Ja sam Kira i bavim se uspešno godinama energetskim lečenjima. Možete me kontaktirati na e-mail: kirazdravlje@gmail.com.

Sadržaj ovog bloga je zaštićen Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Zabranjeno je kopiranje sadržaja sa ovog bloga na druge on line lokacije, kao i bilo koja dalja distribucija i prerada tekstova. Autor jedino dozvoljava postavljanje linka. Kršenjem gore pomenutih pravila stiče se uslov za pokretanje krivičnog postupka. COPYRIGHT ©KIRA 2010 - 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Sunday, September 9, 2018

Kako se koristi ehinacea na pravi način


Evo nama uskoro hladnog talasa, i taman dok se grad smisli da li da uključi ili ne uključi grejanje, a ono makar na režim toplih proba, đačka deca ima da nam popadaju u krevete zbog gripa ili prehlada, a ostatak stanovništva ima da kune gradsku vlast, pare koje mesečno non-stop plaća gradu za grejanje i cene raznih preparata u apotekama, a koje tradicionalno beleže sjajne prodaje taman pred tu istu, narečenu, grejnu sezonu.






 Elem, sve ovo znamo, ali hajde da napišem i nešto što se manje može čuti javno.

Biljka izbora za ovaj tekst je ehinacea (Ehinacea Purpurea ili Ehinacea Angustifolia sasvim je svejedno, jer su učinci isti).

Svuda redom možete da pročitate kako ova biljka ovo i ono, evo maločas sam našla tekst koji ozbiljno tvrdi da leči sidu, i uopšte neću da ulazim u to. Sve te štancovane tekstove možete da čitate na sve strane, kod mene je malo drugačije.


Ehinacea je potpuno beskorisna i gubi sva svoja svojstva u borbi protiv prehlada, gripova i čak bakterijskih infekcija disajnog trakta kada je osušena.
Isto važi i za ehinaceu pakovanu u kapsule.



(A samo sam hiljadu puta pisala na ovom mestu da ne bacate pare na biljke u obliku praha u kapsulama. Ko se još uvek pita zašto neka izrenda šargarepu, osuši je, upakuje u prazne kapsule i uzima 3 x 3 kapsule na dan, pa da vidimo taj spektakularni efekat. Dakle, ne radi. Ne bacajte pare na budalaštine.)

Čaj od ehinacee ne vredi ništa.
Da bi postigli iole medicinske efekte koristeći čaj od ehinacee, potrebno je da popijete dnevno 10 - 15 litara jakog čaja od ove biljke.

Ono što je vama potrebno je koren, a koren će uskoro moći da se sakuplja.

Kada se desi prvi mraz, tada se iskopa koren ehinacee i tako svež, samo i jedino svež, se stavlja u vodku, puna tegla naseckanog svežeg korena, pa preko vodka. Dobro se zatvori i gotovo, to je cela procedura.

Drži se na tamnom mestu 6 sedmica, a zatim odlije tečnost koja je sada tinktura.

Takođe, drži se u tamnim bočicama ili na tamnom mestu, ili oba, i koristi po jedna cela pipeta ili dve, par puta dnevno do god traje respiratorna virusna ili bakterijska infekcija.

Na ovaj način, ehinacea postaje moćan saveznik u borbi protiv prehlada i gripa.

Koristite biljke na pravi način kako bi shvatili njihovu moć da leče i izleče.