Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Wednesday, October 20, 2010

Rak dojke 3 - samopregled

Znate vrlo dobro da je potrebno da idete redovno na ginekološke preglede. Ovo spada u navike obrazovanih i osvešćenih ljudi isto onoliko kao što se redovno posećuje i zubar. A prilikom posete ginekologu treba da znate da je apsolutno neophodno da pored standardnog pregleda imate i pregled grudi. U suštini, sam vaš ginekolog bi to trebalo da zna i da te stvari uvek idu u kompletu. Ako vaš lekar to slučajno i zaboravi, vaša je obaveza da ga podsetite. Ako ponovo zaboravi nađite sebi pravog ginekologa. Menjajte ih, testirajte... Uostalom, naučite se da tražite i pronalazite uvek najbolje za sebe. Zahtevajte. Tim pre ako plaćate direktno, onda je to vaša obaveza.
 Vaša obaveza takođe su i redovni samopregledi.

Jednom nedeljno, i najbolje u toku tuširanja ili neposredno posle naučite se da same uradite kontrolu. Pregled se obavlja sa tri prsta (kažiprst, srednji i domali). Ne pritiska se noktima, već jagodicama. A počinje se ovako: prvo stanite ispred ogledala i pogledajte dobro svoje grudi, da li ima promena u obliku, da li bradavice stoje na otprilike istoj visini i da li ima promena na njima. Zatim podignite obe ruke iznad glave, pa ih lagano spustite i to iza donjeg dela leđa. Za to vreme posmatrajte grudi, da li se kreću ujednačeno, kakav im je oblik u kretanju i istu stvar sa bradavicama.





Sledeće što ćete uraditi jeste da podignete jednu ruku iznad glave, a da sa tri prsta druge ruke počnete pregled. Pipaćete od pazuha, a svaki dodir će biti kružno kretanje. Dodirnete i napravite kružić prstima u toj tački. Pošto ste dobro osetile tkivo ispod pazuha krenite kružno naniže uz samu ivicu grudi, pa ispod nje, pa naviše. Zatim idite prstima sve do ključne kosti i vaš prvi krug je uspešno završen. Nastavite dalje praveći sve manje i manje krugove oko dojke dok ne stignete do bradavice. Nju treba da uzmete nežno, ali i čvrsto među prste i prvo je dobro pogledate, a zatim pokušate da je lagano istisnete. Istu stvar ponovite sa drugom dojkom. I to je cela umetnost.
Daleko je zgodnije da prste namažete sa malo bebi ulja ili mlekom za telo, pošto tada lakše klize preko kože.





Elem, šta ako nešto napipate?
Prvo, NE PANIČITE. Naučite se da razlikujete ono što dodirujete. Ako je kvržica koju ste pronašle mekana i bolna na dodir, najverovatnije je obična cista. One nastaju i nestaju, ali to ne znači da treba tek tako da čekate da nestane sama. Ako ne nestane za dan dva posetite ginekologa, a usput radikalno promenite navike u ishrani i pobacajte vatirane grudnjake i one koji stežu.
Ako ste napipale nešto što je tvrdo, ne boli, a veličine je zrna graška ili veće, situacija je daleko ozbiljnija, pošto se sada Saturn pojavljuje u igri. I u ovom slučaju promenićete navike u ishrani i obavezno izbaciti šećer, so i belo brašno. Često ove vrste tvrdih cisti izaziva ona najgora čokolada, tačno ona koje najviše ima po prodavnicama i koja se daje deci, pošto je mlečna pa tako i nazovi „zdrava“. Smanjite čokoladu, a uzimajte samo onu najčistiju gorku, ili je pravite same od sirovog i organskog kakaoa.
Naravno, odmah posetite svog lekara da se sve proveri malo stručnije.

Četvrti deo teksta uskoro...

Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED