, pogotovo je opasan vinil u bilo kom obliku (naročito u obliku vinilnog poda) u domu deteta, zato što emituju upravo ftalate.
Takođe, ftalate ne možete da promašite ako koristite lakove za kosu, parfeme, kozmetiku koja se prodaje na sve strane, igračke, plastične tuš zavese, lubrikante i neke medicinske naprave.
Istraživanja su potvrdila da ovi sastojici izuzetno utiču ne samo na već rođeno dete, već na hormone trudne žene praveći haos u budućem detetu.

Nedostatak vitamina D - pored epidemijskih razmera ASD oboljenja, od skoro je utvrđeno da populacija planete pati i od hroničnog nedostatka vitamina D3, a koji je moćan hormon u našim telima. Vezu između autizma i manjka D3 pronašao je i istakao dr.Džon Kanelvi u svojim istraživanjima. Vitamin D se kao receptor javlja u različitim tkivima mozga i aktivira rast nerava u fetalnom dobu.

Iako su ovde vakcine "najsumnjivije" svi ovi faktori utiču zajedno, ali se isto tako rađaju deca čiji su roditelji bili izloženi svim ovim toksinima pa su ipak zdrava...
I šta sad?

Postoji još jedna stvar koja je krucijalno važna, a na koju se ne obraća pažnja.
I to je zdrava crevna flora koju dete nasleđuju od oba roditelja i čak i od njihovih roditelja, nekoliko generacija unazad. A ova crevna flora je generacijama unazad sistematski uništavana korišćenjem antibiotika i kontraceptivnim pilulama, kao i ne dojenjem tada kada je trebalo, a u ona "napredna" vremena prosto nije bilo moderno.


Mozak se kontroliše iz tankog creva, i ovu mantru nisam izmislila ja već sam je slušala godinama od najboljih svetskih neurologa, neuropsihijatara i neurohirurga. Toksičnost "stomaka" dovodi do oštećenja mozga i senzornih funkcija.
I onda uopšte nije teško predvideti da će vakcinacija, zubna plomba ili parfem biti ona "poslednja slamka koja će magarcu polomiti leđa".

Ide se čak tako daleko da se tvrdi da su autizam, šizofrenija i Alchajmerova bolest potpuno isto oboljenje samo u različitim životnim dobima.

Što se samih vakcinacija tiče, svim srcem sam za to da se velika većina njih ukine, a da se deca spremna za vakcinaciju prvo testiraju na alergijske reakcije, te da se u skladu da rezultatima pristupi ili ne pristupi vakcinaciji. Nismo svi isti, niti imamo iste reakcije. I to je tako bilo i uvek će biti. I ako je skuplja zdravstvena zaštita koju treba da platimo svi zalog da će se izbeći ovako stravične medicinske greške prva ću platiti tu cenu da ne bih plaćala onu višu, a to je autistično dete.

U slučaju da imate dete sa poremećajem pažnje (ADHD/ADD sindrom) nemojte se zavaravati, ni vaša situacija nije ništa lakša. Sa ulaskom u pubertetski period hiperaktivno dete odjednom počinje da pati od vrlo teške depresije koja može dovesti do ozbiljnih posledica, da ne govorimo o suštinskoj nesposobnosti i nesnalaženju u zajednici u svim periodima života.


Da, tajna i rešenje problema je u crevnoj flori. I sa lečenjem treba početi što pre, što hitnije i što ozbiljnije.

Međutim, ako ste mislili da ćete svom detetu brzo i lako obnoviti crevnu floru time što ćete ga kljukati probioticima, prevarili ste se. Stvari uopšte nisu tako bio-hemijski jednostavne.



Radila sam energetski decu sa ovim poremećajima, i koliko sam uspela da im aktiviram neka morfička polja u toku rada trenutno je malo važno. Važnije je to što su porodice ovako obolele dece bile vrlo trezvene i spremne da se disciplinovano uključe u lečenje time što će uvesti poseban dijetarni režim na dve godine.
Uspeh je bio predvidljiv, plašila sam se samo nedostatka discipline u toku ovog procesa lečenja.

Sa druge strane, pre nekoliko meseci razgovarala sam sa ocem autističnog mališana koji mi je onako "mrtav, hladan" rekao da njegov sin živi na supi iz kesice, na grisinama, smokiju i koka-koli. Opravdanje je bilo da ne mogu da utiču na njegovu ishranu.

Kakvo opravdanje roditelji koriste, takve rezultate mogu i da očekuju. Dečko koji je u poslednjim idealnim trenucima (6 godina) da počne lečenje i da se za dve godine uključi u redovno školovanje sa svojim vršnjacima ostaće pozadi samo zato što njegov otac nije svestan odgovorne uloge roditelja.

Ne određuje dete pravila ishrane, već roditelj. Nemojte to zaboraviti.

