Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, December 2, 2011

Trudnoća i gojaznost



Gojaznost i sa njom u vezi povećan rizik od mnogih oboljenja, od kojih je dijabetes najizraženiji, je činjenica savremenog doba, izloženosti stalnom stresu i zagađenjima. Kako se izboriti sa tim problemom…

Za održavanje trudnoće, lepog porođaja i rađanje zdravog deteta potrebno je da je telo žene ishranjeno, da ne postoje velike hormonalne oscilacije i da ona na stresne situacije nema stresne reakcije. U svetu, pa i kod nas sve je više gojaznih žena. Gojaznost sama po sebi jeste veliki rizik po zdravlje i ovaj rizik se višestruko povećava u toku trudnoće i to ne samo po zdravlje majke, već i deteta.
Dakle, u slučaju da jeste gojazni a planirate trudnoću potrebno je da svoje telo dovedete u top formu pre samog začeća. Pri tom treba da imate u vidu da gojazno telo može biti, a vrlo često i jeste, neishranjeno. Greška broj jedan koje mnoge žene i devojke čine su instant dijete koje ne daju pozitivne rezultate na duže staze, a pri tom mogu da izazovu teža oboljenja i izvuku iz tela i ono malo preostalih neophodnih nutrijenata. Ono što vam je zaista potrebno jeste pravilan režim ishrane uz koji ćete gubiti višak masnih naslaga, unositi maksimalno puno nutrijenata i time postavljati bazu za nastanak mišićne mase, i obavezno fizičko vežbanje prilagođeno baš vašem telu uz koje ćete izgraditi mišiće i izbaciti toksine.
Pre same trudnoće povoljno je uzimati pre-natalne vitamine, pri čemu obratite pažnju da uzimate dovoljno folne kiseline i B vitamina uopšte. Zatim se setite da uzimate i masnoće životinjskog porekla (ali ne i svinjsku mast), dakle pravi puter, ne neke imitacije koje su od skoro počele da se proizvode, i nikako margarin koji je praktično u hemijskom smislu  plastika. Masti životinjskog porekla će višestruko smanjiti rizik od mnogih oboljenja deteta, a pogotovo autizma koji je poslednjih decenija poprimio veličinu epidemije. Izbegavajte prženu hranu i potpuno izbacite sve konzerve, kesice i mesne prerađevine. Držite se što sirovije i što prirodnije, organski gajene hrane.

Obrok koji se sastoji od kuvane testenine, prelivene sosom iz kesice i sa dodatim mesnim prerađevinama nije zdrav obrok, niti je ikako prepručljiv za trudnicu. Isto tako, doručak ili večera koja se sastoji od pekarskih proizvoda pravljenih sa margarinom i obilato napunjenim kremom koji samo izgleda čokoladno, a u stvari je kombinacija margarina, šećera i industrijske boje, takođe je zabranjen u zdravoj trudnoći. Takođe se držite podalje od nazovi organskih obroka u kutijama koji se prodaju kao žitarice, a u stvari su samo običan industrijski keks.

Trudnoća nije vreme da se drži dijeta, čak iako i jeste gojazni. Ali to je pravo vreme da se fokusirate na povrće, zdravo gajeno meso, voće, koštunjavo voće i dovoljnu, ali ne preteranu količinu žitarica (a zbog sve veće glutenske intolerancije).
Uzimajte više manjih obroka i nemojte sebi dozvoliti da se zbog neuzimanja hrane osećate gladno i iscrpljeno, a da se zbog uzimanja hrane osećate naduto, pospano i umorno. Više manjih obroka olakšaće moguću gorušicu i svakako će smanjiti insulinske udare u telu koji obično izazivaju one trudničke žudnje za slatkišima ili jakom, začinjenom hranom.

Trudnoća definitivno nije dobro vreme za program gubljenja težine. Smanjujući unos hrane možete naškoditi detetu u vama. Potrebno je pre svega da shvatite šta su to dobre i kvalitetne kalorije, a šta one nisu. Sa druge strane, nemojte misliti da treba da jedete za dvoje, jer to nije istina. Zapravo treba da jedete za 1,1 osobu. U prvom trimestru je potrebno 10% ili samo 100 kalorija više dnevno. U drugom trimestru 250 kalorija, što je 10 dodatnih badema ili jedna jabuka. A u trećem trimestru dodatni unos kalorija se povećava na 300, što je otprilike 3 dodatne voćke.
Koristite hranljive biljne infuzije (date u ranijim tekstovima) i razmišljajte o tome kako da svom budućem detetu obezbedite kvalitet, a ne samo kvantitet, prođete kroz lep porođaj i uživate zajedno u budućnosti. 



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED