Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Thursday, December 8, 2016

Kortizol i dnevni ritam tela


"Svaki jedinstveni 24-časovni ciklus utiče na aspekte funkcionisanja našeg tela, uključujući i telesnu temperaturu, nivo hormona, brzinu pulsa, krvi pritisak, pa čak i granicu bola. Skoro da nema regije na koju ne utiče ritam života. naučnici ne mogu sa preciznošću da objasne kako mozak uspeva da obavlja ovaj 24-časovni zadatak, ali znaju da se mozak oslanja na spoljne uticaje, poput sunčeve svetlosti i tame, koji mu pomažu u regulaciji.
Hormon stresa, kortizol, takođe se luči tokom 24-časovnog ciklusa, što je od posebnog uticaja na nivo stresa. Pod idealnim okolnostima kortizol se najviše luči između 6 i 8 sati ujutru, sa postepenim opadanjem do kraja dana.
Istraživači pretpostavljaju da 24-časovno lučenje kortizola pomaže aktiviranje mnogih drugih 24-časovnih ritmova. Na primer, ponoćna vrednost kortizola od 3 nanomola poremetiće regeneraciju kostiju tokom sledećeg dana, i to pomeranjem relativne ravnoteže koštanog metabolizma, čime se izostavlja obnova kostiju. Podizanjem nivoa kortizola tokom noći smanjuje se sposobnost regeneracije kože. Koža bukvalno stari pre vremena. Podizanjem nivoa kortizola tokom sna remeti se imuno sistem..."

Enciklopedija krvnih grupa
dr Piter J. D'Adamo i Ketrin Vitni

Znam da sam već postala dosadna koliko dugo insistiram da osobe kojima radim energetske seanse ili samo pišem protokole, obrate pažnju na ovaj bitan detalj, ali poštovanje dnevnih i noćnih ritmova mora da postoji ili nema zdravlja.





Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.


COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2016 ALL RIGHTS RESERVED