Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, June 23, 2017

Herbalizam - recept za hajdučku travu


Nećete ovde pronaći sve detalje vezane za hajdučku travu, to ima na sve strane na Netu, pa slobodno iščitavajte ako vas interesuje. Ovde ćete pronaći lak za spravljanje i brz recept za tinkturu od hajdučke trave (Achillea millefolium) i pre bilo koje druge priče, molim vas da imate pravu hajdučku travu. Ako niste apsolutno sigurni nemojte se baviti branjem, kupite buketić sveže biljke na pijaci, povežite se sa lokalnim travarom, samo nemojte da se igrate na svoju ruku.

To je bitno zato što divlja šargarepa i kukuta neutreniranom oku mogu da izgledaju kao hajdučka trava. Od divlje šargarepe neće biti štete, ali ni neke koristi za situacije za koje ću dati recept, ali zbog kukute možete završiti na doživotnoj robiji ili na groblju.
Zato se ne igrajte svojim ne-znanjem.

Ako smo se dobro razumeli, da pređemo na recept. Potreban je buketić hajdučke trave, ako je malo veći imaćete materjala za dve tegle. Napunite teglu do vrha biljikom, zatim uspete vodku, zatvorite teglu i ostavite na mračnom mestu sledećih šest sedmica.

Bitno je da se setite i napišete flomasetrom na nalepnici koja će ići na teglu šta je u tegli, kada je stavljeno i kada treba da se dekantuje.

Šest nedelja kasnije (42 dana) odlijte alkohol iz tegle i prespite ga u obeležene tamne flašice, ili ga čuvajte u onoj istoj tegli, ali u mraku i dalje. I to je bukvalno cela umetnost.

Ova tinktura služi savršeno kao dezinfekciono sredstvo za rane ili ogrebotine, tera insekte, da, pogotovo komarce, koristi se kao losion za čišćenje lica (i upravo sam preko nje shvatila da se koristi kao deo formulacije u čuvenom Doroslovčevom losionu) i naravno koristi se za temeljno čišćenje zuba i jezika, kao i stimulisanje za povratak povlačećih desni.
Dovoljno je par kapi na četkici za zube i ništa više od toga.

Ovde se vidi kako sam uzela staru sprej flašicu, od onog beše li vitamin C seruma (?), dobro je oprala i sada mi služi za ovu tinkturu koju koristim ili kao losion za lice, ili nosim u tašni kada predviđam ogrebotine ili komarce u blizini.



Hajdučka trava se i zove po hajducima, jer reguliše sve moguće muške probleme koji mogu da se jave dok muškarci borave napolju, štono je i prirodno za njihova tela u toku toplih sezona. Budite oprezni sa čajem, ako ste žensko, jer jača koncentracija može da dovede do nekih "čudnih" senzacija.
Meni se bar dešavalo godinama ranije da u sred leta iskapim pola flašice ovog čaja negde na otvorenom, a onda mi se sloši i počne nešto što liči na valunge, talasi vrućine kroz telo, pa pravo u glavu. I to je bila moja reakcija samo na ovaj čaj.
Dakle, radi i to muški radi.

A za muškarce, ovo je najbolja stvar koja se nalazi napolju.


Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2017 ALL RIGHTS RESERVED