Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, October 25, 2010

Rak dojke 4 - pravilna dijagnostika i pravilan izbor metoda lečenja

U slučaju da je potrebno da se vaše grudi pregledaju na nekom aparatu možete otići na ultra-zvuk grudi, ali nikako nemojte pristajati na mamograf. Mamograf je vrlo opasna i sada već jako zaostala tehnologija, a medicinske osobe koje rade na ovom aparatu, bez obzira da li su žene ili muškarci, oboljevaju baš od raka dojke. Vrste zračenja koje mamograf emituje da bi utvrdio neku promenu na isti način izazivaju samu bolest koju treba da dijagnostikuju. Uostalom, da bi mamograf uopšte konstatovao kanceroznu promenu potrebno je da je izraslina veličine graška ili veća. Manju ne registruje. Tako da ako imate predkancerozno stanje ili tek početak ovaj aparat to ne može da uoči. Ako već imate izraslinu koju može da registruje zračenje aparata će je samo stimulisati da buja i dalje.

Aparat koji je potpuno bezopasan i daleko precizniji u dijagnostikovanju je termograf. Termograf meri zone u grudima gde je temperatura viša no što je normalno i tako vrlo lako registruje rizična mesta ili ona na kojima je već počeo proces nekontrolisanog bujanja ćelija to jest raka. I što je još bolje, termograf postaje uobičajena naprava i sve brže istiskuje mamograf, pa je red da i kod nas postane medicinski standard.





Za razliku od mamografa koji registruje izraslinu veću od veličine graška, a ne manju, i izuzetno utiče na bujanje kancerogenih ćelija, termograf je bezopasan i može da uoči promene čak DESET godina pre no što izraslina uopšte dobije tu veličinu i postane kancerogena.


U slučaju da lekar nije siguran ili da još uvek u vašem mestu ne postoji termograf, može da se desi da zahteva biopsiju. Biopsija je postupak kojim se uzorkuje delić sumnjivog tkiva, a onda se u laboratoriji ispituje detaljno i utvrđuje da li je bezopasan - benigan ili onaj koji jeste rak – maligan.
Lekar možda i može da želi biopsiju, ali vi to sasvim sigurno ne želite. Kako to postaje uobičajeno na zapadu biopsija je zove „poljubac smrti“.
Da bi se tkivo dojke uzorkovalo potrebno je prvo ubosti dojku iglom (sa špricem), probiti kožu i probijati tkivo i krvne sudove sve do izrasline. Zatim ući u izraslnu, uvući iglom do šprica deo tkiva i izvući iglu iz grudi. Na svom putu van dojke igla, koja sada na svom vrhu nosi zaostatke uzorkovanja ćelija, prolazi kroz isto ono tkivo i iste one krvne sudove koje je povredila. I bukvalno prosipa potencijalno kancerogene ćelije, rasipa ih svuda oko sebe, a najviše u cirkulatorni sistem preko krvi.
Nemojte da vas zato čudi činjenica da osobe koje su išle na biopsiju vrlo brzo nakon nje doživljavaju metastaze na drugim delovima tela.
Ne, biopsija definitivno ne. Ono što u takvom slučaju treba da zahtevate jeste odstranjivanje cele izrasline sa još malo okolnog tkiva za svaki slučaj. Izraslina mora da se izvadi cela i neoštećena. I ako sadrži ćelije raka laboratorijski rezultati će to potvrditi, a vi ćete sačuvati svoje telo od rasejavanja istih tih ćelija.

U slučaju da je utvrđeno da je izraslina bila maligna lekar će vam najverovatnije preporučiti hemo terapiju, to jest uzimanje citostatika. Citostatici generalno imaju ulogu da zbrišu stari imuno sistem, te da telo posle toga izgradi potpuno novi. Statistika je ovakva – 50/50. Osobe koje su uzimale hemoterapiju, njih 50% nikada više ne dobije rak. Osobe koje nisu uzimale hemoterapiju, njih 50% nikada više ne dobije rak. Izbor je vaš, i treba da znate da pored toga što uništava imuno sistem hemoterapija urniše i mnoge druge organe i pravi potpunu hormonsku pometnju.

Govoreći o vašim pravim pravima... imate svako pravo da pitate svog onkologa da li vam preporučuje hemoterapiju zato što njegova klinika uzima dodatni novac od socijalnog ili vam je to zaista neophodno. Dalje, imate apsolutno pravo da ga pitate šta će vam citostatici učiniti od bubrega, jetre i bešike i koji su efekti na kraće i duže staze. I naravno, da li bi citostatike prepisao sopstvenom detetu.
Da, zvuči malo grubo i svakako prosto, ali upravo se odnosi na suštinu. Budite svesni da živimo u državi u kojoj neki  lekari ne dozvoljavaju sopstvenoj deci da uzimaju antibiotike znajući koliko su opasni, a da ne govorimo o jačim hemikalijama, a da te iste lekove vrlo lako prepisuju pacijentima. Naravno ne svi, svakako ne svi lekari, ali vaš je zadatak da pronađete one najbolje i najsavesnije.

I na kraju reći ćete, aha... sve ovo čitam i slušam godinama i stvarno nemam vremena ni za vežbanje, ni za zdravu hranu.... A koliko tek košta hraniti se zdravo? Sveže, sirovo povrće, bobičasto voće, orašasti plodovi, litri vode, alge, polen, med, sveža riba... to košta. I radije ću sebi kupiti novu tašnu i cipele nego da bacim taj novac na hranu. Ma kakvo masiranje grudi u toaletu firme? Pa tamo sam rastrzana poslom i samo o tome mislim. I da, gledam kako svi ostali zure u moje nove cipele... Kada stignem kući jedva čekam da pojedem nešto što sam skuvala juče, brzo podgrejala u mikrotalasnoj i sednem ispred televizora, pošto me tuđe životne priče odmaraju, dok me moja sopstvena jako zamara. A za samopreglede i odlaske kod ginekologa stvarno nemam vremena, dok to isto vreme uvek pronađem za šoping, sedenje po kafićima ili zujanje na fejsbuku.

Zdravlje je tamo gde je hrana sveža i organska i miriše na zemlju, na prirodu. Nemojte sebe dovesti u situaciju da kroz bolnički prozor gledate kako život traje tamo negde u daljini.
Zdravlje je tamo gde je pokret, fluid, gde ima dovoljno tečnosti, gde se pravi lekovi kriju u dubinama reka i okeana. Tamo gde su ribe, račići, alge i fitoplanktoni. I puževi su sjajna hrana za sprečavanje raka dojke. Potrudite se i nađite ih. I setite se, skuvano povrće – skuvana koža i telo, sveže povrće – sveža koža i telo. Eksperimentišite novim ukusima i još više eksperimentišite fizičkim zanimacijama. Niko nije rekao da treba da se bavite kuglanjem ili fudbalom. Ako vas ne privlači fitnes ili plivanje, upišite kurs plesa, džez baleta, igrajte se sa decom, šetajte... ali svaki dan.

Pregledi i samopregledi jesu obaveza, a vaša lična higijena je zdrava ishrana uz vežbanje. Higijena nije redovan odlazak kod kozmetičara i kupovina preskupih kozmetičkih preparata. I stil nije da izgledate kao pokretna reklama za modne brendove i da ste oblepljene etiketama. Lepota kože, kose, noktiju i celog tela može da se postigne samo iznutra, a nikako spolja. A najbednija krpa na lepom telu jedne zdrave amazonke izgleda kao najskuplja kreacija sa puno stila.


Protokoli za lečenje raka biće dati u budućim tekstovima.

Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED