Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Thursday, March 23, 2017

Sulfatizovani vitamin D3 i HDL holesterol


Danas je na meniju jedan kratak, ali ubitačan tekst, koji baš i nije tako lako razumeti ako ne pratite valjanu medicinu, recimo kao ovu našu domaću koja kaska jedno 20 do 30 godina iza odličnih svetskih stručnjaka. Ali pokušajmo da razumemo makar malo.

Sulfatizovani vitamin D3 je prirodni "antibiotik" koji pomaže belim krvnim zrncima da se raščiste infekcije u telu. I ovo se dešava tako što sulfatizovani D3 pomaže imuno ćelijama da stvore protein katelicidin u koži.

Ovakav proces se vrlo traljavo odvija u stomaku, ali zato u koži radi fenomenalno dobro uz pomoć ultra ljubičaste i infracrvene svetlosti. I ovaj protein se nalazi na T regulatornim ćelijama i receptorima unutar kože, makrofagima, neutrofilima, kao i na našim epitelijalnim ćelijama creva i respiratornog sistema.
Ovaj proces nas zapravo štiti od virusnih i bakterijskih infekcija, i takođe aktivira T regulatorne ćelije kako bi počele da štite površine creva.

Kada izgubimo sposobnost da izvodimo ovaj proces preko kože, tada proizvodnja HDL holesterola automatski pada u jetri. I upravo iz ovog razloga nizak nivo HDL holesterola jeste pokazatelj nedostatka solarnom izlaganju. A svaki pametan doktor odmah iz laboratorijskih rezultata krvi, a bez skupih D3 analiza, može da vidi da vam fali sunčanje.

Svetlost koja je potrebna za ovu aktivaciju u stomaku može da se postigne i preko stomačnih bakterija, koje kao i sve prokariote otpuštaju određenu količinu svetlosti, ali naši enterociti treba da poseduju i određenu količinu DHA i receptora za retinole (a o retinolima je pisano detaljno na ovom mestu u tekstu koji se zove Viamin A) na svojim ćelijskim membranama, a da bi odredili ovaj optički signal kako treba.
A ako to nije slučaj tada sigurno imamo posla sa autoimunim poremećajem.

I sada se u studijama jasno pokazuje da je nizak nivo vitamina D3 pokazatelj ogromnog rizika za pojavu virusnih infekcija.

Još jedan izuzetno važan efekat vitamina D3 je da on ima sposobnost da blokira intraćelijska signaliranja NF Kappa beta i TNF alfa unutar nrf2 sistema. Oba ova hemijska jedinjenja su deo ogromne mašinerije koja uzrokuje predregulaciju odgovora stresnih ćelijskih mehanizama u mnogim patološkim stanjima kao što su kancer, autoimunološki poremećaji i mnoga druga oboljenja.
A više i detaljnije o ovoj temi može da se pročita na linku: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27892584

I da svedemo ceo ovaj tekst iznad na jednostavnu pouku...

Možete da koristite sumpor u svojoj ishrani (o tome pišem detaljno kada radim protokol za ishranu), ali možete se hraniti svim i svačim do god ne izađete da se sunčate - neće biti efekta. Najkraće rečeno, bačene pare na silne suplemente i skupe hrane.

Onaj ko vam tvrdi da je sunčanje loše, pa još ako je doktor po struci, što pokazuje koliko je ... ne neću da vređam, mada je potrebno, ne zna šta govori.
Takvim osobama je najuputnije kupiti knjigu Biologija za prvi razred prirodno-matematičke gimnazije gde jasno stoji osnovna podela života na ovoj planeti.

Za razliku od arhea i prokariota, mi pripadamo eukariotama i svi procesi u našim telima su zasnovani prvenstveno na optičkim reakcijama sa sunčevim zračenjem. Ne možemo da živimo bez Sunca.

I kao što godinama pocrtavam, ne možete da budete alergični na Sunce, jer tada ste bakterija ili arhea, pa ni ne čitate ovaj tekst.
Ako imate fototoksične reakcije tada nešto što unosite iznutra, najverovatnije u formi glifosata, izaziva ovaj problem, a to sigurno nije Sunce.

