Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Wednesday, November 6, 2019

Magija žene 6 – Prva inicijacija

Sećate li se bajke o uspavanoj lepotici? Na krštenje male princeze bile su pozvane sve vile, sve osim one jedne stare i po priči zle. I baš zbog uvređenosti najstarije od svih vila princeza je bila osuđena da se na svoj petnaesti rođendan ubode na vreteno i prokrvari.


„Uspavana lepotica“ jeste priča o prvoj ženskoj inicijaciji – menstruaciji. Mala princeza je kao poklone dobila mnoge blagoslove „estrogenskih“ vila, ali čekao ju je još jedan, i najvažniji, onaj vezan za shvatanje života i smrti. I ne, nije umrla kako god odliv krvi mogao strašno da izgleda, već se samo spremila za sledeću inicijaciju – susret sa čovekom sa kojim treba da ima svoju decu.
Za menstruaciju se na zapadu tradicionalno smatra da je u vezi sa Mesečevim menama i da je idealno ako ženska osoba ima svoj „period“ na svakih 28 do 29 dana. Međutim, ovo verovanje se pojavilo u skorije vreme. U nekim domorodačkim plemenima još uvek je sasvim normalno imati samo dva ciklusa u toku godine kao što se to dešava i mnogim ženkama životinja iz porodice sisara. U nekim plemenima, pa čak često i dan danas u mnogim porodicama žene se usaglašavaju te period imaju sve u isto vreme. A početkom dvadesetog veka ispešno su izvođeni hipnotički eksperimenti gde se ženama „zadavalo“ da im period počne uvek na određeni datum u mesecu. Prvi dan meseca je bio idealan za to i ženama je bilo daleko lakše da se pripreme za ove dane.
Što se „idealnog“ tiče, po pravilima jednog meseca jedan jajnik treba da ispusti neoplođenu jajnu ćeliju, a sledećeg onaj drugi. No, sasvim su uobičajene situacije da ženi funkcioniše samo jedan jajnik, ili da jedan jajnik otpušta ćeliju par meseci, a da se tek onda uključi drugi.

Što se naše princeze tiče, važno je postepeno je uvoditi u ovaj svet jedne odrasle žene. Nekada se menstruacija smatrala prljavom i sramotnom da bi u današnjim vremenima postala sjajan izvor marketinga za proizvođače uložaka i farmaceutsku industriju. I kao i uvek ne treba preterivati, i potrebno je pronaći pravi balans između ovakvih krajnosti.  


Snaga i slabost krvi

Menstruacija je sasvim prirodan proces koji se odvija u telu žene i pored toga što fiziološki označava kraj jedne neoplođene jajne ćelije, isto tako rešava i srčane probleme kojima su izloženi muškarci zbog nemogućnosti otpuštanja viška gvožđa u krvi. Kao još jednu dobrobit ženske veze sa Mesecom imamo i to da naša tela mogu da prime i otpuste količine vode koje su nezamislive za muškarce i koje obično njima donose ozbiljne zdravstvene probleme.
Mušičavost, takozvani predmenstrualni sindrom ili PMS, koji donosi i preosetljivost, pa i redovna mesečna plakanja nekima, mogu da se shvate i prihvate kao deo ženske prirode. I da se u njima, zašto da ne, i uživa na neki način.
Ono što je problematično u vezi menstruacije jeste bol pred i u toku odliva, veliki odliv zbog malokrvnosti, neprijatan miris i umor. I sve ovo redom samo je znak stresa i loše ishrane koju je žena imala mesec dana ranije. Oticanje i umor se rešavaju ishranom bogatom cinkom ili unošenjem do 25mg cink glukonata desetak dana u toku meseca, a veliki odlivi i anemičnost nestaju uz hranu bogatu proteinima, gvožđem i B vitaminima. Sve ovo možete pronaći u zelenom lisnatom povrću, mesu (pogotovo u goveđoj i jagnjećoj džigerici) i jajima. Uzgred, nemojte zaboraviti i dovoljne količine životinjskih masnoća, a zarad stvaranja adekvatnih količina hormona.
Svakodnevni stres - danak modernog doba ne možemo zaobići, ali ako se ženska osoba hranila kako treba u proteklom mesecu i sve stresne energije neutralisala bavljenjem sportom ili čak samo dugim šetnjama, dani pred i dani u toku menstruacije će proći sasvim bezbolno. I vrlo je važno naučiti devojke i mlade žene ovoj filozofiji da ne bi posegnule za apotekarskim „brzim“ rešenjima, a koja zbog hormonalnog poigravanja u sebi sadrže opasne zdravstvene zamke.



Iskorak iz dečijeg sveta

Naša princeza, koliko god se trudili da je zaštitimo i sačuvamo od životnih izazova, upravo korača spiralnim stepenicama zapuštene kule dvorca. I mesecima i mesecima je ili depresivna ili ljuta, često uplakana i istovremeno besna. I teško joj je. A teško je i roditeljima, koji misle kako to više ono njihovo dete. I potpuno su u pravu, to više nije dete, to Merkur izrasta u Veneru.
I siroti unezvereni Merkur upravo gleda kako izrastaju grudi, kako se zaobljuju struk i butine. I često zbog muških pogleda u okruženju počinje da se štiti prekomernom težinom. I baš zbog toga brljavi po svom metabolizmu raznim i rizičnim, a neproverenim dijetama pročitanim po časopisima. I stane i razmisli, i kako god okrene teško joj je.
Treba da bude teško, jer to je prva inicijacija, prva ženska transformacija. I jeste duboko i jeste tamno i jeste zastrašujuće, upravo kao i ženska priroda. I zato joj kao roditelj pomozite da se popne hormonalnim stepenicama i objasnite da nisu svi vilinski darovi svetlucavi, ali da su oni najtamniji i najznačajniji. I da nema razloga da se stidi ni svog tela, niti nove ličnosti koja se upravo budi u njoj.
Menstruacija je moć i slabost, upravo onakva kakva je i svaka žena. Zato pomozite svojoj devojčici da ne uđe sama u prostoriju sa začaranim vretenom života i da se oseti sigurnom i voljenom u trenutku kada postaje devojka.






Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2020 ALL RIGHTS RESERVED