Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Wednesday, May 30, 2012

Lopovsko esencijalno ulje (Thieves essential oil)



Lopovsko ulje ima svoju priču iz srednjeg veka.
Četiri parfimera danju, a lopova noću, su izmislila kombinaciju esencijalnih ulja kojim su se mazali i izlazili da u doba velike kuge pljačkaju mrtve bogataše.
Ovaj "posao" je neko vreme bio vrlo uspešan, ali su ih ipak na kraju uhvatili.
Pre no što je trebalo da se kazne francuski kralj ih je mučenjem naterao da otkriju tajnu kako se to oni specifično štite od zaraze.

Pelin, suručica, bobice smreke, ruzmarin, kamfor, žalfija, cimet i karanfilić u belom vinskom sirčetu bili su tajna njihovog savršenog imuniteta. 

Današnja formula lopovskog ulja u sebi uvek mora da sadrži 5 esencijalnih (eteričnih) ulja od - limuna, karanfilića, eukaliptusa, ruzmarina i cimeta, u jednakim delovima, i to u nerafinisanom maslinovom ulju.

Za ovu formulu eksperimenti su pokazali da je antibakterijska, antivirusna i antiseptička, i da stimuliše imunosistem, cirkulatorni i respiratorni sistem. Po istraživanju sa Weber državnog univerziteta raspršeno lopovsko ulje može da uništi 99,9% bakterija u vazduhu, što bi, na primer, bilo odlično sredstvo za čišćenje klima uređaja.

A s obzirom da ovo ulje za sada možete nabaviti samo naručivanjem preko Interneta hajde da pogledamo dva recepta kako da ga spravite sami.







Jednaki delovi (1 kašika) esencijalnih ulja eukaliptusa, ruzmarina, limuna, karanfilića i cimeta se sipaju u staklenu bočicu od 60 ml i ostatak se dopuni nerafinisanim maslinovim uljem. Dobro se zatvori i dobro promućka - i to je sve.

I imamo precizniji recept sa ovim uljima ali različitim snagama: 200 kapi ulja od karanfilića, 175 kapi ulja od limuna, 100 kapi ulja od cimeta, 75 kapi ulja eukaliptusa i 50 kapi ulja ruzmarina.


Lopovsko ulje može da se koristi za masažu stopala, vrata i leđa, i to samo rastvoreno u nekom "nosećem" ulju, nikako samo.
Isto tako čula sam od jedne osobe da ga koristi za čišćenje zuba, jedna kap s vremena na vreme, i čak kao kontraceptivno sredstvo.
Za prehlade je najbolje koristiti ga u toku januara i februara i to mirisanjem ili utrljavanjem jedne kapi u grudi ili vrat.

Obratite pažnju, ovo ulje je ekstremno jako i stimulativna aroma cimeta i karanfilića u ovom obliku može dovesti do iritacije ili čak opekotina u momentu kada kap ulja dotakne vaše usne.
Takođe osobe svetle kože, plavih očiju i kose ili riđokosi, i oni koji lako izgore na Suncu treba uvek da razrede lopovsko ulje u nekom nosećem ulju (kao što je bademovo) pre no što ga stave na lice.
I nikako se ne preporučuje korišćenje ovog ulja u sauni ili toploj kupki, baš zbog svoje snage.






Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 ALL RIGHTS RESERVED