Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Saturday, February 12, 2011

Statički Qi Gong - primer

Ovo je jedna od najosnovnijih poza u Qi Gongu.
U pitanju je stajanje u pozi "jahanja konja" sa široko raširenim rukama


Izuzetno je korisna za sobe sa problematičnom perifernom cirkulacijom, i uopšteno za krvne sudove, mada je sjajna i za kosti, kao i unutrašnju snagu. Ako su vam šake i stopala hladnija i tamnija od uobičajenog tada je ovo idealna vežba za vas.



Ovaj stav treba da se izvodi svakog dana, ujutru i uveče.

Sve što treba da uradite jeste da stanete ovako i da fokusirate svoj pogled na jednu tačku pravo ispred sebe. Disanje treba da je blago i ravnomerno, i trudite se da ne osećate grčeve u mišićima ruku i nogu. Sve je vrlo lagano i bez napora u mišićima.

Dok izvodite ovaj stav nema misli.
Ali pazite - NEMA razmišljanja.


Ova poza se radi u trajanju od 5 minuta u početku. I verovatno ćete osetiti slabu vrtoglavicu, čudno osećanje u butinama i karlici, ali to su sve dobri znaci. Vaše telo počinje da se zagreva i oživljava.

Nedelju ili dve kasnije počnite da izvodite ovaj stav malo duže do god ne uspete da ga izdržite ceo sat.

Najvažnije je da držite šake u ispravnom položaju. Na taj način energija idealno teče po meridijanima. Dakle, šake malo uzdignute u odnosu na ruke, a palac i kažiprst su izdignutiji od ostalih prstiju.

Na slici ispod je greška, šake treba da su za nijansu malo više iskošene u vis no što je to prikazano  na fotografiji.


 


Osnovni Qi Gong stav treba da se radi svaki dan. I jednom kada počnete - ne odustajte.



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED