Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Wednesday, January 4, 2012

Kakao



Za kakao se odavno zna da je prava riznica minerala. I isto tako se odavno zna da ako imate jaku želju za čokoladom (što je vrlo česta situacija sa ženama i decom, a zbog hormona) verovatno da imate manjak bakra i ostalih retkih metala u svom telu.

Naravno, svi ovi "komplimenti" za kakao i čokoladu važe samo za pravi kakao i pravu čokoladu.
I iz tog razloga, i iz najboljih namera nemojte nikome pa ni deci (pogotovo deci) kupovati mlečnu ili punjenu čokoladu. Držite se one gorke, sa najvećim procentom kakaoa i po mogućstvu bez "hidrogenizovanih biljnih masnoća" što će u prevodu reći margarina, za koji odavno znamo da je samo dva molekula daleko od plastike po sastavu.

No, što se i samog kakaoa tiče situacija uopšte nije blistava. Kako je to u svetu možete čuti od Dejvida Vulfa jednog od najboljih svetskih nutricionista.
I možete pogledati kako izgleda pravi, a kako veštački kakaovac. I šta se prodaje širokoj publici.




Kod nas je situacija još crnja i koliko sam dugogodišnjim proučavanjem mogla da zaključim je da firme mahom uvoze dve vrste kakaoa. Jedan je na granici pristojnog kvaliteta i njega ćete retko pronaći, a drugi je simbol najgoreg mogućeg trovanja.
Problem je u tome što proizvođači (suštinski oni koji rade pakovanja za nas obične potrošače) kupuju od velikih uvoznika obe vrste i za sada ne postoji način da utvrdite kakav proizvod plaćate. U jednoj seriji možete dobiti onaj pristojan kakao, a već u sledećim pakovanjima imaćete čist otrov. I da bi sve bilo još gore uopšte nije potrebno da probate, mada pokušajte i to, dovoljno je da samo pomirišete i da znate da ste svoj novac bacili na đubre.

I naravno, pakovanja kakaoa kod nas u Srbiji uopšte nisu označena kako bi trebalo. Nema podatka koliko procenata masnoće je izvučeno iz proizvoda i što je još važnije nigde nema podataka o zemlji porekla i tipu kakaoa koji treba da konzumirate i za koji uredno plaćate.

O tome da kakao buter u Srbiji ne može da se pronađe, kakve kvalitete ima i za šta sve može da se koristi, kao i o tome kako da ga ipak nabavite u nekom sledećem tekstu...



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 ALL RIGHTS RESERVED