Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Tuesday, August 5, 2014

Ishrana insektima - lak i brz recept


Ishrana insektima se sa paleo modom nutricionizma vraća na velika vrata. I sada bukvalno ne sve strane možete čitati tekstove o tome koliko su mravi ili skakavci moćna, proteinima napunjena hrana i da su zato ljudima služili za ishranu stotinama hiljada godina. I u nekim delovima planete i dalje su osnovna "životinjska" hrana.
Čak se ide toliko daleko da se tvrdi da vegetarijanski Indusi svoje zalihe B vitamina, a pogotovo B12 dobijaju upravo i samo od insekata i to onih koji se u azijskim zemljama obično nalaze u kesama sa žitaricama i te žitarice se obično ne prosejavaju već se spremaju tako "u kompletu" sa mesnim dodatkom u vidu raznovrsnih buba.

Da li je to istina ili nije, ne znam. Nisam gledala sopstvenim očima, ali postoji jedno generalno upozorenje baš vezano za insekte. Spremaju se termičkom obradom i gledajte ako ikako možete da ih ne konzumirate sirove, makar u početku. Još uvek se ne zna koje vrste parazita ili bolesti mogu da prenesu, pa nije loše biti oprezan.

Elem, u video klipu ispod Daniel Vitalis, čije proizvode izuzetno cenim i čovek koji je poveo dve velike kampanje (za planetarno otkrivanje, mapiranje i zaštitu izvora pijaće vode, i za "udivljavanje" ljudi), pokazuje kako se spremaju junske bube.
Ove njegove junske bube mislim da se kod nas zovu žitni mrmoljak ili tako nešto. U mojoj kući se obično zovu "siroti, glupi brboljci" i do sada sam potrošila silno vreme u letnjem periodu spasavajući ih uveče po stanu pošto ulete i potpuno se pogube zbog električnog svetla. Za to vreme sam razvila specijalne tehnologije hvatanja, a bez povređivanja brboljaka i izbacivanja napolje.

I evo do sada pojma nisam imala da su jestivi.

Daniel Vitalis pokazuje jasno kako se brzo spremaju prženjem na prečišćenom puteru (giju) i na malo divljeg luka i posuti sa vrlo malo suvog mlevenog belog luka i soli. I tvrdi da imaju ukus i teksturu kao kokice.
Jedini detalj koji kao žensko stvorenje nekako ne odobravam je što ih je pržio žive, što ih makar nije zgnječio da ne umiru u mukama.
Ali muškarci su uvek bili hrabriji od žena i da nije tako ni ova civilizacija ne bi postojala.

Video nije baš lagan za gledanje za one sa osetljivijim srcem, ali generalno daje odlične ideje.
Uverite se i sami.




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani



Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 ALL RIGHTS RESERVED