Moja sezona sunčanja je počela pre mesec i po dana, što i vama želim, ako nameravate da sledeću jesen i zimu provedete bez razboljevanja.







Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.


COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2017 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, March 13, 2017

Vitamin B6



Kada se govori o vitaminu B6, treba se podsetiti i činjenice da je upravo ovaj vitamin bio hit hitova za doktora Roberta Etkinsa, ako se sećate čuvene Etkinsove dijete koja je siguran lek za dijabetes.

On je bio ubeđen decenijama da se ovaj vitamin preporučuje u smešno niskim dozama u odnosu na ono što preporučuju naučne studije.

Nazivao je vitamin B6 najesencijalnijim od svih B vitamina i osećao je da je većina ljudske populacije uskraćena za prave doze što se pokazuje kao sklonost depresiji i slabom imunitetu.
  
I najverovatnije da i jeste bio u pravu. B6 je krucijalna supstanca koja učestvuje u više od stotinu metaboličkih operacija u ljudskom telu. Zajedno sa folnom kiselinom i vitaminom B12, čini trio B vitamina koji spuštaju nivo homocisteina, inflamatornog markera koji povećava rizik od moždanog udara i srčanih oboljenja. Međutim, B6 pomaže srčanim funkcijama, pored toga što snižava homocistein, jer su studje pokazale da niski nivoi vitamina B6 nezavisno od ostalih faktora nose rizik koronarnih arterijskih oboljenja.

Što se žena i ženskog zdravlja tiče, B6 je izuzetno značajan. On pomaže da se konvertuje estradiol, jedan od tri forme estrogena, i to u estriol, koji je najmanje kancerogen od svih estrogena. Mnoge žene koje primećuju da imaju probleme sa preteranom kandidom (Candida albicans) ne metabolišu B6 kako treba i njihova tela ne mogu da konvertuju ovaj vitamin u aktivnu formu piridoksal-5-fosfat.

Trudnoća takođe "troši" puno vitamina B6, što važi i za kontraceptivne pilule. A zato što je B6 neophodan i za transformaciju triptofana u serotonin, ekstremno je važan i za dobro raspoloženje. I zato se i koristi u terapijama lečenja depresije.

A ženama je ta činjenica daleko važnija od muškaraca, zato što njihov nivo serotonina pada za celih 30% sredinom novembra kada Sunce brzo nestaje iza horizonta, u odnosu na muškarce koje ovaj nedostatak svetlosti pogađa padom od samo 2%.

Obrni okreni, životinjske iznutrice, a naročito srce i džigerica su osnovna hrana u toku hladnih dana i najprirodniji izvor B6 vitamina.

U slučaju da želite da se dodatno suplementirate uzimajte ga, recimo, dve do tri sedmice u toku jednog zimskog meseca u dozi od 20mg uzetoj za doručak ili ručak. Kod nas se prodaje pod imenom Piridoksin ili Bedoksin, i na sreću vrlo je jeftin, čak najjeftiji od svih B vitamina koji se prodaju.



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.


COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2017 ALL RIGHTS RESERVED


Thursday, March 2, 2017

Lečenje autizma i sličnih ASD (i ADHD/ADD) poremećaja



Zbog sve većeg broja osoba koje mi se javljaju i raspituju o načinima lečenja autizma i sličnih poremećaja kod dece imala sam obavezu da napišem ovaj tekst i time makar malo pomognem u razumevanju i bržem rešavanju čitavog spektra poremećaja koji se vode pod imenom autizma ili srodnih oboljenja (ASD - autism spectrum disorder).

Koliko smo svi mogli da shvatimo poslednju deceniju smo izloženi epidemijskim srazmerama oboljevanja dece, naročito dečaka, od klasičnog autizma, poremećaja pažnje ADHD/ADD i čitavog spektra sličnih oboljenja ASD.

Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC - Center for Disease Control) je u martovskim izveštajima objavio poražavajuće podatke da se sada ASD poremećaji javljaju po jedno na svakih 88 dece. Ovo pokazuje povećanje od 23% u poslednje dve godine i 78% (!) u poslednjih pet godina.
U pitanju je stravičan podatak.

I isto tako objavljen je podatak da se ova vrsta oboljenja javlja 5 puta više kod dečaka u odnosu na devojčice.

