Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Thursday, January 18, 2018

Naručivanje šminke, kozmetike, suplemenata i hrane preko Interneta

Da vidimo prvo šta se dešava kada naručite proizvode sa Interneta i posle toga kako se najlakše naručuju ovakve stvarčice. 

Trenutno je carinskoj službi, smeštenoj u blizini Beograda, potrebno oko dvadesetak dana da ocarine i pregledaju pakete. Nekad malo manje, nekad malo više, čisto da znate da računate na period isporuke od 7, 15 do 30 dana od trenutka kada vam je javljeno da je paket šipovan sa nekog sajta.Sajt iHerb je jako zgodan jer na etiketi uvek ima ispis šta sadrži i koliko to košta. I naša carina već zna da to što je u tom paketu i jeste u tom paketu, da nema iznenađenja, niti nedozvoljenih supstanci.


I po našim propisima carini se paket čija je cena (cena isporuke se uračunava u tu cenu, nemojte se pređete oko toga) preko 50 evra. Pa gledajte da svaka vaša narudžbina ovako "sitnih" stvarčica sa isporukom bude maksimalno do 45 evra.
Da li ćete biti ocarinjeni?
Ne znam. To niko živ, osim Boga i onog ko carini, ne zna.

Jedno vreme nisam ništa naručivala sa iHerba, pa sam se ponovo setila. I šta se desilo? Za paket od recimo 15 evra naplaćena mi je carina od 850 dinara. Sledeći paket je bio 25 evra, carina nula, pa treći u nizu na po mesec dana je bio 19 evra i carina ponovo ništa.
Uz papir o carinjenju se dobije i ime onog što je carinio i kontakt telefon, ali sada da se svađam što mi je država na pravdi Boga uzela 850 dinara, stvarno me je mrzelo.

I da se vratim naručivanju sa Neta.

Prvo vam je potrebna Visa elektron kartica, koja se dobija besplatno u Banka Intesa. Da li još neka banka izdaje ovakav tip kartice ne znam, raspitajte se sami.

I najbolja vest u poslednjih godinu dana - iHerb je počeo da radi uplate preko PayPal računa, tako da ako imate ovakav račun sve ide čas posla.

A zatim ide dobro poznata priča o sajtu iHerb, pa da ponovim šta tu ima, kako ide kupovina i kako da se bi smanjite račun za 10$ prilikom prvog naručivanja.

I ne morate se uopšte zamlaćivati sa konvertovanjem novca iz evra u dolare. Samo namestite na iHerbu skroz gore levo da želite da vam se obraćaju na engleskom i da računaju cene u evrima (na primer) i to je sve. 


Jedan od najboljih sajtova što se tiče izbora i kvaliteta proizvoda, kao i niske cene bankarske provizije i isporuke jeste iHerb.com.
I ja ga stvarno preporučujem svima koji su poodavno iznervirani izborom po domaćim apotekama. Štaviše, toliko sam oduševljena da mi više na pamet ne pada da u običnoj apoteci kupim i vitamin C, a ne nešto ozbiljnije od toga.

Ali kako se naručuje, sada se sigurno pitate.

Kada dobijete svoju online karticu za kupovinu i uplatite iznos otprilike malo veći no što predviđate otići ćete na sajt iHerb-a.
www.iHerb.com

I možete da birate šta vam duša poželi...

 
Očajnički godinama tražite niacin ili B3 vitamin po apotekama i bodibilderskim radnjama? I nema da se kupi? I nikog nije briga?
Evo rešenja. Ovde možete da birate kakav B3 (niacin) vam je potreban. Flush ili no-flush, od 100mg, 200, 500... i po ceni i proizvodu koji slobodno birate.


Tražite da kupite jod po apotekama i do besvesti objašnjavate neobaveštenim apotekarkama da ne tražite radioaktivni jod, nego onaj najobičniji (nascent, kalijum-jodid ili neku drugu vrstu)? Tražite najobičniji, ali pravi jod kojim se saniraju rane na koži, kojim se za deset dana leči rak kože, koji je neophodan za lečenje raka dojke? I nema?
E na iHerbu ima i to da birate gospodski za sopstveni novac i da pronađete i vrstu i tip pakovanja koji vam najviše odgovara.


Pa dok ste već tu i da obradujete i sebe i dete nekom kvalitetnom čokoladom od pravog kakaooa... i to ima. Kao i čajeva, namaza od raznog semenja, egzotičnih čipseva, svačega...


Ne želite da vam uvaljuju svašta, već vam treba pravi prečišćeni maslac (gi) ili pravi indijski začini - ima i to.


