Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Saturday, November 25, 2017

Rekreacija za žene - drugačiji pristup


U jednom od skorašnjih postova pokazala sam šta je idealna rekreacija za muškarce, sada su žene na redu.
I za njih važe skoro pa isti principi.

Sasvim je lepo i štaviše idealno da praktikujete integralne borilačke veštine, ako ne za svrhe odbrane, a ono zbog kontrole disanja i odgovora na stres. I naravno discipline.

No, šta da radite ako nemate novca da plaćate borilačke treninge ili preskupe teretane ili ste pametnije od toga, pa ne želite da svoje pare poklanjate teretanama koje su daleko od onog što je ljudima potrebno.

Kao što sam i u "muškom" članku napisala vežbe treba da se rade napolju, po bilo kom tipu vremena, no...

Ušli smo u zimsko doba, i iako to mene ne sprečava da nastavim svoje vežbanje napolju, u sledeća tri posta pokazaću drugačije tipove vežbi za oblikovanje tela i to tela u različitim starosnim dobima u sobama.. To prosto da nemate izgovor da ne vežbate.

YouTube kanal je fenomenalan izvor i to potpuno besplatan za pametne ljude, pa ove godine vežbe ćemo usmeriti baš na oblikovanje tela.

I evo jednog idealnog videa koji kombinuje balet, zumbu i gimnastiku. Nije potrebno da znate bilo šta od ovih stvari i nije vam potrebna nikakva specijalna oprema. Samo jedna soba sa otvorenim prozorom i lagana odeća. Idealno bi bilo da ste bose. Eto, ni troška za patike.

Ovo može da se radi par meseci, ne zahteva neko specijalno predznanje niti kondiciju, a divno oblikuje telo i uči vas gracioznosti, osobine u izumiranju među današnjim ženama.




Za one sa nijansom bolje kondicionirane evo slatkog i gromovitog kardio vežbanja, koje... ovo je najvažnije... od vas neće napraviti retardirane mašine koje rade jen, dva, niti retardirane mašine koje plaćaju sprave po preskupim teretanama.

Sjajan mali kardio koji uključuje plesnu koreografiju, a koja će vam pored tela razviti i moždane sinapse i podići inteligenciju, jer ćete biti uključene duhom i pazićete na komande.

U slučaju da nemate tegiće od 1 ili idealno 1,5 kg, tada možete da iskoristite prazne flašice od vode od po pola litre i napunite ih peskom.
Skoro pa džabe, u slučaju da imate, a imate, u okruženju prazne flaše i neko mesto gde su građevinci zaboravili pesak. Ako to ne postoji, što bi bila retkost, odete lepo u neki pet šop i kupite dve kile običnog peska ili zeolita za mačke (misli se na posip, ono gde obavljaju fiziološke potrebe, a ne za jelo). Jeftinije je od "original" tegova, tako da će vas ova "investicija"u redovne treninge koštati par stotina dinara i trajaće godinama.

Lepo, zar ne?

Pored kondicije, Simon će vam pomoći da lepo oblikujete noge, zadnjicu, rešite se visuljaka sa ruku i pokazaće vam kako se dobijaju čelični trbušnjaci čas posla.



Kada radim njen program, pošto je kombinujem sa različitim vežbama u toku nedelje, tada posle ovih pola sata radim obavezno baletsko istezanje u trajanju od 15-20 minuta. Ali o tome u kasnijem tekstu.
Za sada je bitno da znate da ću u sledećem postu da objasnim i tajne idealne ženske ishrane u toku zime.


Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani
Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2017 ALL RIGHTS RESERVED