A sjajnim mališama sa kojima sam radila i koji polako, pa sve brže izlaze iz magle u pravo proleće želim sve najbolje u pravom izistinskom životu.




Podaci dobijeni čitanjem sledećih izvora:

1. Centers for Disease Control March 29, 2012
2. Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR), Prevalence of Autism Spectrum Disorders — Autism and Developmental Disabilities Monitoring Network, 14 Sites, United States, 2008, March 30, 2012 / 61(SS03);1-19
3. ADDM Report 2012
4. Journal of the Australasian College of Nutritional & Environmental Medicine. Vol. 26 No.2 (August 2007) strane 3-7
5. Journal of Immunotoxicology 2011; 8(1): 68–79
6. The Vitamin D Council, Patient friendly summary on autism






Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, June 11, 2012

Hologramski svemir



Svako od nas je projekcija svemira, praktično svemir u malom.
I sve što se dešava "iznad" nas dešava se i u nama istovremeno, što je od davnina definisano prvim Hermesovim načelom - kako je gore tako je i dole.
Ovo je takođe princip na kom počiva astrologija.






Iako smo projekcija svemira, mi takođe delujemo na sam svemir menjajući se iznutra.
I tako svemir uči kroz nas.

Menjajući neke odluke, ponašanja ili uslove sopstvenog života menjamo i sve oko nas.


U toku lečenja primenjujem ovaj princip podsećajući telo osobe koju lečim njene prvobitne suštine da je zapravo ona energija sama, i da zapravo ona može da ponovo zablista u zdravlju i realizuje svoje ideje koje je dugo blokirala (najčešće iz neznanja).

Ako iz svesti samo ispustimo strahove i nadanja, suština će početi da sija.
A suština je uvek zdravlje i ekspanzija.




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, June 4, 2012

TeslaTech konferencija



Krajem jula ove godine u Albuquerque-ju New Mexico održaće se  Teslatech ExtraOrdinary Technology konferencija.

Sa velikim zadovoljstvom od prijatelja, koji se u Americi takođe bavi komplementarnom medicinom i kombinacijom inženjerije i medicine, dobila sam poziv da posetim ovu konferenciju i posebno predavanja koja će se održati 27. jula i koja su vezana za tehnološka istraživanja u domenu lečenja.

Zbog svega toga zaista sam oduševljena činjenicom da će se ove godine upravo tog dana održati predavanje dr. sc. Norman Shealy-ja o "pomlađivanju telomera" tokom izloženosti Tesla-generišućeg polja. Dr. Norman Shealy, psihijatar i neurohirurg je osnivač Holos univerziteta gde se danas izvode praktično čudesni eksperimenti i jedan od najvećih umova današnjice u smislu eksperimentisanja na području komplementarne medicine.

Ovo je kratak pregled dr.Shealy-jevog predavanja na ovogodišnjoj konferenciji:


Pomlađivanje telomera

Naša tela su sastavljena od hromozomskih struktura i oni su u suštini dugi DNK lanci. Hromozomi su odgovorni za način na koji gledamo na svet oko nas i svih procesa koje nastaju u ljudskom telu. Na svakom kraju hromozoma postoji zaštitni omotač nazvan telomer koji sprečava oštećenja. Možete zamisliti telomere kao plastične male štitnike na kraju pertli za cipele koji sprečavaju habanje i krzanje. Na isti način telomer štiti kraj hromozoma od oštećenja.

Naše ćelije se dele sve vreme, i svaki put tokom deljenja naših ćelija telomori se skraćuju, a neke genetske informacije se gube. Telomeri se smanjuju u proseku 1 posto za svaku godinu života. Nedavna naučna otkrića pokazala su da telomori praktično kontrolišu zdravlje i posebno njihova dužina može direktno uticati na proces starenja, jer su naučnici otkrili da hromozomi mogu prestati sa umnožavanjem ako telomori postanu prekratki.

Dnevna izloženost osoba na Tesla/generišuće polje koje proizvodi ljudski DNK rezonantne frekvencije od 54 do 78 GHz na 75 decibela za 30 do 60 minuta dnevno dovodi do 5,6% regeneracije telomera u jednoj godini. U sprovedenoj studiji 27 od 34 ispitanika su imali prosečnu regeneraciju 5,9 posto. Dalje, 30 minuta izloženosti Tesla/generišućem polju kultura tkiva bubrega i jetre kod ekspirimentalnih miševa pokazala su da je njihovim ćelijama udvostručen životni vek. Telomeri tih ćelija tkiva su takođe rasla umesto da se smanjuju...


Verujem da će detaljna izlaganja dr. Shealy-ja na ovogodišnoj konferenciji biti izuzetno interesantna. Njegov rad je to do sada uvek potvrđivao.









Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 ALL RIGHTS RESERVED