Izluđuje vas tajnovitost i očito previsoke cene kada želite da kupite nešto tako obično kao što je shea puter, pa da sami pravite svoje pomade, mleka za telo ili da njime pokušate da zacelite rane ili ekcem.
Zašto bi moljakali tamo nekog preko fejsbuka kao da kupujete, ne daj Bože, narkotike, a ne shea puter? Birajte za svoj novac kao slobodan čovek. 


Ista priča apsolutno važi i za kakao puter i kokosovo ulje ili puter. Zacenjuju ih, kreiraju veštačke nestašice i sve u svemu treba da smo svi kao na iglama da li je stiglo i koliko bi nam se prodavac smilovao da ostavi samo za nas.
U Srbiji je standardna situacija da kokosovo ulje (nerafinisano) ima da se kupi po par meseci, a onda ga nema ni za lek. Dok za to isto vreme ima da se kupi samo rafinisano (po istoj ceni). Sve mi se čini da uvoznik sam kreira ovu vrstu nestašice ne bi li se ratosiljao onog rafinisanog.
O kakao puteru da i ne govorim. To je kao da pokušavate da kupite zlatne poluge.

I zašto bi to sebi radili?
Odete lepo na sajt i birate sami. Koliko para toliko i muzike, to jest kakao putera i kokosovog ulja.
Kliknete na proizvod i do mile volje čitate detaljne podatke o svemu.


Ovo je moj najomiljeniji primer.
Iz nekog razloga nije obnovljena dozvola za uvoz MSMa, ali i kada ga je bilo uvoznik je MSM iste ove firme Now Foods (ali duplo manje pakovanje) naplaćivao 1750 dinara.
Evo duplo veće pakovanje po onom najvećem kursu košta 1314 dinara. I da uz to zaračunate isporuku koja je 4$ i bankarsku transakciju od 1,5$ dobićete na ruke duplo pakovanje za istu cenu koju bi morali da platite u bilo kojoj beogradskoj apoteci.

Dakle, da bude jasnije:
-u apoteci, sve i da pronađete pakovanje MSM firme Now Foods od 120 kapsula od 1000mg košta 1750 dinara
-preko iHerb-a, sa svim troškovima pakovanje MSM firme Now Foods od 240 kapsula od 1000mg košta ispod 1750 dinara.

Zašto bi poklanjali svoj novac uvozniku?


I ona čitava fama oko magnezijum hlorida?
Čemu to?

Ovde možete da birate da li ćete kupiti već gotov losion ili ćete kupiti kutiju od skoro pola kile magnezijum hlorida i sami napraviti par litara losiona, a za par dolara.
To je toliko prosto.


Isto važi i za šminku, pomade za lice, losione, kolagen, hijaluron, boje za kosu, šampone, šta god da vam je potrebno.

Evo ovako izgleda primer jedne kupovine.
Ovde sam namerno izabrala samo jednu stvar, a vi možete da naručujete koliko god poželite.Vodite samo računa da ukupna cena paketa sa sve isporukom bude ispod 50 evra, pošto se svi paketi iznad te cene carine.

Odabrala sam opciju da me isporuka košta 4$ (najjeftinija varijanta) tako što sam čekirala dugme International Airmail.
I ovo važi ako je vaš paket težine ispod 1814 grama, tako da vodite računa i o tome.

A ovo je jako važan detalj.
Prilikom prve kupovine imate poklon od iHerba u iznosu od 10$ za sve narudžbine od 40$ ili preko 40$. U slučaju da je narudžbina ispod 40$ poklon je 5$ i to samo u slučaju da u donji pravougaonik, tu gde piše Apply Coupon Code upišete kupon.
Znači ako je vaša narudžbina 45$, uz upis broja kupona sada iznosi 35$. Lepo, zar ne?
Možete da upišete moj broj kupona i on je PRW154.
I ovo važi samo za prvu kupovinu.
Za kasnije kupovine bićete nagrađeni raznim popustima. I da ne zaboravim, na svakom vrhu strane ovog sajta imate link "Trials" gde možete da (samo jednom) kupite neki proizvod po promotivnoj ceni. Pogledajte šta se nudi, jer ima jako zanimljivih stvarčica, a koje u tom slučaju koštaju po dolar ili dva.

Sajt će vam prilikom zaključenja narudžbine tražiti da se prvi put registrujete, što traje vrlo kratko, upisaćete broj svoje kartice i dobro proveriti adresu isporuke, i na sve to predvideti još oko 1,5$ za troškove bankarskih transakcija i to je sve.
Za desetak, a maksimalno 15 dana očekujte svoju narudžbinu sa osmehom na licu.