Istraživanja sada jasno pokazuju da faktori okruženja igraju primarnu ulogu u ovim vrstama oboljenja, ali da li njih zaista možemo da okrivimo?

Za osobe koje nisu toliko upućene u ovu problematiku da ukratko pogledamo šta su to kritični faktori okruženja.

Elektro-magnetna polja - o čemu je u svojoj studiji pisao dr.Ditrih Klinghart i ukazao da postoji povezanost između izloženosti majke elektro-magnetnim poljima i razvoja neuroloških funkcija fetusa u njoj. Ako je majka okružna kablovima, utičnicama, pogotovo bežičnim mrežama Interneta ili mobilne telefonije njeno dete će najverovatnije u toku prve dve godine ispoljiti neurološke poremećaje koji će se kasnije pokazati kao autizam, hiperaktivnost i/ili teškoće u učenju.
Neka kasnija ispitivanja potvrdila su ovu teoriju time da elektromagnetna zračenja slabe i remete ćelijske membrane, pogotovo mozga dozvoljavajući time ulaz teškim metalima i generalno toksičnost celog organizma.

Trovanje živom - Odavno se zna da izloženost živi izaziva imuno, senzorne, neurološke, motorne poremećaje, kao i one u psihološkom ponašanju. A živi smo izloženi samim procesima sagorevanja fosilnih goriva (stanite pored puta i napunićete se živom samo dok posmatrate saobraćaj) i još važnije vakcinama koje sadrže kao usputni sastojak thimerosal.
Pored ovoga, najznačajniji faktor trovanja deteta živom su majčine amalgamske plombe u zubima.
A taj problem se rešava vrlo lako i brzo zamenom amalgamskih plombi onima od kompozitnih materjala mesecima PRE trudnoće.

I ako je Svetska zdravstvena organizacija zvanično objavila da je živa otrovna i da je ne treba koristiti niti približavati telu, zašto zubari godinama izbegavaju da je izbace iz svojih ordinacija?
I kada je ugrađena u zub kao plomba živa je i dalje vrlo aktivna, vrlo otrovna i funkcioniše praktično kao tempirana bomba izazivajući i masu autoimunih oboljenja kod odraslih osoba.

Vakcine - do sada objavljene studije koje su se bavile vakcinacijama od 1943. do 2011. godine potvrdile su brojne dokumentovane slučajeve autizma izazvane encefalitisom koji se pojavio kao posledica vakcinacije.
Ovo se vezuje za dodatke/punioce, za prisustvo ljudskih DNK u vakcinama i za višestruko vakcinisanje u istom trenutku.

Ftalati koji su produkti plastike udvostručavaju rizik oboljevanja od ASD bolesti, pogotovo je opasan vinil u bilo kom obliku (naročito u obliku vinilnog poda) u domu deteta, zato što emituju upravo ftalate.
Takođe, ftalate ne možete da promašite ako koristite lakove za kosu, parfeme, kozmetiku koja se prodaje na sve strane, igračke, plastične tuš zavese, lubrikante i neke medicinske naprave.
Istraživanja su potvrdila da ovi sastojici izuzetno utiču ne samo na već rođeno dete, već na hormone trudne žene praveći haos u budućem detetu.

Nedostatak vitamina D - pored epidemijskih razmera ASD oboljenja, od skoro je utvrđeno da populacija planete pati i od hroničnog nedostatka vitamina D3, a koji je moćan hormon u našim telima. Vezu između autizma i manjka D3 pronašao je i istakao dr.Džon Kanelvi u svojim istraživanjima. Vitamin D se kao receptor javlja u različitim tkivima mozga i aktivira rast nerava u fetalnom dobu.

Iako su ovde vakcine "najsumnjivije" svi ovi faktori utiču zajedno, ali se isto tako rađaju deca čiji su roditelji bili izloženi svim ovim toksinima pa su ipak zdrava...
I šta sad?

Postoji još jedna stvar koja je krucijalno važna, a na koju se ne obraća pažnja.
I to je zdrava crevna flora koju dete nasleđuju od oba roditelja i čak i od njihovih roditelja, nekoliko generacija unazad. A ova crevna flora je generacijama unazad sistematski uništavana korišćenjem antibiotika i kontraceptivnim pilulama, kao i ne dojenjem tada kada je trebalo, a u ona "napredna" vremena prosto nije bilo moderno.


