Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Tuesday, December 18, 2012

Kako se pravi gi ili prečišćeni maslac



U vezi mog teksta "Izgradnja i obnova koštane srži" objavljenog na ovom blogu u toku novembra
bio je spomenut i gi (piše se ghee) ili prečišćeni maslac.

Na sledećem snimku možete videti kako se gi i spravlja u kuhinjskim uslovima.

Obično se u šerpu stavi oko 500gr putera i vrlo lagano zagreva. Nikako i ništa ne treba mešati. Desetak minuta kasnije počeće odvajanje mlečne od masne frakcije i potrebno je samo da s vremena na vreme sa površine pokupite kašikom taj "beli višak".
Kada se učini da je puter sasvim providan i ćilibarske boje potrebno je ostaviti ga da se malo prohladi i proceđenog (ili kroz filter papir) usuti u posudu u kojoj će u frižideru ili na hladnom mestu biti ostavljen za kasniju upotrebu.

Može se koristiti kao ulje za spremanje hrane, kao ulje koje se pije dnevno na kašičicu, a često se koristi i kao ulje za paljenje kandila, pošto se uobičajeno u religijskim krugovima smatra svetim.









Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 ALL RIGHTS RESERVED