Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, December 17, 2021

Medicinske gljive (pečurke) i ruska metoda ekstrakcije

To je ona Stametsova* priča kao idu primati i jedan se sagne, pokupi nešto novo i interesantno što se tek pojavilo, sa zemlje i naravno strpa u usta...

I onda... zuuum, gravitoni, tahioni, torzije, izvedeni fluksevi, sulfatizacije holesterola, barkone tendencije u postmodernizmu i naravno, porez na dodatu vrednost.

U svakom slučaju, planirala sam i počela na vreme.



*Pol Stamets je najbolji svetski stručnjak za medicinske gljive

Elem jedva dobavih kesu od kilo micelijuma šitake pečurki i  to iz Niša, jer je u Beogradu to očito nemoguća misija. I stavih ih u tegle. Posle toga nalivanje votkom, zatvaranje, sklanjanje na tamno i hladno mesto na 40 dana.

PRVO IDE ALKOHOLNA FRAKCIJA.

Svaka šuša zna da mora da se obeleži, zapiše, i okači papirić na ram ekrana monitora kako bi svaki dan udaralo sa one strane kada treba da se dekantuje.

Tegle su sedele u mraku i ispuštale svoju svetlucavu dušu u votki 6 nedelja, a onda sam počela dekantovanje i merenje alkoholnog dela (menstrum).
Materia medica ide u šerpu i sledeću fazu.


ALKOHOLNA FRAKCIJA IDE PRVO, PA TEK ONDA VODENA... da ponovim.
Nemoj neko da vas zavlači kad radite ruski sistem (ne borilački, nego ekstrakcije štono pečurke, štono micelijuma... a vala i borilački).

Po ruskoj školi, ovo sada na ognjište, pa dva dana i noći samo malo da baca ključ, ono čuveno blop na svakih 5 minuta...
Ali džabe, išlo je na blop, ali 4 sata. (I to je minimum minimuma, ništa kraće od toga nema smisla. Sve duže od toga ima velikog smisla.)
Neću da držim šporet uključen noću, a trebalo bi da radi i na ovako.

Budite pametni, uzmite veće šerpe...

Šta da kažem, miris je opojan i fascinanatan... Kao da sam kuvala poluraspadnutog tvora u aromatičnom pivu.

Vodena frakcija.

Sve mora da se izmeri, a treba mi 75% alkoholnog dela i 25% vodenog u mešavini.

Od početnih 7 tegli tinkture micelijuma šitake, sada imam kompletne 3 tegle sa obe frakcije unutra i plus teglu i po samo vodene frakcije.

Vodena izgleda kao da sam sada onog raspadnutog tvora iz piva pretvorila u potaž, i razblažila rastvorom obične vode i cementa.

Razlika između "gotovog" prizvoda i samo vodene frakcije.
Ovo gotovo je malo zelenije i žuće, i deluje gušće i opasnije.

Eto, dragi moji, drage moje, ruska škola ekstrakcije lekovitih gljiva, kako se radi alkoholna frakcija ili faza, pa za njom vodena.
Mešaju se u prethodno navedenom odnosu, i uzimaju na pipetu u kasno popodnevnim ili večernjim časovima (pečurke hrana zone 3).

Mogu realne pečurke, a može i micelijum. Mišljenja stručnjaka su podeljena, ali ja se držim Pola Stametsa, pa šta mi Bog dadne...

Ovo sada treba da bude ultra udarna medicina, a s obzirom da sam ostatke tako maltretiranog semena prosula na travnjak ispred, evo već dva dana posmatram golubove i čekam kad će koji da počne da leti cik-cak ili da progovori na latinskom.
Za sada je situacija pod kontrolom...