Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Sunday, July 19, 2015

Lečenje najsmrtonosnijeg tumora na mozgu malim boginjama


Vrlo mi se svideo članak klinike Mejo i s obzirom da ispod teksta piše da je kopiranje dozvoljeno samo u nekomercijalne svrhe odlučila sam da ga delimično prevedem, to jest malo "skratim", a da onima koji žele da pogledaju original teksta ostavim link i to ovaj: 
http://www.mayoclinic.org/medical-professionals/clinical-updates/neurosciences/update-measles-virus-novel-therapy-glioblastoma

Ne mogu nikako da zaradim na ovom članku, niti imam vezu sa bilo kakvim alopatskim terapijama niti virusološkim lekovima, te se smatram osobom van cele ove priče. Ono što me je podstaklo da se uopšte uhvatim prevođenja delova ovog članka jeste želja da se u budućnosti i u ovim krajevima malo drugačije gleda na viruse i njihovu ulogu u našim životima. Oni ipak postoje milionima godina i zajedno sa njima, kao i sa bakterijama mi evoluiramo. Pa je vrlo verovatno da imaju i neku višu svrhu od samo inficiranja i nerviranja.
Uz ovo ide i dodatna informacija da po principima Nove nemačke medicine bilo koji oblik raka može da se leči i vrlo brzo izleči zaražavanjem pacijenta tuberkulozom. Lično nikada nisam direktno upoznala takve slučajeve, ali sam pogledala desetine studija slučajeva gde je ovo uspešno izvedeno i vrlo jasno medicinski objašnjen mehanizam lečenja raka ovom bakterijom.
Ali pogledajmo sada šta piše u izveštaju Mejo klinike:

Novija istraživanja o malim boginjama kao terapiji glioblastoma

Sedamdesetih godina prošlog veka prijavljeno je da prirodna infekcija malim boginjama kod afričke dece dovodi do spontane remisije hematoloških tipova raka. Ovaj izveštaj i još nekoliko sličnih proizveli su nova istraživanja onkolitičkih, antikancer, svojstava rubeola i drugih virusa i njihovog potencijala u lečenju raka.
I iako su odobreni u nekim azijskim državama (u članku se ne navodi tačno kojim) viroterapijski lekovi nisu dozvoljeni još uvek u u SAD, a Mejo klinika je prva institucija koja koristi tretman malim boginjama u eksperimentalnim terapijama lečenja raka, uključujući i glioblastoma multiforme (GBM) najsmrtonosniju formu tumora mozga.

Prednosti malih boginja

...
I dalje, istraživački Mejo tim je bio u mogućnosti da dalje modifikuje virus kroz genetski inženjering kako bi nosio terapeutske transgene i zbog toga bio još efektivniji.

Izazovi terapije virusom malih boginja su sledeći (skraćujem originalni tekst, a ko želi neka čita sa linka iznad): miševi nisu osetljivi na male boginje pošto nemaju receptore za njih, pa su ih maltretirali tako što su prvo proizvodili receptore koji imitiraju ljudske. I u ovim slučajevima postignuti su veliki uspesi. A zatim su eksperimenti vršeni na makaki majmunima, zarad dodatnih toksikoloških studija. I ovde se virus malih boginja pokazao kao siguran, a ovaj tip majmuna se obično uzima kao "zlatni standard" vezan za neurotoksikološka istraživanja vezana za primate.


Praćenje širenja virusa

Praćenje širenja rubeola virusa je izuzetno važno za određivanje efikasnosti tretmana lečenja raka. A istraživač ne može da izvede više biopsija na tretiranom pacijentu iz očiglednih sigurnosnih razloga. No, doktorka Galanis i njen tim koriste dve metode za utvrđivanje viralne replikacije. Jedan test je ide preko uzorkovanja periferne krvi, a drugi preko radiografskog skeniranja.
Sve imate detaljno u originalnom tekstu.


Ljudski "anti-male boginje" imunitet

Još jedan izazov korišćenja virusa malih boginja u terapeutske svrhe je činjenica da su mnogi pacijenti vakcinisani upravo protiv rubeola (toje ona čuvena rizična MMR vakcinacija... i revakcinacija, moj komentar). Ali vakcinacija je manji izazov (šta god ovo tačno značilo, moj komentar ponovo) u slučaju da se virus ubrizga direktno u tumor u toku neurohirurške procedure, kao što je GBM, nego u slučaju sistematskog ubacivanja u toku lečenja ostalih formi raka. Ciljana injekcija virusa u sam tumor takođe zaobilazi prepreku zvanu "krvno-moždana barijera".
Ali nezavisno od administriranja virusa blokiranje imunološkog odgovora unutar samog tumora može da potpomogne širenju virusa. A ova modifikacija imunološkog odgovora može biti postignuta korišćenjem imunosupresanta kao što je ciklofosfamid.
...
Još jedna strategija koji dr. Galanis i njene kolege istražuju je korišćenje mesenhimalnih stem ćelija koje ne bi bile samo pomoć u supresiji imuno odgovora, već mogu i da proizvedu sistematičnu "isporuku" virusa. Ovakva strategija lečenja bi mogla da se pokaže kao uspešna za određene tipove kancera, kao što je rak jajnika, a za koji dr. Galanis upravo razvija sigurnosni sistem za početak eksperimantisanja na ljudima.

I u ostatku teksta imate informacije dokle se stiglo sa fazom 1 kliničkih ispitivanja ove terapije, a u vezi sa GMB tipom tumora.





Informacije o doktorima koji su uključeni u istraživanja lečenja raka virusima.