Upravo je u toku druga ovogodišnja "berba" maslačka, pa nemojte da je propustite u slučaju da imate probleme sa imunitetom, varenjem, gorušicom, jetrom ili prosto želite da se malo i malo više regenerišete.
Listovi maslačka se jedu sirovi, u salati, ali preliveni sa malo ulja i sićeta, što ih priprema za "kuvanje" u stomaku, zatim se kuvaju kao klasično varivo ili se koriste u tinkturi.
I što ih duže jedete, sve će vam se manje činiti da su gorki. Na kraju ima da se pitate, ima li više uopšte gorkog maslačka u kraju, jer će vaše telo da se adaptira na ovaj ukus.
Cvetovi se takođe jedu sirovi i imaju jako fin ukus. Zatim mogu da se pohuju kao slatki ili slani i za decu su super zanimacija.
A koren je univerzalni elksir i upravo sada je idealno vreme za sakupljanje korena (sada, a ne u proleće) kada je sva vitalna snaga biljke skoncentrisana baš tu.
U videu ispod možete odmah i da pogledate kako se svež koren koristi za tinkturu i kako se sama tinktura pravi.
Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani
Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2018 ALL RIGHTS RESERVED