Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, June 27, 2011

Univerzalni lekar - Sunce

 
Sunce je naša matična zvezda, i zahvaljujući energetskim i hemijskim procesima koji se dešavaju na njoj mi postojimo. Sunce zaista daje život i sve svetske religije zasnovane su na solarnom kultu. Helios pantokrator, Sunce je svevladar, kako se zna od davnina.

Ono što je možda manje poznato jeste da je vitamin D simbol Sunca. U ljudskom telu, u idealnim okolnostima zalihu vitamina D dobijamo u februaru, kada se provitamin D u nama preko kože (u toku sunčanja lica i ruku) pretvara u vitamin D. Međutim, zbog sve stresnijeg života, oštećenja prirodnog zaštitnog ozonskog omotača i kampanje protiv raka kože, mi smo kao ljudska rasa izloženi hroničnom nedostatku vitamina D. Ovo se najpre ogleda u bukvalno epidemijskim razmerama pojave autizma (s obzirom da je ovaj poremećaj u direktnoj vezi sa nivoom vitamina D kod trudnica), i takođe, u isto tolikoj meri sa autoimunim oboljenjima (gde se imuno sistem osobe ponaša kao uništitelj, a ne zaštitnik organizma). Astma i uopšte alergijske reakcije su u vezi sa manjkom ovog vitamina.

Laboratorijska analiza kojom se utvrđuje nivo vitamina D u telu se naziva 25-hidroksi-D (25-OH-D) i ona nam služi da kontrolišemo ovaj, ne samo vitamin, već i vrlo moćan hormon u nama. Pored toga, on deluje jače od najjačih antibiotika uništavajući peptidne lance unutar mikroba. U slučaju gripa, čuveni doktor Džozef Merkola preporučuje uzimanje mega doze od 50 000 jedinica (oko 100 kapi), ali u toku samo tri dana. Po njegovim rečima, sama pojava gripa je siguran znak da telo nema dovoljne zalihe ovog vitamina. Isto tako, nakon završetka ogromnog projekta ljudskih genoma (Human Genoma Project) utvrđeno je da vitamin D uključuje i isključuje 2-3000 gena, te je zato odgovoran za lečenje puno različitih tipova oboljenja.
Smatra se da su zvanični normalni nivoi vitamina D u krvi 23-56 ng/ml, međutim optimalni nivoi, po rečima dr. Merkole su 50 – 70 ng/ml.

Stotinak godina ranije utvrđeno je da se tuberkoloza leči sunčanjem. Greška u postupku je nastala kada su po terasama planinskih sanatorijuma gde su oboleli išli na lečenje, postavljena stakla. Jedna od komponenti sunčevog zračenja je i ultravioletna (UV). UV zračenje se deli na UV A i UV B. Postavljanjem stakla kao zaštite, pacijenti su bili izloženi infracrvenom delu zračenja i delimično UV A tipu zračenja, a nisu dobili nimalo UV B zračenja koje je esencija transformacije vitamina D u nama. I terapija odjednom više nije donosila rezultate.
Na isti način, kampanja za borbu protiv raka kože uvela je praktično obaveznu zaštitu svakog iole izloženijeg dela tela Suncu, ali na žalost, godinama su proizvodi namenjeni ovoj vrsti zaštite donosili više štete no koristi. Bili su formulisani tako da blokiraju UV B, a da višestruko pojačavaju UV A zračenje. Tek od prošle godine farmaceutsko-kozmetička tehnologija je napredovala, tako da se sada na tržištu mogu naći proizvodi na kojima je jasno istaknuto da koriste unapređenu formulu zaštite od UV A tipa zračenja. Obratite pažnju na te detalje kada kupujete ove preparate, mada se i tu preporučuje prirodna zaštita kao što su kakao ili kokos puter.
Da se razumemo, još uvek niko od zdravstvenih stručnjaka ne preporučuje sunčanje kakvo se praktikuje decenijama, u toku leta i to na ovim geografskim širinama. Ozonski sloj još uvek nije oporavljen, a vaše telo ionako ne pretvara provitamin u vitamin D u toku letnjih meseci u dovoljnim količinama. Tada se treba svakako zaštititi. Ali ako imate mogućnosti da u južnijim krajevima, ali zaista južnijim, kao što su sever Afrike, centralna Amerika i egzotične destinacije Azije, provedete odmor u toku februara, sunčajte se bez brige. Koliko ćete biti izloženi, nekoliko minuta ili sati, to već zavisi od vaše težine, pola, pigmentiranosti, osetljivosti organizma... Ono na šta treba obratiti pažnju jeste da se posle sunčanja satima ne tuširate da bi se proces pretvaranja preko kože uspešno završio. Voda ispira i zaustavlja ovaj proces.
Zbog svega toga, ali i zbog stalnog stresa kojima smo izloženi postalo je uobičajeno korišćenje vitaminskih suplemenata.

Vitamin D se od skoro proizvodi u aktivnoj formi kao aktivni D3, dakle nije potrebno dodatno sunčanje da bi počelo njegovo delovanje unutar organizma. Na našem tržištu izbor je vrlo slab, jer su u pitanju doze od po 400 jedinica, te se za slučajeve težih oboljenja koja su u vezi sa nedostatkom ovog vitamina, a većina jeste, možete snaći naručivanjem preko Interneta. Po dr. Merkoli za slučajeve multipleks skleroze, dijabetesa ili sličnih oboljenja treba uzimati oko 5 - 7 000 jedinica D3 dnevno. Ali, kao i uvek ključ je u ravnoteži to jest pažljivom laboratorijskom praćenju i promenama doziranja.

Ispravka: Kod nas se odnedavno ponovo pojavio aktivni D3 vitamin u tečnoj formi pod imenom "Vigantol". Može se pronaći po apotekama i to po ceni ispod 200 dinara. U slučaju teških imunih oboljenja (ovde spada i dijabetes) dnevna doza treba da bude oko 7000 i.j. ili oko 7-8 kapi. A u slučaju virusnih infekcija i gripa doza je  30 kapi dnevno (3 puta po 10 kapi u toku dana), ali samo u trajanju od 3 dana.
U slučaju konstipacije, jer vitamin D3 može da izazove i ovaj simptom rešenje je redovnije uzimanje 1 do 2 grama vitamina C sa 1 do 2 grama MSM-a, koji do 9 puta potencira nivo vitamina C. Naravno uz unos vlaknastog povrća ovaj problem se lako rešava.




Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2011 ALL RIGHTS RESERVED