Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Monday, July 27, 2015

Kako izlečiti žuč i šta da se radi ako je odstranjena


Jetra pravi žuč koja se dalje drži u žučnoj kesi. A žuč ima zadatak da masnoće koje unosimo hranom razloži u takvo stanje da bi se dalje razložile u stomaku. Isto kao što sapun ima ulogu da učini ulje ili druge masne komponente rastvorljivim u vodi. Žuč suštinski sapunifikuje hranu. A jetra proizvodi žuč u određenim dozama.

Ako se žuč predugo zadržava ili je previše gusta ona se kristalizuje u žučnoj kesi i pravi "kamenčiće" tojest kristalčiće.
Ovaj proces može (i treba) da se minimizira unosom dovoljne količine vlakana koja dalje čine žuč ređom i lakšom, tako da brže protiče. I ako su kamenčići manji od 1cm mogu sami da izađu prirodno.

Postoji taj stari i opšte poznati postupak da korišćenjem kombinacije maslinovog ulja sa limunovim sokom - osoba može prirodnim putem da izbaci (iskaki) kamenčiće. Međutim ovim postupkom se u stvari pravi sapun od maslinovog ulja. I ljudi izbacuju komadiće sapuna, a ne realne kamenčiće.

Jetra i žučna kesa su po kineskoj tradicionalnoj medicini jin i jang organ u kojima se sakuplja bes. Neko drugi bi vam možda savetovao da meditirate satima, opraštate ili se molite. I to je ok, ali tek pre ovog postupka...
Ako jeste besni ili agresivni onda za to postoji razlog. Ili ste genetski predisponirani za takvo ponašanje (vaspitani u tom stilu) ili imate vrlo realne razloge za svoju agresiju.
Te ako ste besni na nekog onda lepo izvolite pred tu osobu i istresite svoj pravedni gnev nad njom. Ne istresajte se na ljudima, životinjama, biljkama koji su zgodni za takve akcije, a nisu vam ništa skrivili. Pokažite hrabrost i udarite tačno tamo gde treba - pravo u metu.

Ako niste sposobni za to postoji i druga opcija zvana borilačka sala. Pronađite salu za boks ili bilo koji borilački sport pa se tu ispraznite zamišljajući umesto džaka za udaranje svog šefa, direktora, lokalnu šalterušu ili bilo koga za kog mislite da je kriv.
Kada se ispraznite na zakonski dozvoljen način nadam se da ćete kao sledeći korak pronaći i rešenje da se ovakve frustrirajuće situacije više ne događaju baš vama.

Ako je uklonjena žučna kesa jetra i dalje pravi žuč. Ali u tom slučaju ona mora da pravi manje količine jer skladišni prostor kakav žučna kesa u suštini i jeste više ne postoji. Ovo se postiže manjim obrocima i lakše svarljivom hranom. I to se radi u periodu od mesec dana posle operacije - navikavanje na vlakna i lakšu hranu.
Enzimi koji se prave na bazi goveđe žuči mogu da pomognu ljudima bez žučne kese i čak se u svetu izdaju na recept i suplementi od medveđe žuči. Međutim, kao i uvek, kod nas enzimi koji i postoje u slobodnoj prodaji i kupuju se po apotekama su preskupi i u premalim dozama. Uzimaju se napr. po 2 tablete 3 puta dnevno, a u pakovanju ima 20 tableta, tako da jedna kutija traje malo više od tri dana, a košta otprilike oko 500 dinara. Kažem otprilike pošto se već poslednjih par godina ne raspitujem za stanje enzima na domaćem tržištu. Pa onda računajte da mesec dana na enzimatskoj terapiji košta oko 5000 dinara, što je potpuno neisplatljivo za nekog kome su ove supstance realno neophodne. Kao alternativa se javlja naručivanje preko Interneta i naravno disciplina po pitanju ishrane.

I na kraju, poštujte svoju, i tuđu, jetru. Ona pored srca i mozga čini onu mističnu trijadu koja omogućava da živite.



Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2015 ALL RIGHTS RESERVED