Mozak se kontroliše iz tankog creva, i ovu mantru nisam izmislila ja već sam je slušala godinama od najboljih svetskih neurologa, neuropsihijatara i neurohirurga. Toksičnost "stomaka" dovodi do oštećenja mozga i senzornih funkcija.
I onda uopšte nije teško predvideti da će vakcinacija, zubna plomba ili parfem biti ona "poslednja slamka koja će magarcu polomiti leđa".

Ide se čak tako daleko da se tvrdi da su autizam, šizofrenija i Alchajmerova bolest potpuno isto oboljenje samo u različitim životnim dobima.

Što se samih vakcinacija tiče, svim srcem sam za to da se velika većina njih ukine, a da se deca spremna za vakcinaciju prvo testiraju na alergijske reakcije, te da se u skladu da rezultatima pristupi ili ne pristupi vakcinaciji. Nismo svi isti, niti imamo iste reakcije. I to je tako bilo i uvek će biti. I ako je skuplja zdravstvena zaštita koju treba da platimo svi zalog da će se izbeći ovako stravične medicinske greške prva ću platiti tu cenu da ne bih plaćala onu višu, a to je autistično dete.

U slučaju da imate dete sa poremećajem pažnje (ADHD/ADD sindrom) nemojte se zavaravati, ni vaša situacija nije ništa lakša. Sa ulaskom u pubertetski period hiperaktivno dete odjednom počinje da pati od vrlo teške depresije koja može dovesti do ozbiljnih posledica, da ne govorimo o suštinskoj nesposobnosti i nesnalaženju u zajednici u svim periodima života.


Da, tajna i rešenje problema je u crevnoj flori. I sa lečenjem treba početi što pre, što hitnije i što ozbiljnije.

Međutim, ako ste mislili da ćete svom detetu brzo i lako obnoviti crevnu floru time što ćete ga kljukati probioticima, prevarili ste se. Stvari uopšte nisu tako bio-hemijski jednostavne.



Radila sam energetski decu sa ovim poremećajima, i koliko sam uspela da im aktiviram neka morfička polja u toku rada trenutno je malo važno. Važnije je to što su porodice ovako obolele dece bile vrlo trezvene i spremne da se disciplinovano uključe u lečenje time što će uvesti poseban dijetarni režim na dve godine.
Uspeh je bio predvidljiv, plašila sam se samo nedostatka discipline u toku ovog procesa lečenja.

Sa druge strane, pre nekoliko meseci razgovarala sam sa ocem autističnog mališana koji mi je onako "mrtav, hladan" rekao da njegov sin živi na supi iz kesice, na grisinama, smokiju i koka-koli. Opravdanje je bilo da ne mogu da utiču na njegovu ishranu.

Kakvo opravdanje roditelji koriste, takve rezultate mogu i da očekuju. Dečko koji je u poslednjim idealnim trenucima (6 godina) da počne lečenje i da se za dve godine uključi u redovno školovanje sa svojim vršnjacima ostaće pozadi samo zato što njegov otac nije svestan odgovorne uloge roditelja.

Ne određuje dete pravila ishrane, već roditelj. Nemojte to zaboraviti.

A sjajnim mališama sa kojima sam radila i koji polako, pa sve brže izlaze iz magle u pravo proleće želim sve najbolje u pravom izistinskom životu.




Podaci dobijeni čitanjem sledećih izvora:

1. Centers for Disease Control March 29, 2012
2. Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR), Prevalence of Autism Spectrum Disorders — Autism and Developmental Disabilities Monitoring Network, 14 Sites, United States, 2008, March 30, 2012 / 61(SS03);1-19
3. ADDM Report 2012
4. Journal of the Australasian College of Nutritional & Environmental Medicine. Vol. 26 No.2 (August 2007) strane 3-7
5. Journal of Immunotoxicology 2011; 8(1): 68–79
6. The Vitamin D Council, Patient friendly summary on autism




 




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.


COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2017 ALL RIGHTS RESERVED