Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Sunday, June 5, 2011

Protokoli za lečenje raka 8 – Šaga

“...Čovek je opskrbljen svime što mu je potrebno da bi preživeo na svakoj tački ovog sveta. Potrebno je samo da zna gde i kako da pogleda.“
Čuvar raka, Aleksandar Solženjicin

Znate kako se kaže – kraljica svih gljiva je reiši, a kralj je šaga. Da, toliko je važna i to kao biljka broj 1. koja je do sada identifikovana na celoj planeti zbog svojih fascinantnih sposobnosti regulacije procesa u prirodi i ljudskom telu.
Šaga spada u grupu medicinskih gljiva – polipora (latinski naziv Inonotus obliquus, engleski naziv je Chaga, a pravilno se izgovara u celom svetu kao „šaga“) i raste subpolarnim oblastima tamo gde poslednje listopadne šume odoljevaju ledenom okruženju. U pitanju je drvenasta gljiva koja često na drveću (i živom i mrtvom) formira velike, svetlo obojene kolonije u obliku ploča, i u svetu pečurki ona je najplemenitiji i najizuzetniji predstavnik svoje vrste. Na planeti se nije razvila evolutivnim putem, već je doneta najverovatnije preko meteorita, kao što je to utvrđeno i za spirulinu i modrozelene alge. Trenutno se spekuliše idejom da u jednoj šumi ili u svim severnim šumama gde ova biljka uspeva ne postoje pojedinačne gljive ove vrste već da je u pitanju jedan jedini organizam koji u svakom trenutku komunicira sa svim svojim delovima. Ona takođe ne uništava celulozu drveta, već egzistira i po 50 godina na njemu.

Može se koristiti kao hrana, lagano prokuvana u prirodnoj supi sa dodatim povrćem, kao čaj, koristi se i sušena, sprašena i kao ekstrakt. Kako god da se uzima šaga pokazuje magične rezultate i ona je zaista biljka broj 1 po pitanju lečenja.
Originalno njen naziv je ruski i ona raste najčešće na brezama, na hrastovom drveću i ponekad se može pronaći čak i na stablima jabuke koja su uspela da prežive u toliko surovim klimatskim uslovima - u Sibiru i ostalim severnim krajevima Rusije, u skandinavskim zemljama, na Islandu i u Kanadi.

Ruski disident i nobelovac Aleksandar Solženjicin, čovek koji je od komunističkog idealizma prešao trnovit put ka duhovnosti, uveo je šagu u zapadni svet kroz svoju knjigu „Čuvar raka“ objavljenu 1969. godine na engleskom jeziku. U ovom dirljivom delu, zapravo autobiografskom, možemo pročitati mučnu potragu političkih izgnanika obolelih od raka koji očajnički pokušavaju da pronađu lek. Lekar koji ih je tretirao standardnim medicinskim postupcima u maloj bolnici slučajno je uočio da seljaci iz obližnjeg sela nikada ne oboljevaju od ove teške bolesti, a jedinu razliku u njihovom ponašanju pronašao je u tome što piju čaj od šage, pošto nemaju novca da kupe pravi čaj. Budući da nije bio siguran u rezultat lečenja ovaj lekar svojim pacijentima uz redovnu hemoterapiju uveo i čaj od šage, što je samog Solženjicina iz poslednjih stadijuma raka izvelo u novi život koji je trajao sve do 2008. godine. Ako se setimo da je ovaj pisac rođen 1918. shvatićemo i koliki je to uspeh.
Knjiga je po objavljivanju na zapadu postala hit i decenijama kasnije i dalje je čitana i može se pronaći.

Ubrzo su u Rusiji sprovedena istraživanja i utvrđeno je da je šaga odličan biljni adaptogen, da se bori protiv raka, da je imunomodulator (podiže klonuli imunitet i smiruje onaj prekomerno aktivan), da uništava gljivice, viruse i tumore, bez obzira da li su maligni ili ne. I odavno je utvrđeno da na fascinirajući način uništava Kandidu, za koju se u poslednje vreme tvrdi da je osnovni uzrok svih vrsta raka.
U sebi sadrži antioksidante, melanin, beta glukane, betulin/betulinsku kiselinu... Ona zapravo uzima ove supstance iz kore drveta i onda ih koncentriše. U isto vreme izuzetno je moćna i izuzetno blaga, a postoje i slučajevi kada su je žene u toku cele trudnoće koristile u obliku čaja i nije bilo nikakvih loših posledica po plod. Šaga je u svakom trenutku za život, ne protiv njega.

Melanin je supstanca za koju su ruski istraživači utvrdili da štiti od radioaktivnog dejstva, baš kao što i biljke dugo izložene Suncu prirodnu sunčevu radijaciju rastavljaju i sprovode dalje u zemljište. Zbog ove sposobnosti šaga je takođe i biljka broj 1 kao zaštita od bilo koje vrste zračenja. Alge, jod i reiši su sjajni kao zaštita, ali šaga je daleko iznad njih. Na primer, reiši sadrži 2% pigmenta melanina, a šaga čak 25%.
Beta glukan je modulator imunosistema, i ovaj deo šagine magične jednačine usmeren je na borbu protiv gljivica i raka. Beta glukan je deo polisaharida, deo osam osnovnih šećera koje naše telo zahteva da bi funkcionisalo na idealan način. Nalazi se u algama, medicinskim gljivama, gođi bobicama i astragulusu na primer. Ovi osnovni šećeri se retko aktiviraju samo standardnim načinom ishrane i zato je neophodno uvesti dodatke u obliku medicinskih gljiva i ormes minerala, čak i proizvoda iz sveta insekata, i tu leži budućnost farmaceutske industrije i same medicine.

P.S. Naknadno obaveštenje:
Ne prodajem šagu, niti druge medicinske gljive. Znam ko su najbolji, najkvalitetniji proizvođači, ali naručivanje mora da ide preko Interneta. Isto tako, znam šta znači izvući najbolje komponente na idealan način preko alkoholne i vodene frakcije obrade gljive, ali ove tajne otkrivam samo osobama kojima radim protokol za ishranu.
Želite li da naučite sve to, možete. Znanje je slobodno. Zato nemojte gubiti vreme - počnite odmah. Sve informacije možete dobiti preko Interneta.  





Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED