Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, May 12, 2017

Glifosati, glicin i kolagen, i zašto je to važnije od glutena


Često me pitaju vezano za glutensku alergiju, i da se ne bih bacala u dubine objašnjavanja, prosto odgovorim da jeste, treba izbegavati žitarice, pogotovo u zimskom periodu (kada im i nije mesto u ishrani) i skratim razgovor. Međutim, mi kao ljudska bića hiljadama godina jedemo te iste žitarice i do pre stotinu godina nije postojala takva stvar kao što je glutenska alergija.

Gluten je protein koji postoji u određenim tipovima žitarica i ulaskom u creva kod ljudi kojima je kompromitovan digestivni sistem može da napravi haos. Detaljnu priču o testiranju, koliko je validno i koliko nije, i kako vaši zglobovi i mozak reaguju pre stomaka, možete pronaći u arhivi mojih tekstova. Pravi problem koji se javlja ovde nije to što pšenica, raž (i šta beše još) imaju gluten, pa ljudi misle da su sigurni ako umesto toga uzimaju bezglutensko brašno, kukuruz i pirinač.
Problem je u tome što bezglutenska brašna ne leče problem, jer problem prvenstveno i nije bio vezan za gluten (samo sekundarno), već zato što su pravi realni neprijatelji vašeg zdravlja i imunosistema - glifosati.

Uz glifosate nemojte zaboraviti činjenicu da se od početka prošlog veka u ishrani koriste hibridne sorte žitarica, te hteli ne hteli najduže u životu uzimate baš ovu GMO hranu, jer jeste genetski modifikovana najduže od svih ostalih namirnica.

Glifosatima se obilato prskaju sve vrste žitarica, i ostale biljne hrane, a životinje ih takođe unose kao i mi preko žitarica u njihovoj ishrani, najčešće kukuruza, pa tako i meso za ishranu obiluje ovim hemikalijama. Imajući to u vidu sada postaje malo jasnije zašto kukuruzno i pirinčano brašno takođe izaziva zdravstvene probleme, iako nema taj satanizovani gluten u sebi.

Dobro, ali šta sada ne valja sa tim hemikalijama zvanim glifosati, mora da se pitate.

Upozorenje: od ovog mesta tekst počinje da boli, te ga možete čitati samo na sopstvenu odgovornost.

Problem je u tome što glifosati u telu zamenjuju glicin u proteinima, a kolagen je protein koji glicin koristi najviše. Glicin je izuzetan među aminokiselinama zato što je ahiralan. Aminokiseline koje posuduju hiralni atom ugljenika omogućavaju ćelijama da polarizuju svetlost. Glicin se koristi na mestima u ćelijama gde ne treba da koristimo Faradejev efekat polarizacije i na taj način se menja optičko signalisanje unutar i oko ćelije.

Glicin može da se udene u hidrofilne ili hidrofobne sredine zahvaljujući njegovoj minimalnoj veličini bočnog lanca koji se sastoji od samo jednog vodonikovog atoma. Glifosati se jako razlikuju od glicinske ahiralne sposobnosti zato što se njihov azot vezuje za metalni atom i tako ta veza postaje fiksna. Glicin ovo ne radi i zato utiče na polarizaciju ćelija i na sposobnost kolagena da ostane piezoelektričan. A piezoelektrični efekat omogućava svetlosti ili DC - direktnoj električnoj energiji da se oslobodi iz kolagena kada je kompresovana. U grubom prevodu, kako se pomerate struja se stvara u vama i zagreva vas.

Za one koji to još ne znaju, kolagen je glavni N-tip poluprovodnika u ljudima (i životinjama), tako da kada glifosati zamene glicine svi proteini u kojima se dešava ova zamena doživljavaju dielektrični kolaps (nema struje = nema života).
To vam dođe otprilike isto kao da se kljukate statin lekovima.

Pored toga, glicin poseduje sjajnu sposobnost da se ponaša kao kameleon u takozvanoj ekskluzivnoj zoni (EZ) vode, zato što može da bude hidrofilan i poveća nivo EZ na mestima na kojima se obavlja konstrukcija proteina, ili hidrofoban kada snižava nivo EZ. Proteinska hemija je vrlo specifična i male promene dovode do masivnih rezultata u ne-linearnim sistemima. O EZ vodi mislim da sam ranije postavila video sa predavanjem, a tiče se biologije, fizike i hemije vode unutar tela. Ako nisam, a mislim da ipak jesam, nađite ga na Tjubu, jer valja.

Glifosati je naziv za hemijsko jedinjenje koje se pod imenom Roundup koristi u svetu i pod tim imenom ga proizvodi čuveni Monsanto. Kod nas se nalazi pod imenima Total i Glifol, i ako baš mrzite sve oko sebe slobodno ga koristite za prskanje u bašti ili po njivama.

Zbog ogromne upotrebe sada se nalazi svuda, i da - u takozvanim organskim prozvodima, jer vi možda ne prskate svoje biljke, ali tamo neko u komšiluku prska ili je prskao, ne znajući koje su posledice, i tako i vama i vašoj deci napravio medveđu uslugu.

Žitarice smo uspeli da ubogaljimo u želji da proizvedemo veće prinose i veće i jače kulture, i evo cene koju danas plaćamo - bolesni smo i preosetljivi.

I kada me neko pita za gluten, ja se nasmejem u sebi, ponekad i opsujem, ali kako drugačije da reagujem. Ako jeste bolesni izbegavajte pšenicu, ali izbegavajte i sve ostale žitarice, jer ne postoji drugi način da obnovite sopstveni mikrobiom.


 Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.


COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2017 ALL RIGHTS RESERVED