Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, November 2, 2018

Lečenje ožiljaka


Na Netu imate bukvalno hiljade tekstova koji do u sitna crevca objašnjavaju šta su to ožiljci, pa da postoje ovakvi i onakvi itd.

Ako vas interesuje tekst tog tipa, pronađite negde drugde, jer ovde nameravam da objasnim šta radi i koliko radi i kako se taj problem što jeftinije reguliše.


Elem, da postoji išta što bi odraslu osobu moglo da reši ožiljaka, to bi se znalo u celom svetu. S obzirom da ne postoji, ne nadajte se potpunom rešenju, mada ima indicija i u pozitivnom pravcu.

Kada je neko mlad, dete, tada se ćelije daleko brže obnavljaju i to potpuno, i velika većina ožiljaka zaraste bez traga. Jedan moj prijatelj tvrdi da isto može da se postigne ako se potpuno zaboravi na sam ožiljak ili ko to nije sposoban, treba da bukvalno i vrlo nežno golica svoj ožiljak percetom (nađete perce ili paperce od ptice napolju, nije potreban nikakav specijalan brend). I to nekoliko puta po minut dva u toku dana dok ožiljak ne nestane... ili dok vama ne dosadi.

Ima istine u toj proceduri jer se na "mikro" način stimuliše koža i tada reaguje.

Za sitnija oštećenja odlično ide mikrodermo-abrazija koju mora da uradi kozmetičarka, ali se ovo izvodi zimi i recimo samo jednom, eventualno, do dva puta godišnje, ali bolje ne toliko često, jer koža ne sme da se maltretira (a i o tome sam pisala, pa pronađite u arhivi tekstova).



Ono što je mene, recimo maksimalno nerviralo u celom tom kozmetičko i dermatološkom svetu su neke astro-fizičke metode koje strahotno koštaju i gde vam kažu da je sad sve na vašoj nadi, ali tek kada im platite.

I to je pogotovo bilo istina za procedure vezane za krvnu plazmu ili čak i stem ćelije. Nemojte se toliko oduševljavati, a tek se nemojte hvatati za novčanik, dok ne prođe par godina od svake lansirane tehnologije, jer koliko vidim i stem ćelije i krvna plazma slabo rade svoj posao. Rade ih na nivou melema od nevena, tako da je uvek bolje da daleko manje pare date na ulja i meleme, nego bankrotirate nadajući se nečemu epohalnom, tamo gde epohalnog nema.


Ovo što upravo gledate je Lošal, kineska mega krema sa još boljim marketingom, a koji je vinuo ovaj preparat u sam vrh svetske kozmetike. Ako do sada niste, pogledajte njihovu info-reklamu gde doktor ženi koja ima ogroman stari ožiljak samo premaže Lošal i pola sata kasnije nema pola ožiljka.

E i ja sam gledala istu reklamu i još neko u mojoj kući ko ima 12 godina stare ožiljke. Naravno da mi je momentalno naređeno da je dobavim, te sam je pronašla na e-Bay sajtu i čak našla i najjeftniju verziju od oko 20-25$ negde u Australiji. Kažem to, jer se prodaje i za 50 i za 100$, pa vodite računa ako pokušavate.

Krema je stigla par nedelja kasnije, i nije u pitanju krema već potpuno providna emulzija, koja se špatulicom nanese na ožiljak, a onda samo skine jedno pola sata kasnije.

Celo uputstvo je na kineskom, samo se vidi da je treba držati 20-30 minuta. Taman toliko koliko je potrebno da se samo osuši i sljušti sa kože. A koristi se 2-3 puta dnevno.

Da li ima efekata?

Pa i ima, ali vrlo, vrlo malih.
Možda bolje radi na svežijim ožiljcima, ali na ovim matorim slabo.

Što se svežijih ožiljaka tiče, tu važi opšte pravilo - ulja, ulja, ulja, masnoća, ulja. Možete da mažete najobičniju svinjsku mast i radiće fenomenalno do god je ožiljak skorašnjeg datuma. Ricinusovo ulje radi takođe, kao i kantarionovo, kao i nevenovo.
 


Evo uputstva za one koji su baš zapeli da čitaju pažljivo. Ali, pored tog "kosmičkog" preparata, morala sam istom prilikom da kupim i ovaj koji isto tvrdi da reguliše ožiljke, ali najviše one od akni.

Rezultat je da baš i ne reguliše, ali jako lepo miriše i lep je i dizajn.

Ako vam je do bacanja para, eto i ove kreme kineske firme Lanbena. Za razliku od prethodnog primera, uputstvo je na engleskom.



Stvar koja po meni jedino radi za stare ožiljke je jedna metoda sa neke američke klinike, ne sećam se koje, ali sam gledala svojim očima da zaista radi, ali je potrebno vreme za nju.

U ožiljak se ubrizgava prokain i vitamin B12 odjednom. I to radi fenomenalno.

Šta je potrebno?

Kod nas ne može da se nađe prokain, ali ima lidokain, što mu dođe na isto i ampula je tipa oko 100-200 dinara. Ampula B12 je još jeftinija, recimo 50-100 dinara, a špric i ona najmanja igla (kao za dijabetičare) ne može da bude više od 50 dinara.

I još samo da ubedite dermatologa da vam to ubrizga za neke sitnije pare, jer ovo običan kozmetičar nema pravo da radi, te vam ostaje da privolite lekara dermatologa ili da sami rizikujete na svoju ruku vežbajući se potkožno ubrizgavanje, što nikako ne preporučujem.

Ono što hoću da kažem je da je ovo najbolja metoda, ali u isto vreme i najjeftinija. Što je odlično za vas, ali ne i za dermatologe, koji bi da svoje usluge naplate makar malo više od 500 dinara.

Jednim tim špricem koji napunjen sa recimo ukupno 5ml, po pola-pola lidokain i B12, može da se tretira mnoštvo ožiljaka odjednom, ali bi proceduru trebalo izvoditi jednom mesečno, recimo 4 puta ukupno u toku zime.

Kao što sam rekla, ne sme na svoju ruku i ne znam da li postoje alergijske reakcije, ali lidokain je anestetik, a B12 vitamin. Ima ljudi koji su alergični i na ove preparate. Zato mora isključivo sa dermatologom, nemojte da nisam upozorila.





Ta metoda postepeno popunjava rupe, u slučaju onih kraterskih ožiljaka ili ih spušta na nivo kože, u slučaju onih planinskih ožiljaka, a i vraća se i realna boja kože, u slučaju onih belih ožiljaka. I naravno, vraća se u funkciju sve što i jeste u donjim slojevima kože, tako da će se vratiti i mitiseri i sve redom, čisto da znate.

Ono što je isticano prilikom primene ove metode je da prvi put treba da svom dermatologu ispričate priču koja se desila vezana za sam ožiljak i da tek tada treba da pređe na ubrizgavanje. A objašnjenje je bilo da se tako oslobađa trauma tkiva i da je lečenje brže.

Šta god da je u pitanju, videh i uverih se sama na licu mesta.