Wednesday, August 2, 2017
Obaveštenje za avgust i lagan letnji recept - fritata od tikvica
Kao i svakog avgusta biću na godišnjem odmoru i važi ono što je standardno svake godine.
Ne znam tačno kada ću biti na teritoriji Srbije, a kad van granica, i zato molim zainteresovane da me kontaktiraju preko e-maila i da me ne zovu u toku celog avgusta.
Moći ću da radim unapred dogovorene seanse rekonektivnog isceljivanja na daljinu i moći ću da pišem i šaljem detaljne protokole.
To je otprilike to.
A da post ne bi bio tako kratak, evo i vrlo lakog predloga za letnji kuvani jelovnik.
Fritata od tikvice
Jeftino je i brzo se sprema, a vrlo je ukusno.
Potrebna vam je jedna veća tikvica. Imala sam dve, pa je sve ispalo mnogo veće, ali ne mari. Sipati ulje ili puter u tiganj i staviti na kockice isečenu tikvicu. Malo smanjiti vatru i pustiti da se povrće valjano skuva.
U činiji pomešati dva jajeta (ovde je išlo 3 na dve tikvice), začine po želji, so i biber, i manje od pola čaše mleka.
Usuti u tiganj i mešati da se ne zalepi sa donje strane.
Ovde je vrlo zgodno imati tiganj koji može sa ringle u rernu, ali toga sam se setila prekasno, jer je ovom drška plastična, pa sam samo ukuvala duže.
U slučaju da imate valjani tiganj kada se jelo zapeče odozdo prebacite sve u rernu na par minuta na 180 - 200 C da se zapeče i sa gornje strane.
I to je bukvalno sve.
Uz malo feta sira i salatu imaćete odličan ručak od maltene "ničega". Klin ručak.
A za vrele dane preporučujem samo salatu.
Vidimo se u septembru ponovo.
Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani
Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2017 ALL RIGHTS RESERVED