Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Friday, January 12, 2018

Kako se pravi gavez gel


Gavez je lekovita biljka. I već godinama imam problem upravo zbog njega. Jer ima gaveza i gaveza. Originalni gavez sa žutim cvetovima jeste otrovan i on se na latinskom zove Symphytum officinale. Ukrštena vrsta gaveza koja nije otrovna se zove Symphytum uplandica X i ima ljubičaste cvetove.
Ali problem nastaje zbog pogrešnog označavanja pošto se ukrštena vrsta često vodi pod imenom officinale.

Gavez (ovaj vrste uplandica X) sme da se pije kao čaj i to samo listovi, a koren se koristi za spoljašnje namene.
Ovo ispod na slici je list gaveza kupljen na Banjičkoj pijaci i bio je odličan. Koristila sam ga kao čaj i stvarno je sjajan za koštano-muskularni sistem, samo treba znati tačan odnos prilikom spravljanja.



Elem, ko ne želi da eksperimentiše ne mora. Što se spoljašnje upotrebe tiče možete kuvati i list i koren, pa se potapati u taj čaj, natapati obloge pa stavljati na kožu ili napraviti gel koji služi za pliće oderotine, udarotine, otoke, bolne zglobove ili kosti, kožu kojoj je potrebna regeneracija (može na lice, nemojte baš na oči, odličan za zatezanje i regeneraciju kože). 


Ovde je rađeno sa listom gaveza, ali, kažem, za spoljne upotrebe slobodno koristite i koren (za to je koren još i bolji).

 Moja generalna mera je 30 grama na litar vode, ali vam za punu teglu gela treba po četvrtina ovih mera.

Sipa se voda i gavez, proključa. I skloni sa vatre da odstoji poklopljeno oko 4 sata.


Procedi se i sada imate jako koncentrovan gavez. Zatim uzmete kašičicu najobičnijeg želatina i sipate u posebnu posudu.

U šerpici ili metalnom lončetu zagrejete pola šoljice gaveza, ali ne da proključa i umešate u onaj želatin. I to dobro umešate.


Tu mešavinu dodate u ostatak čaja i dobro promešate.

A zatim sve prespete u teglu. I pravo u frižider.


























Gledajte da tegla bude manja zbog lakšeg vađenja iz nje. I generalno gledajte da pravite manje količine kako bi bio svežiji.

I evo ga. Gavez se uz pomoć želatina gelirao i sada je spreman da se nanosi direktno na kožu ili na obloge.



























Informacije u vezi mojih usluga lečenja i zakazivanja termina možete pogledati na KONTAKT strani


Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima.
Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova.
Autor jedino dozvoljava postavljanje linka.
Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka.
COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2018 ALL RIGHTS RESERVED